Ahojte vsetci, dlhu dobu som tu nebol, nemal som moznost reagovat na prispevky do diskusie. Vidim ze vacsina ludi ma podobny nazor ako ja, hlavne Hyncik pridal z osobnych skusenosti vela postrehov ktore podporuju moj prispevok. Nejdem sa tu s nikym hadat, v podstate nemam ani viac co povedat ako som napisal na zaciatku. Neda mi vsak nereagovat na prispevky od rysa2 a Petra10.
Peter10 - vravis ze ohovaram slusnych ludi - ohovaram pytliakov, nie polovnikov ktori sa staraju o zver a poluju tak ako sa ma. Ano, na horehroni je uzivnost revirov urcite slabsia ako na juznom Slovensku, ale ak teda tak dobre poznas horehronie, tak vies ze aj napriek tej uzivnosti ktora tu je, tu bola pred niekolkymi desatrociami jelenia zver takpovediac premnozena a dokonca dosahovala ovela lepsie trofejove hodnoty ako teraz, takze o uzivnosti to velmi nie je. Svoj podiel na nizkych stavoch zveri maju vlky, rysy atd, ale podla mna nepredstavuju hlavny faktor nizkych stavov. Ze si vylievam srdce ze ma nejaky polovnik vyzenie z reviru s kamerou - ANO - nechapem preco by ma mal vyhanat, chce snad zakryt nekalu cinnost o ktorej by nemal niekto vediet? je to jeho sukromny les? robim tam nieco zle? NEVIDIM DOVOD ABY POLOVNIK VYHANAL NEPOLOVNIKA Z LESA POKIAL VIDI ZE TAM NIC ZLE NEROBI!!!! za tymto si stojim a myslim ze 99% ludi so mnou bude suhlasit. Co sa tyka toho ze tu len pisem a nic nerobim - vravim ti ze kazdy dobre vie kto je tu pytliak, vysetrovala mnohych z nich aj policia a nic, ABSOLUTNE NIC sa im nestalo, tak co mozem dokazat ja ked ich znova udam? Alebo mu mam ja prist ruky dolamat aby uz nepytliacil? Akurat by som vysiel z toho ja najhorsie, pretoze viem ako dopadol jeden moj kamarat ktory sa raz chytil iniciativy, a prisahal mi ze uz nikdy nic take nespravy - mal dost velke problemy od tych pytliakov, nebudem to blizsie rozoberat. A tak chcem pouzakat na to aspon v tejto diskusii. Chcel by som vediet teda z ktorej casti horehronia ty pochadzas ked vravis ze horehronie poznas a s tym co tu opisujem si sa nestretol.
rys2 - neuraz sa, ale ty si typicky stary polovnik ktory rozdava kazdemu rozumy. Na dovazok si dovolis tvrdit ze co ak som ja pytliak a co tymto prispevkom sledujem. Keby som nim bol tak sem nepisem a nepoukazujem na tuto skutocnost. Naopak, ty si bol prvy v diskusii ktory mi oponoval, je tu moznost ze nie ja som pytliak, ale mozno prave ty kedze ti je tak proti srsti to co tu opisujem. To co som opisal nie je ziadna loz, vsetko som zazil, nie som ani klamar - nakoniec moje zazitky sa zhoduju so skusenostami ktore opisali a jdalsi. To ze nemam dokazy - no bohuzial nemam zapnutu kameru non-stop ked som v lese a takisto sa mi nestava kazdy tyzden ze vidim ako sa tu pytliaci. Nech si kazdy spravi vlastny nazor, ale ak mi niekto tvrdi ze to s pytliactvom na horehroni nie je vazne, tak je asi slepy alebo je sam pytliak.