Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
za tie peniaze volis dobre
Edu - asi nemáš šajnu, čo všetko sa dá, neďaleko ukrajinských hraníc. To je iný svet. Vrátane polície, prokuratúry, súdov, colníkov... a Tebe vŕta v hlave taká maličkosť.
Uz si nieco kupil Mysho22 ci nie?
aspiuserectus pozerám ,že si rybár . To som i ja od roku 1978 člen srz . Udivilo ma ,že nám tu píšeš veci ako sa dá dragunov kúpiť na poľovnícke účely či a že si z neho ako nepoľovník dokonca strielal na medveďa ,líšku a na 500 sa skladá srnec :-D Ako rybár máš právo na prehánanie ale toto je už veľa :-D
aspiuserectus,na polovnicke ucely sa neda kupit
Dnes sa dá kúpiť, ruský Dragunov, na poľovnícke účely, strieľal som už s toho, aj na líšku, aj na medveďa, na 500m sa dá spolahlivo zložiť srnec, aj s celoplášťovou guľometnou klasickou strelou, len kúpiť originál, robí to aj China, a pažbu si treba dať spraviť k tomu, tá lisovaná drevotrieska na poľovačku nepatrí
Chlapi pre ozrejmenie ten remington beriem z jedneho prosteho dovodu bo ako combo zbraň(puška,optika a montáž)za cca 500€ nemá konkurencie navyše je to jednoduchá zbraň a presná čo sa mi javí ako začiatkočníkovi velké plus. Kebyže mám zvyšné peniažky tak jednoznačne volím drevenú pažbu sice aj ked plast mi nie je vôbec cudzí.
jj Mysho 22
lanus:Vďaka za typ ale ta cena je pre mňa privysoká keby už som dal tie peniaze tak radšej by som išiel do Roslera
V tejto cenovej kategorii by som rem 770 či 710 porovnal s jednotkou iž . Presnosť ,kvalita a spracovanie sú u mňa pre rem .Ižku treba dopracovať .remingtona nie . Ešte k tomu je to opakovačka . Za tie peniaze je to tiež voľba . Hlavne je to nová zbraň skoro bezúdržbová , pracovná a dostatočne presná . odkaz
Otec má Remington 770 v kalibri 30-06 Spr. Je to dosť podobné. Presnosť 100%-tná, jednoduchá zbran poistka sa mi zdá z môjho laického pohľadu v pohode, až na ten záver ten je tam dosť neistý ako píšeš.
Filip len ja som nehovoril o spracovani pazby...ale o spracovani zbrane ako takej, chod zaveru, presnost spracovania kovovych casti, poistka...to ci to ma plastovu alebo drevenu pazbu to je jedno je to vec vzhladu ale ide skor o spracovanie zeleza, mechaniky....
Nevravím že to musí biť spracovaním perlička medzi zbraňami. Každý vie že uemlyna je umelyna ale kedže mne nejde o vzhľad zbrane tak by som si ju jednoznačne kúpil v tomto kalibri. Pretože som rozmýšľal nad malokalibrovkami či už LR alebo WMR a ceny boli značne vyššie-myslím nových zbraní.
Remington 710 je este horsi spracovanim ako 770 (drzal som v ruke obe a je to moj nazor), je to sice pomerne presna zbran a tak ako Edu hovori da sa v statoch kupit za lacne peniaze, tak isto ako mnoho dalsich, ale rovnako sa na americkych forach objavuje vela nazorov, ze je to zbran kvality velmi nizkej co sa tyka spracovania. ale je za dobru cenu.
filip112 prečo by ti to nemalo isť do hlavy ??? V amerike kupiš veľa guľovníc pod 200€ uplne bežná vec . Okrem toho sú vysoko presné a v pomere kvalita cena i kvalitné .
UFFFFF,,,,,,,.....aspon Browning za 1280 euro... v Rakusku....1300 WSM kaliber
Táto cena mi nejde do hlavy za tú cenu/nová zbraň...
ok ja len že prečo je guľa 6,5 pre fajnšmekrov ? A prečo tá optika 4x32 prečo nie napríklad 8x56?
Edu Mysho22 chce poradiť nie ja. Čítal si pozorne prečo mu nedoporučujem malé kalibre.
gecorws s tým 4x32 si robiš srandu ? rem 222 či 223 nie sú kalibre povolené pre lov raticovej zveri s výnimkou srnčej . Neviem v čom má byť 6,5 guľa pre fajnšekrov ? Aha až teraz čítam že sú viac aj menej pre fajnšmekrov.
Keď vynecháš rôzne 222,223,a všetko čo ma strelu 6,5mm ktoré sú viac menej pre fajnšmekrov tak nič nepokazíš pozor na vyber optiky ako začínajúci strelec budeš robiť veľa chyb a veľké zväčšenia ich bude len znásobovať na začiatok postačí 4x32 a nebudeš sklamán tie malé kalibre vynechávam len preto že si napísal akú zver budeš lovit
Udaj presný typ a kaliber!
majto: Nejako mi unikla pointa tvojho príspevku
Mysho22 tak potom co chces?Ked zarobis potom sa pozeraj po niejakej zbrani,je zla doba v lete to moze byt o niecom inom .Ja si myslim ze chlapi ti tu poradily az dost.Zdar!
premvadasz o komančoch som vždy písal iba v súvislosti s poľovníctvom . To že si nepamätáš neznamená nič. Ono totiž iný dôvod ako čakať na výhody členstvo v strane nemalo !!! Tie dôvody boli lahšie dostať deti do školy dostať lepšie miestečko lebo všade sa musela uplatňovať vedúca úloha strany a končiac poľovníctvom kde nestraník dostal sťažka povolenie na držanie guľovnice a do výboru pz sa tiež nedostal . Samozrejme boli malé výnimky asi 1% .Mysho22 som rád ,že som ti pomohol .
holz1 nič som mu neznechutil iba som ho uviedol do reality . Najmä som mu prezradil novú skutočnosť ,že predseda a hospodár nie sú jedná osoba ale dve . To na margo aby vedel komu má tú žiadosť doručiť až sa dozvie kto je tým predsedom PZ . Tiež som mu prezradil ,že má žiadať za čakatela nie za člena v PZ. Nebudem mu tlačiť kalerab do hlavy že kto si napíše žiadosť bude automaticky prijatý. Ten kto sa vie odhadnúť vie dopredu či bude alebo nebude prijatý . Treba pre to však niečo robiť pečené holuby do huby nelietajú samé. To čo označuješ za žvásty je žial krutá realita historie nášho poľovníctva . Bola doba keď sa o takýchto veciach nesmelo hovoriť ani písať . Našťastie dnes sa to už môže tak netreba tajiť historiu ani o nej účelovo klamať .
Chlapi prosím troška sa ukludnite a vrate sa k téme. Pušku ešte kúpenú nemám nakoľko som si na ňu ešte nezarobil a zarobím až v lete. Čo viem tak iba pár ludí mi tu poradilo ostatný sa tu prišli len hádať a podrypovať.Najviac iniciativi v radach mi poskytol Edu a pár ludí čo mi poslalo poštu za čo som im nesmierne vďačný. K výberu vidím to na Remington 770 ,alebo niečo málo strielané na čo narazím v bazari či mi dohodí jeden známi puškár.
Edu nepamatam si ze by som tu niekde obhajoval komancov ani na to ze by som bol dajako zvyhodnovany pred 89-tym mozno mam kratku pamat:))A nechapem preco by mi mal niekto stupit na otlak ked pise o komancoch????A aj ked nasa rodina mala urcite problemi v minulom rezime nebudem tu vyplakavat na LZ.Ja len chcem na to poukazat ze to tu dookola omielas v kazdej diskusii!!!!! Ked chces s niekym vypisovat o komancoch tak nie je problem ale pis prosim ta do posty lebo okrem nas dvoch to tu asi nikoho nezaujima:)
Máš pravdu ničím som v tejto diskusii ,,nepripel" ale radšej ničím, ako takými žvástami aké v posledných príspevkoch prezentuješ ty. A čo budem radiť myshovi22 keď bolo všetko potrebné v zásade povedané a po tvojich povzbudzujúcich príspevkoch v inej diskusii si myshovi22 aj tak členstvo v PZ viac než znechutil
Mysho22: tak gratulujem.. rozhodol si sa pre R 770??? či Marlin XL 7.. už ju máš aj doma?? zaujímalo by ma ako si spokojný.. resp. ak nie je ešte doma.. dúfam že potom hodíš nejaké postrehy..
holz1 nevšimol som si ,že by si ty v tejto diskusii niečim hodnotným pripel . Ja som pridal odkaz na zbrane do 800€ v debate sme sa dostali i k histórii poľovníctva kde som spomenul skutočnosti ako to bolo v histórii Slovenského poľovníctva . Ak máš pocit ,že som klamal tak ako klame osamelý vlk tak mi to môžeš konkretizovať ja sa neurazím . Mimochodom Mysho22 má zbraň už kúpenú ,ale to si si asi nevšimol :-D
A ideme pekne do koliečka, fakt prínosná diskusia
premvadasz ja poznám tvoj vrúcny vzťah k tejto zločineckej skupine .Chapem ,že keď príslušníci tvojej rodiny boli členovia strany a ťažili z výhod červenej knižky bol si vychovavaný v iných ideach .Mal by si sa už 23 rokov po konečne prebudiť veď si už dospelý. Ja nikoho na rozdiel od Jozihobaciho nenabádam na porušovanie zákona o poľovníctve . Ty sa snažíš o nejakú podporou skupín a hnutí potláčajúcich základné práva a slobody čo je trestným činom . Strašne Ti niekto stúpi na otlak ak povie pravdu o tom ako to vlastne bolo pred rokom 1989 keď sa vedúca úloha KSČ presadzovala v poľovníctve . Ľudia ako Ty by nás totiž radi klamali ,že vtedy bolo poľovníctvo o morálke a ľudové čo je samozrejme jedna veľká lož !!!
premvadasz tak to si teraz trafil
Mysho22 urcite oceni posledny komentar pri vybere svojej zbrane:))Jozi ma agendu prikrmovanie , ty agendu komanci:))) spravate sa uplne rovnako kazdy z vas to omiela v kazdej teme:)))
Ja som začínal poľovať v pz II.Stalinovej brigády v Bošáci ten názov vypovedá o všetkom :-D Boli sme tam naozaj brigádnici súdruha Stalina :-D Odetý v kradnutých ihličkáčoch a potužený samohonkou sme sa predierali huštinami aby sme s brokovnicou v ruke vyhnali diviačika pre tých vyvolených čo mali guľovnicu .Keď prišla srnka či jelenica odflaklo sa čo prišlo. Veľká veda sa z toho nerobila . Veď ktože by si chcel pohnevať poľovníka pracujúceho na okresnom výbore strany . Aj keby chcel nenabral by na to odvahu a keby aj nabral tak by zistil ,že sa karta voči nemu otočila. V pomere k počtu guľovníc vlastniacich dnes na Slovensku a pred rokom 1989 ich bolo pred rokom 1989 maximálne 5% ! A to som poriadne prehnal.
jj Lubenko viem už si to spomínal .Boli i výnimky bolo ich však mizivo málo .
blaa blaaa. myty a legendy :D