Príspevok presunutý z diskusie Blaser R8 (autor: Mysanecko).
Edu, vieme, že marketingová obchodná politika, reklama, taktika a stratégiu výrazne ovpyvňuje povedomie ľudí. Najmä taká, ktorá je vedená správne. Točia sa v tom mnohokrát veľké prachy. Tieto veci hádam poznáme všetci dostatočne dobre a kúpou proklamovaných jednotlivých výrobkov sme sa mnohokrát aj popálili, mnohokrát aj nie. Vôbec nechcem týmto povedať, že keď sa človek „popáli“ aj niekoľko krát za sebou, má ostať na všetko nedôverčivý, uzavrieť sa a nedôverovať ničomu. To nie, to by nebolo správne. Keď mám hovoriť ale za seba, pred kúpou blasera by som sa neuspokojil len s referenciami bežne dostupnými, ale mimo toho by som výraznejšie vec konzultoval najmä s viacerými dobrými puškármi nezávisle na sebe a to osobne. Puškárov, ktorí už mali blasera rozobratého. Mňa zaujímajú totižto aj klady aj zápory veci. Týmto mierim stále najmä na ten priamoťiažny záver, jeho mechanizmus, materiál, bezpečnosť, trvanlivosť, prípadne poruchovosť. Je mnoho ľudí, čo ich záver, zámky, bicí mechanizmus, vyťahovač, vyhadzovač a pod. na zbraniach vôbec nezaujíma, alebo sa na to pozerajú len úplne okrajovo a kupujú vec len podľa vzhľadu, hlavne, dreva, výrobcu, prípadne z "prestíže" a ostatné, mnohokrát to podstatné, či najdôležitejšie opomínajú, resp. ich to nezaujíma. P.s- ja len píšem zadávateľovi tejto témy, aby rozhodne navštívil ešte pred kúpou zbrane nezávisle na sebe pár puškárov a konzultoval vec hlavne s nimi. Najmä otázku záveru a jeho častí.