no priatelia, tak po dnešnom zážitku môžem do tejto diskusie prispieť aj ja! Bolo poveané, že diviača zver je agresívna iba ak je poranená, či ked diviačica bráni mladé. OMYL!!! Tak si dneska len tak kráčam po okraji hory, kde sú ohniská a ľudia tam chodia opekať, denne tadiaľ prejde plno hubárov, psíčkarov , detí...Vybrala som sa po tejto starej zvážnici i ja, môj vlčiak, bullteriérka a šteňa BF. Zrazu asi 20m pred nami za vývratom zlomilo konárik. Myslela som, že srnčia. V tom som počula sfučať diviaka. Tak si len tak spokojne stojím, že však diviak a čo? Chytila som šteňa BF, že nech vidí diviaka. Diviak vybehol na zvážnicu a len vtedy som zbadala veľkého vyše 100kg kanca a on stál uprene sa na nás pozerajúc. V tom vykročil oproti nám. Zakričala som na neho. diviak prebehol cez cestu do smrečiny napravo. Tak ja mysliac si, že je všetko fajn, chcela som pokračovať v ceste.Aha, diviak sa vrátil, ale už behom sa vybral na nás. Hned som dala vedieť nohám a utekala som preč. Vlčiak utekal so šteňaťom predomnou a tá hlúpa bullteriérk asi mysliac si, že sa hráme, vyskočila a stiahla mi tepláky na pol zadku. Chcela som si ich vytiahnúť, lenže v tom mi noha sklzla a na blate som sa apošmykla. Obzrela som sa a diviak už nás dobiehal. To ste mali vidieť tú rýchlosť! Hlavou mi len prebehlo-skry sa! Ale kam a s 3 psami? ak nás zacíti, je koniec a čo tie psiská? keby sa aspon postavili proti nemu, ale vlčiak sa diviakov bojí a bullteriérka-kto vie? Tak som len dúfala, že ak sa ešte teraz otočím, už za nami nebude. Bol! Prehnal ma niečo cez 100m a potom spomalil. našťastie! inak neviem, čo by bolo. Prišla som domov a povedala som to mame. Pýtala sa ma, kde presne to bolo. Vraj tam bola dneska na hríboch a stretla dákych chlapov, ktorí jej vraveli, že na nich tiež vybehol diviak.