sipik, pekne napísané, dobré uvažovanie a hlavná je tvoja spokojnosť. Strelil som na spoločných niekoľko líšok a v prudkom behu nablízko je kombinovaná zbraň nezastupiteľná. Jedna vybehla z blízkej húštiny rovno na mňa, tak som ju nechal trocha odbehnúť (nie veľa, začínal už ďalší porast) a nemala šancu. So sólo guľou by som zas mal mizivú šancu ja a mohlo byť po pôžitku :-). Ale strieľal som líšku aj na 145m (varmintka v 308 Win) a tam by mi zas brok bol na dve veci. Takže súhlasím, ako špecializovaná zbraň na líšky je kombinovaná zbraň OK. Dokonca aj druhá rana, ktorá ide obvykle inde a ktorá občas môže byť potrebná, sa dá "vychytať". Ale "vyrobil" som aj takú situáciu, že pri streľbe z posedu na nejakých 40m som v poslednej chvíli zmenil úmysel strieľať guľou za brok, zabudol som na napnutý napináčik a líška mala v sebe nielen smrteľnú dávku brokov, ale bola aj prestrelená guľou (243 Win). Pôžitok bol, aj keď nie dvojnásobný. Ale sipik, zakladateľ vlákna sa nepýta, ako píšeš na zbraň, on to len menej obratne sformuloval. Posledné jeho slová hovoria o niečom rýchlom "ale aby to moc nepadalo". Aby zbraň "moc nepadala", treba byť triezvy (ako káže zákon) a dávať trocha pozor. Ale to len tak na odľahčenie. Takže pýta sa na kaliber a to do 200m. A tak všetky tie fajnšmekerské úvahy o dvadsiatkach a hornetoch sú od veci, alebo, ako sa učene dnes hovorí OT (Out of Topic). Aj keď sa zas na to jednoduchšie reaguje, ako na nejaké neartikulované zakikiríkanie…….Ale k veci: areo33, tam je možností veľa, podľa mňa všetko s priemerom strely od 6mm po 0,308" a úsťovou rýchlosťou nad nejakých 780-800m/s. Ale ako to už tu ktosi spomínal, podstatná je správna voľba strely.