Pocas spolocnych polovaciek byva zver vystresovana a nedokaze urcit z ktorej strany je to nebezpecenstvo najvacsie. Honci iduci v rojnici robia lomoz, pokrikuju, z opacnej strany zver citi ine nebezpecenstvo, vsade je pre nu mnozstvo nebezpecnych pachov a ak sa dostane do uzkych jej spravanie je nepredvidatelne....z naseho pohladu je to utok, ale z pohladu napr. diviaka je to len obrana. Na spolocnych polovackach som bol svedkom, ako sa proti honcovi rozbehla srna...ak by neuskocil on, doslo by k celnej zrazke. Videl som lan, ktora pri skoku ponad honca ho kopla tak, ze mal este dva tyzne modrinu na pleci, mna prevalcovali, nastastie iba prasiatka, ktore po strelbe zbesilo utekali hustinou, ktorou som sa predieral i ja, minuly rok moj kamarat - polovnik riskoval zivot pre zachranu svojho psika, ktoreho postreleny diviak tazko zranil...diviak zautocil i na neho a vdaka svojej duchapritomnosti sa dokazal jeho utokom vyhnut.....takychto a podobnych prihod sa odohra pri spolocnych plovackach asi velmi vela, ale nikdy nie je umyslom zveri utocit na cloveka...snazi sa iba zachranit...pre nas moze byt toto spravanie nebezpecne a v niektorych pripadoch i smrtelne, ale raneny alebo stvany diviak v pohone sa snazi iba zachranit si svoj zivot a nehladi na prostriedky ako to dosiahne...ale myslim, ze to riziko si asi vsetci uvedomuju ale nikto si ho nechce pripustit....tak ako ked sadnete do auta a nepocitate s tym, ze o chvilu havarujete....