dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
termovizia nocpix
ODIMON

Použitie teleobjektívov - diskusia

autor: ferio
pridané: 15.8.2009 22:24
zobrazení: 15 262
hlasov: 0
Chcem sa len spytat ci sa dosiahnu lepsie vysledky pri pouzivani teleobjektivu s kratsou ohniskovou vzdialenostou , lepsou svetelnostou a naslednym orezom snimky (napr.tamron 70-200 so svetelnostou 2,8) alebo radsej vyssie ohnisko okolo 400mm a s horsou svetelnostou(napr.sigma 120-400 so svetelnostou 4-5,6) , resp.ktora snimka bude s tychto dvoch teleobjektivov na tom lepsie pri rovnakom svetle?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 121
Edu
Ale fotky to robí fajn odkaz
Edu
ano ferio pokles ceny do roka a do dňa bude na polovicu .
ferio
Edu , pokles ceny o 7000€? neblazni, ten nikon mozno padne po roku o nejakych 200€ , no na ten canon budu padat max. 500 eurove akcie. Este sranda , ze vraj k tomu canonu nedodavaju automaticky aj ten prepravny kufrik, ten je za priplatok 699 dolarov :( Blazni...
Edu
je to novinka preto stojí v usa 8550.22 euro pri dnesnom kurze m.bhphotovideo.com/mobile/detail?R=732109_GREY&title=EF+400mm+f%2f2.8L+IS+II+USM+Telephoto+Lens do roka bude cena okolo 6000€ . Ten nikon je za 2500€ nepredajná vec samozrejme ako i ten canon za 8500€ v amerike . Ferio nestavuj sa lebo do roka bude ten nikon hlboko pod 1700€ v predaji .Canon 200-400 okolo 5000€
ferio
Inac tiez som za to, ze cena takeho objektivu by mala byt maximalne 5000€, este by ma zaujimalo kolko tvori cisty zisk z predaja tohto canona...
ferio
Ta cena uz bola znama hned po oznameni asi pre rokom, ja neviem co ste taky prekvapeni :D Treba zabudnut na dobre ceny , akurat uz minule som ti chcel edu napisat, ze aky priblizne rozdiel bude medzi nikonom a tymto canonom . Rozdiel medzi nikonom 80-400 a canonom 100-400, je len preto tak velky , lebo canon je uz starsie sklo , stavim sa s vami , ze ak vyjde novy canon 100-400, tak jeho cena nepodlezie hranicu 2500 eur, mozno ani 3000€
Edu
V tom prípade musí byť ten čo dá takéto peniaze za tento objektív duševne chorý ,alebo musí byť poriadne vymastený reklamou akože 200 - 400 o clone 4 na ohnisku 400 za 12 000€ je už masochizmus . Niet jedného dôvodu na to aby tento objektív stál viac ako Nikon 200-400 f/4 VRII alebo aspoň približne rovnako nech 500€ viac za to TC. Obrazova kvalita bude totožná . Keď pevné ohnisko Canon 400mm f/4 DO IS USM stojí okolo 6000€ odkaz musí korešpondovať cena 200 - 400 o clone 4 aspoň trocha s realitou . Inak je uplne mimo hru !!! Okolo 10 000 € stojí Canon 400mm f/2.8L IS II USM odkaz to je uplne iný level diametrálne odlišný objektív samozrejme i tá cena je 10 000€ dosť vysoká dá sa zohnať i za menej okolo 8000€ . K tomu TC 1,4 ,1,5 a 2 X k tomu ful frame foťák výborný statív s gimbal hlavou a stale sa nedostanem na nejaké trapne sklo 200 - 400 o clone 4 za 12 000€ . Kto si tento objektív za 12 000euro kúpi mal by navštíviť lekára alebo absolútne nemá šajn o tom čo si to vlastne za sprostosť kúpil !!!
goret
lesný muž, veď čoby nie, ak bez DPH
357AS
Tak ten čo fotí pre National Geographic si ho kúpi ako nič.
lesny muz
odkaz tu je cena od AQT. Edu na cenu 6000€ zabudni, sa budeš čudovať koľko ľudí je schopných to sklo kúpiť.
valdo35
odkaz ej veru omyl nejakého novinára to nieje... V tomto prípade súhlasím s Edom.
Edu
357AS ak bude tá cena naozajstná asi sa fotiek za 12000€ nedočkáme :-D
357AS
no neviem,aj ja som zvedavý,aj na nejaké fotky z neho.
Edu
357AS to bude iba omyl nejakého novinára . Osobne neverím že od 29 mája bude cena viac ako 6000€ uvidíme . Za 12 000 € je tento objektív absolútne nepredajná vec. Taký pacient sa na svete nenájde čo by za takýto objektív vysolil viac ako 6000€ . Tá cena musí korešpondovať s realitou čiže je to ekvivalent Nikon 200-400 f/4 VRII . Kvalitatívne to bude približne rovnaké . To že má nejaké TC zabudované nemôže urobiť dvojnásobnú cenu :-D od nikona . Za 10 000€ sa dá kupiť pevná 600 o clone 4 alebo pevná 400 o clone 2,8 atď . Táto cena je uplne mimo reality .
357AS
Hned v prvom stlpčeku je tá cena odkaz
Edu
goret uvádzacia cena canona na ktorý si dal odkaz mala byť 5000€ logicky ak by bola cena cez 6000€ bol by podobne nepredajný ako nikon 80 - 400 za 2500€ . Kde si prišiel k tej nenormálnej cene 11.800 €??? Veľmi dávno tu dával tento odkaz na nový canon 357AS . Ale asi ho hybernovali ,lebo niet ho nikde vidieť predávať .
357AS
goret,optika je na pozeranie,lenže sú tí čo cez takú optiku pozerajú a vačšina sa len na takú optiku pozerá a aj to len v katalogoch alebo na stránkach internetu :-)A že vraj Nikon je drahý,jednoducho za naozaj kvalitu si zaplatí každý,či Nikonák,či Canonák :-)
george
A ja by som za tú cenu zobral 300 f/4 + TC + nejaký jazdený Jeep (alebo novy Duster ?), aby som sa k tej zveri mal ako dostat :-)
Margot
Takéto objektívy by som zakázal.:)Btw,za tú cenu by som ja osobne uprednostnil asi klasiku 400mm f/2,8...Dobre,a teraz naspäť do reality.:)
goret
však optika je zvyčajne na pozeranie, súčasná cena 11.800 eur :)
steyr
tak to vyzerá fuckt veľmi dobre!!! až na tú cenu...
357AS
:-))) goret,máš velmi dlhé meškanie,tento objektív je tu už viac ako rok a čo na to 357AS ? Je to určite super objektív od Canonu,žial pre vačšinu canonákov len na pozeranie :-)
goret
a je to tu odkaz a je mi fuck čo na to 357AS a jemu podobní, cenu tipujem nad 10.000 eur :)
george
Chlapi ďakujem, potvrdili ste moje predpoklady, že to sklo by mala byť dobrá voľba. Aj za tú cenu. Mám to slušne rozbehnuté tak dúfam, že to vyjde. Vyskúšame ho s kamarátom, ktorý fotí už dlhšie s Nikonom na jeho FF.
ferio
Margot , ospravedlnujem sa ti, trochu som to prehnal ,to je pravda...
357AS
tak je :-)
Margot
357AS:som rád,že si už rozumieme.:)Každý nech fotí s tým,čo mu vyhovuje,mne je v podstate jedno kto s čím fotí,len chcem možno trocha poradiť v rozhodovaní tým nerozhodnutým.To,že 200-400 je šupa na tom sa zhodneme všetci,takže george má dúfam uľahčené rozhodovanie...
Margot
ferio:beriem Tvoje argumenty a postrehy,veď normálne debatíme o technike.Preto si myslím,že oháňanie sa nejakým egom nie je na mieste,nemyslím si,že ma poznáš,tak si nechaj druhý krát takéto veci pre seba...
357AS
Margot,možno som Ta zle pochopil alebo rýchlo čítal.A inak,ja len fotím Nikonom,ale nezaradujem sa do žiadnej skupiny,mal som trebárs Olympus,tiež Canon a teraz Nikon,zatial mienim aj zostat pri Nikone,predal som celú Canon zostavu a kúpil Nikon.To čo mi pri Canone vadilo (a nie len mne) som vyriešil kúpou Nikonu.Ale nech si každý kúpi a fotí s čím chce,mám dost kamošov čo majú Canon.Tiež majú rovnaký problém pre ktorý som ja prešiel na Nikon,ale nechce sa im menit všetko,občas ich to ale se.ie poriadne.
valdo35
george, na Nikone 200-400 f/4 VRII si treba zvyknúť na jeho rozmery, myslím hlavne dĺžku, ktorá je bez slnečnej clony 36,6cm odkaz A zisti si prečo sa predáva za polovicu ceny, "sklá" si cenu držia...
Margot
357AS:kde som prosím Ťa napísal,že 100-400 je rovnako výborný ako nový 80-400?Trocha sa mýliš,písal som len o tom,že bude super a pochopiteľne o chlp lepší ako stará 100-400(keďže je to úplna novinka),ale ten rozdiel kvalite nebude podla mňa hodný 1200e naviac.Útechou má byť,že si treba priplatiť 2400e?Ďakujem pekne za takú útechu,nejak ignoruješ ten markantný rozdiel v cene.To by som naopak zaplakal,že ako nikoňák musím dať toľko peňazí za poriadny objektív.Prax ukáže,aký bude mať úspech u ľudí.Len doplním george,ak máš naozaj možnosť nikkora 200-400 za tú cenu,tak neváhaj ani sekundu...
riso2504
na začiatok nemám toľko peňazí a to by mi malo stačiť na ten začiatok edu,len sa pýtam ktorý s tých dvoch ktoré mám k dispozíci do 300€
357AS
george,NIKON 200-400 za takú cenu JEDNOZNAČNE KUPUJ !!!
Edu
riso2504 ani jeden . Teda k chceš fotit rodinné oslavy a tak tak to bude ok .
riso2504
chcem začať fotiť a chcel by som nikon d3100 a objektív:bud tento odkaz alebo tento odkaz ????
Edu
george Nikon 200-400 f/4 VRII je samozrejme iný level bude pracovať i s tc 1,4 celkom spolahlivo . To je objektív výborný o tom nepochybujem. Ten pomer ceny je tiež dobrý ak by si mal vysoliť 2500€ za 80 - 400 račej 1000€ prilož a máš objektív ktorý je dospelý.
ferio
George, taku otazku by som sa ja osobne ani nepytal, jednoducho ak by som na to mal , a bol by som to ochotny zaplatit, tak by nebolo o com. Takze otazka na teba: Si ochotny to zaplatit? Ak ano tak to ber.. Ci este pochybujes o tom, ci moze byt sklo, ktore stoji nove 6000€ dobre?
george
Chlapi, stále tu točíte o Nikone 80-400 f/4.5-5.6, ja som ale hodil do fóra ani nie 2-ročný Nikon 200-400 f/4 VRII za 3.600. Nový stojí 6.200. Lebo keby som si mal vybrať medzi Canonom 100-400 a nikonom 80-400, išiel by som do Canonu. Ale tu ide o sklo s VRII a f/4 v celom rozsahu za dosť nižšiu cenu oproti novej. Chcem vedieť váš názor na toto sklo... ĎAKUJEM !
ferio
A aku hodnotu clony by si chcel na 400mm? f4? Kolko by potom stal takyto objektiv? A tá stabilizácia bude minimalne 2x ucinnejsia ako na canone...
Edu
ferio ani ja ani Margot netvrdíme ,že bude objektív za 2500€ horší ako ten za 1200€ . Veľký rozdiel tam však nebude . Mne sa zdá tá cena uplne mimo strelená . Inak môže byť fajn . To ukážu praktické skúsenosti .Ak sa nájde vôbec niekto kto vysolí 2500€ za tento objektív. Veľa sa takých nenájde podľa mňa. Zatial poznáme iba hodnotu na ohnisku 400 f 5,6 to nie je žiadne kúzelné svetlo . Stabilizácia bude mať účinnosť pri kratších časoch . I canon má dvojitú stabilizáciu vertikálnu aj horizontálnu . Každopádne čím širší rozsah tým väčší kompromis. To platilo aj v roku 1994 a platí aj dnes .
Zobrazené 1-40 z 121

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.