chcem sa spitat ktora z tychto gulovnic by bola podla vas lepsia volba, v kalibry 7x64..
Shoogo porovnávajme porovnateľné. Nehovorím o zbrani lebo podľa mňa a mne Tikka určite vyhovuje lepšie ako Sauer 202 a to mám z oboch už nejakých pár rán odstrieľané. Daj Tikke ilaflon a máš to to isté. Ja som to tu už niekde písal. Kamarát mi priniesol Sauera 202 luxus nastreliť puškohľad. Keď ho vytiahol z kufra bol hrdzavý ako líška. Pýtam sa ho čo robil a on že nič že bol pred dvoma dnami na poľovačke a odvtedy ho nemal čas očistiť. Tak že porovnávaj rovnakú povrchovku na rôznych zbraniach a zistíš že nech je to hoci aká zbraň keď sa o ňu nebudeš starať tak zhrdzavie a aj blaser. Len ja nepoznám ani jedného majiteľa Blasera ktorí ak kúpi zbraň za 5000 eur ju po poľovačke nechá dva dni v púzdre neočistenú. Ba naopak už som videl veľa takých, ktorí Blasera čistili aj pri prestávkach medzi pohonmi. Tak že stále tvrdím že ak sa o akúkoľvek zbraň budeš starať tak hrdzavieť nebude. To staranie znamená čistiť a zasa čistiť. Teraz som prišiel z revíru a keď som vošiel do tepla Marlin zostal orosený ako dvanástka budvar. Oprel som ho k radiátoru za hodinu poutieram olejovou handrou, lauf prebehnem hadom a šup do trezora. To robím s každou mojou flintou a hrdza nehrozí.Používam obyčajný lacný Konkor a na hlaveň Roblu a Millfoam. 12matess3 ak sa bojíš hrdze kúp si zbraň v celonerezovom prevedení a máš vystarané.
Reakcia na príspevok od pepko28, 11.3.2019 o 15:20 :
Všetko záleží ako sa človek stará a udržuje zbrane, ja po každej vychádzke než dám pušku do trezora, tak vyutieram najprv do sucha celú zbraň. Nie je nič výnimočné, keď po príchode domov v zimných mesiacoch - puška sa celá orosí. Nechám chvíľu tak, a utriem ju do sucha, následne potom až uložím do trezora. Zatiaľ som za 9 rokov nespozoroval na černení hrdzu. A tak to robím s každou zbraňou, s ktorou chodím na vychádzky do revíru. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jagttiger, 11.3.2019 o 7:36 :
Vyzerá to že je to kus od kusu nemám dôvod si vymýšľať a ani potrebu niekoho presviedčať nie som predajca asi tak lovu ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pista64, 11.3.2019 o 15:36 :
Ano a preco?ze niesom ako vacsina tu,ked nieco maju je to naj a lepsie neexistuje,pisem moje skusenosti s konkretnou zbranou ktoru vlastim a a dokazem napisat aj jej nedostatky,lebo pre buducich kupujucich je kazda info dobra nemyslis? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pepko28, 11.3.2019 o 15:20 :
Pepko tak za tento príspevok budeš ukameňovaný... ◄ reagovať
Mam tikku treti rok,chod zaveru vyborna tak isto presnost zbrane,horsie je to s pociernenim zbrane,na hlavni vidno ako sa hrdza dostala az do materialu hlavne,a take male kusky vypadali,pritom pusku som normalne olejoval,dalsia vec,naboje s plastovou spickou alebo olovnatou,pri viac prebitiach deformuje tu spicku,ak by som dnes kupoval tikku tak v nereze ◄ reagovať
Keby 557ka nestala toĺko koĺko stoji nepoviem ani slovo,inak je hodna tak max 650eu.V plnej cennikovej cene nieje toho hodna.Ja už som svoju FS chvalabohu predal. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od cergovtulak, 10.3.2019 o 21:10 :
Tak s tým záverom nemozem súhlasiť.Mam tikku t3battue a sused má 557cku a chod záveru ide na tikke určite ľahšie a tichšie ako na 557cke jednoznačne ◄ reagovať
Na tej záver chodí trochu horšie, a mne keby puška strieľala na sto metrov s 3,5 cm rozptylom, tak ju vyhodím...moja predstava o presnosti je niekde inde. Nič v zlom... ◄ reagovať