ja som ich kupoval v BB v slovrose cena je 10 Eur skatulka
Zdravim pani Myslim ze tu niekto spominal naboje WOLF. Vie mi niekto poradit kde ich kupim v NR alebo v BA?? a co stoja?? kaliber 7,62x39 :-)
pre Markel.náboje od výrobcu IGMAN su od výrobcu z Jugošky.
Zdravím priaznivcov tohto kalibru. Ja osobne mám 527 7,62x39 strelivo SB 8g, nastrelil som ju na Bushnell Elite 3200 3-9x40, osnova fireflly a som nadmieru spokojný. Zbraň nekope a zver mi neodbehuje ďalej ako na 50 metrov. Som spokojný aj so SB, ale skúsil by som niečo iné. IGMAN a PMC - čo je to za strelivo?
skôr si nájdi nejakého prebíjača a máš vystarané.
prosím niekoho, aby dalsem odkaz na nejakú predajňu, kde by som do tejto ráže dostal kúpiť aj ťažšie poloplášťové strely ako 8g niečo podobné čo vyrábalo maďarské MFS. Wolf vraj niečo také vyrába, kde ich dostať? Dík
Takze moja527 dala dalsi kus dole, bol to daniel vzdialenost asi 120 m. rana na lopatky a krasne prestreleny ostal v ohni,poskodenie zverini minimalne,mam aj nejake foto
erik asi to je pravda,aj ja som počul,že vyleteli do vzduchu a chvílu potrvá,kým sa dajú do kopy..ak vobec..
Chlapi prvi partizan sa tazko zhanaju a je ich malokde kupit.. vraj im vyhorela tovaren.. neviem co je na tom pravdy...
lubto ďakujem, v čechách som skončil len nedávno, tak ešte niesom zorientovaný
namor676 - § 65 ods. 3 písm. c zákona 274/2009 o poľovníctve
Ja som poľoval s týmto kalibrom v českéj republike cca 6 rokov, používal som poloplášte wolf skúsenosti mám vyníkajúce ulovil som s ním mnoho raticovej zveri prevažne lanštiakov a dančie. Sem tam ale uletela rana bokom aj strelbe na terč. Lanštiaky väčšinou ostávali v ohni max. odbehli do 50m. Kde je informácia o povolení používania tohto kalibru na lov raticovej zeri u nás.
tak potom jedine prebíjať a dávať tam speer s plochou hlavou 11g, a bude z toho to, čo ešte nebolo :))
iboo madarske MFS 11g. prestali vyrabat, co je velmi na skodu udajne boli dobre,barnuali som neskusal a tie PP skusim chcelo by to spravit test s SB
ja som ju vymenil za 308 W za novú, terajší mal spústu patronov do sapíka ... ináč na 100 m presná jak p...
skúšal niekto z vás Barnaul SP a HP? alebo MFS 11 gramové ?
Ano, je to ,,Prvi partizan" , pouzivam ho do 30-06, 7,62x39, aj do 243W a je uplne v pohode. Strielam cca 20-25 ks raticovej rocne..
Vidím, tak napíšem. Myslím, že sa jedná o strelivo Prvy partizan, priateľ ho používa a tvrdí, že je lepšie od streliva SB. Ja osobnú skúsenosť nemám.
Co su to za naboje tie PP, kde to kupujes?ake mas skusenosti?
Pouzivam poloplast PP a je to v pohode.
Strielal som Sellier a Bellot 8g. snazim sa zohnat nieco kvalitne ale nedari sa mi a mozno bude stacit aj ten cech,lan to krasne prestrelilo a farba az striekala.
woodimpex - aký náboj si použil ??
Tak pani ,tento kaliber je uz povoleny ake mate s nim skusenosti.Mam 527 7,62x39 asi dva mesiace,zatial len jedna lan od nastrelu presla 20m.
csefy72 - tak potom áno !!!
iboo nato že nie som slovák, dosť dobre píšem po slovensky nie??
peterkacur - kiež by. csefy72 - pozri pravopis slovenského jazyka :))))
ale má byť novela zákona, toho roku, ktorá urobí výnimku v tomto kalibri :)))
ja mám 7,62 x 39 už piatý rok. používam ju vetšinou na škodnú a som spokojný lebo kupujem do toho náboje za 7 sk /kus. na raticovú zver mám 30-06. 7.62x39 je tiež dosť sylná ale podla zákona nesmie sa používať na rať. zver lebo nábojnica nemá 40mm a pritom je sylnejšia ako 223 remington. pozri polovnícké strelectvo od tomáša krivnanského.
petob - a je to ten 7,62x39
petob - pár šupiek je 100 € za holú pušku s montážou 1"
Koľko je to pár šupiek?A je to 7,62x39 alebo niečo iné?
iboo napíš mi na poštu koľko chceš a dohodneme, pre kamoša by som zobral
chalani keď chcete Ižku na prerábku, za pár šupiek vám doslova darujem moju. Ajtak mi len miesto v skrini brzdí, nemá u mňa využitie ( a to striela celkom slušne) dohodneme sa:)
milanko12 - ak mi zohnáš tu jednoranovú zlamovačku za 30 tácov - tak ju hned beriem :) Treba tam ešte prisypať aspoň 500 Euro .)
to len tak,aby reč nestála.
bodo1948-je na nete na predaj zlamovacka 8X57 za tie prachy myslim ze sabatina neviem nechce sa mi to hladat a urcite to je ina kava
Čo vymýšleš kraviny keď dobre vieš,že v pohone sa ti bríle rosia
A do pohonu flintička ako víno,som myslel k tej somarine ešte.
Tak to idem spraviť,ale inak hlaven dám vymeniť na cal 45 70 govt,trošku sa upravý nejakým estetickým portom,spúšť a celkové dopasovanie mi vieš kto vycibrí,nová pažba z koreňovice na mieru,baskulu poniklovať,kvalitná oceľová montáž a puškohľad Seedler 1-4x22,a ľahký nový jednoranový hybrid na svete. cena cca 32 tis.komplet.A vobec to nebude vyzerat ako ižka.:D .........................to je sprostosť čo?
Sprosty by si bol,keby si si kupil IŽku a dal na nu namontovat francuzsky napinacik za 3200českých