rado100 22.11.2014 o 9:10
Shoogo porovnávajme porovnateľné. Nehovorím o zbrani lebo podľa mňa a mne Tikka určite vyhovuje lepšie ako Sauer 202 a to mám z oboch už nejakých pár rán odstrieľané. Daj Tikke ilaflon a máš to to isté. Ja som to tu už niekde písal. Kamarát mi priniesol Sauera 202 luxus nastreliť puškohľad. Keď ho vytiahol z kufra bol hrdzavý ako líška. Pýtam sa ho čo robil a on že nič že bol pred dvoma dnami na poľovačke a odvtedy ho nemal čas očistiť. Tak že porovnávaj rovnakú povrchovku na rôznych zbraniach a zistíš že nech je to hoci aká zbraň keď sa o ňu nebudeš starať tak zhrdzavie a aj blaser. Len ja nepoznám ani jedného majiteľa Blasera ktorí ak kúpi zbraň za 5000 eur ju po poľovačke nechá dva dni v púzdre neočistenú. Ba naopak už som videl veľa takých, ktorí Blasera čistili aj pri prestávkach medzi pohonmi. Tak že stále tvrdím že ak sa o akúkoľvek zbraň budeš starať tak hrdzavieť nebude. To staranie znamená čistiť a zasa čistiť. Teraz som prišiel z revíru a keď som vošiel do tepla Marlin zostal orosený ako dvanástka budvar. Oprel som ho k radiátoru za hodinu poutieram olejovou handrou, lauf prebehnem hadom a šup do trezora. To robím s každou mojou flintou a hrdza nehrozí.Používam obyčajný lacný Konkor a na hlaveň Roblu a Millfoam. 12matess3 ak sa bojíš hrdze kúp si zbraň v celonerezovom prevedení a máš vystarané.