dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

Jazvecik - diskusia

autor: Jakubec
pridané: 3.1.2011 11:30

Chcel by som sa poradit v okruhu hubosrsteho jazvecika ake mate skusenosti s tymto plemenom ..

počet zobrazení: 6 237
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

komentáre

zobrazené 1-40 z 309 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
rhoods, 1.12.2011 o 15:33

hlavne to sebaovládanie...ja som s mojou spokojný BL I., SD I., len je by nemusela byť tak ostra, pred dvoma rokmi ju chytil diviak,odvtedy sa mi zda, že nechodí tak nakontakt

nugy, 1.12.2011 o 8:13

Jedinou nevíhodou jazvečíka je sneh a hustá tráva. V tedy má problém. Inak je jazvečík správnou voľbou. Malý spratný kamarát, ktroý si odrobý svoju robotu svedomito a to tak že neraz tromfne aj väčších psov. Vela záleží ale na majiteľovi. Jazvečíkovy sa treba venovať, a hlavne mať pri ňom pevné nervy (kurz sebeovládania :D ).

sailormoon81, 30.11.2011 o 20:08

ja mam uz 2. fenku jazvecika hrubosrsetho, mal som aj farbiara a tiez to bol dobry pes. Nie som ktovieaky cvicitel psov staci mi aby pes posluchal, bol dobry na stope a hlasil zver. Sadni, lahni odlozenie a podobne somariny do psa zbytocne netlciem. Co sa tyka jazvecika je to taky maly dabel, aspon ten moj. Na ludi agresivna nie je, ale zato macky, kuny, potkany a podobna haved sa ma u nas po prdeli, vsetko dusi. Maciek ma na rovasi hadam zo 20 co viem a co neviem.. Na stope je celkom slusna. Vypozoroval som ze najradsej ide po diviakoch. Este keby tak hlasila zhasnutu zver ale to ani za B... Na povel to hej, to hlasi ale iba ak mam nieco v ruke alebo na zver kym este zije. Ale aj tak je u nas velmi oblubena, je to nenarocny, dobry pes aj do rodiny, aj na posed. Hned jak ju hore vynesiem, najde si kutik a spi, lepsie povedane chrape ako na povel, tak ju obcas stuchnem nech je potichsie. Taktiez sa velmi rada vozi v aute, to farbiar jak videl ze otvaram dvere do auta uz bol v bude. No a jazvecik len caka kedy otvorim auto a uz sedi v nom a najradsej za volantom, potvora mala chlpata. uz len cakam kedy mi zacne radit rychlosti. Mne velmi vyhovuje aj koli tomu, ze ju mozem nechat v aute, nespini, je v nom ticho, spi, a ked ju potrebujem nemusim ist domov pre psa. Mam ju v hore stale a tak sa dostane k dohladavke aj ked ju nepotrebujem.

polovnik100, 29.11.2011 o 20:17

ja mam jazvečičku 1,8 mesiace je velm itemperamenta ,poslušna,rychlo sa učí,šikovna red včerom som dokončil DS v 1cene najlepší pes skušok jedina pri diviakovy v opôtku dostala 4 z tych 13 psov čo tam bolo mam už FSMP v 1cene aj DS v 1 cene je to šikovný pes len je uražliva sem tam :D ked už jazvečika tak do dobrích ruk :D vela štastia

vito, 29.11.2011 o 19:04

tak veru.

majko82, 28.11.2011 o 20:31

najlepšie je ke´d to tu komentujú odborníci čo videli psa jedine na obrázku a tuto na LZ na fotkách :) ale kynológi zdar :)

vito, 28.11.2011 o 20:02

uz mi idete na nervy s tymito taraninami ja mam aj jazvecika aj farbiara a jazvecika by som nevimenil za nic mam s nim dohladane nespocet zveri duril a hlasito staval aj medveda je to dobry a spolahlivy pomocnik polovnika a ked je vela snehu tak treba zver prikrmovat anie durit kto sa rozhodne pre jazvecika uroby dobre a pri spravnom vedeni s nim bude nad mieru spokojny.

nugy, 3.6.2011 o 9:57

Akože suka jazvečíka? V kohútiku? :DDD Suka jazvečíka má mať max. 9 kg. Výška v kohútiku nieje daná. U štandardov je to suka do 9 kg, u trpazličích a králičích je to obvod hrudníka.

melisko9, 2.6.2011 o 16:18

kolko má mať suka v kohútiku?

Marco2204, 30.3.2011 o 22:45

Edu k tomu pocitu nezamyslal som sa nad tym,nabuduce ti napisem

ROBO7X64, 30.3.2011 o 22:24

Keď ti toto spraví frajerka neviem či sa budeš usmievať

Edu, 30.3.2011 o 22:21

ano racionálna výživa je základ . Dnes tu bola moja frajerka a zavolal som kunu ,že jej dam slepačie vajce . Vraj je zvedavá ako také vajce môže kuna načať :-D Miláčik mušu chytil obojručne vajce dvihol nad hlavu a praštil nim do dlaždicovej podlahy :-D . Tomu sa povie kunia logika :-D Neviem či je to pud alebo ovládanie fyziky :-D

premvadasz, 30.3.2011 o 22:20

možno pri tom aj prdí

ROBO7X64, 30.3.2011 o 22:18

Stráži kameru a hnačkuje

premvadasz, 30.3.2011 o 22:16

Edu ozaj kde je jozi uz som ho tu dlho nevidel? hádam neemigroval do estónska

dados, 30.3.2011 o 22:13

:D :D a dosli ste aj k racionalnemu zaveru ? :D

Edu, 30.3.2011 o 22:11

premvadasz asi si neváži dobroty čo mu tam jozibaci nanosil

premvadasz, 30.3.2011 o 22:06

edu napoli prezuje potom to vypluje von

Edu, 30.3.2011 o 22:01

Raz bola taka debatka na schôdzi PZ niečo som tam v prestavke zahlásil o tom ,že je srnec prežúvavec a kolega sa mi vysmial ,že nie je prežúvavec. Tak som sa opýtal druheho kolegu ktorý nechcel poškodiť ani jednemu tak zahlasil ,že srnec je taký poloprežúvavec .

premvadasz, 30.3.2011 o 21:58

marco 2204 ja som myslel na dadosa ked tam napisal "kynekolog"

Edu, 30.3.2011 o 21:55

Marco2204 naštastie nie aj keď jeden pokus stavača som na poľovačke na divé kačice zažil . Ozaj aký je to pocit pretiahnuť jazvečíka ?

Marco2204, 30.3.2011 o 21:52

premvadasz kvoli tejto reakcii som tam dopisal slovo po krizoch a nepomohlo

ROBO7X64, 30.3.2011 o 21:52

aka dobra téma už som myslel že tu bude nuda

Marco2204, 30.3.2011 o 21:48

edo nebodaj teba pretiahol jazvecik ,to by mnohe vysvetlovalo..

premvadasz, 30.3.2011 o 21:47

edu bohvie nad cim chlapec rozmyslal ked to pisal? :)

Edu, 30.3.2011 o 21:44

premvadasz ved to máme zapísané :-D

Edu, 30.3.2011 o 21:43

Marco2204 v tom sme rozdielny ja som totiž jazvečíka nikdy nepretiahol !!!

premvadasz, 30.3.2011 o 21:40

Edu ja som to asi 3x precital nechcel som verit vlastnym ociam tak som sa rehotal ze som skoro jbol zo stolicky, taketo ulety by sa mali niekam zapisovat na tejto stranke

Marco2204, 30.3.2011 o 21:36

fridomf o tej urazlivosti mas pravdu raz som cvicil jazvecika a tak ma vytocil ze som ho pretiahol prutikom po krizoch,a on sa zobral domov cca2km zaliezol do budy a cely den sa so mnou nebavil co ako som sa pokusal,ale zase ak sa nico naucil tak to robil 100%

Edu, 30.3.2011 o 21:34

premvadasz kynekolog je miernejšia kombináci gynekologa a kynologa .

Edu, 30.3.2011 o 21:32

fridomf súhlas konečne objektívne hodnotenie svojho milačika ktorým pes určite je . Prajem vela úspechov

fridomf, 30.3.2011 o 21:26

Nakoľko vlastním jazvečíka už siedmy rok kladiem si za povinosť prispieť do tejto témy.Jazvečík určite nie je vhodný na durenie na spoločných poľovačkách.On to síce robí rád,ale nemá na to dĺžku noh.Videl som ako si zver z neho robí srandu a odbehne len toľko čo musí.Ja som si ho zadovážil na dohľadávku,vycvičil som ho a na 120% sa na neho spoľahnem.Ak bude čo len kvapka farby na nástrele vie presne po ktorej stope ísť.Prdeľ je v tom,že ja som ho potreboval len raz,ale na posed chodí so mnou furt a tam má tiež svoje poslanie.Občas ma zlomia driemoty a v prípade pohybu akejkoľvek zveri ma moj verný psík zobudí.Nemusím mať večne oči a uši na stopách.Stalo sa mi jediný raz že zbrechol na diviaky,ale dostal preplesk a odvtedy to nespravil.Čo sa týka výcviku musíš si zohnať veľa trpezlivosti.Jazvečíky sú vzdorovité a urážlivé. Ak ukážeš nervozitu,zlosť,radšej to na hodinu odlož.Je to pes malý,ale je to pes.Jakubec,ak som ti pomohol,som rád.

Marco2204, 30.3.2011 o 21:16

ja viem ze farbiar je na dohladavku hlavne vysokej ale u nas sa vysoka nestriela a tak mu musi stacit diviak a srncie,ale stale lepsie ako keby ho mal kupit nepolovnik a lezal by niekde na sedacke,a tak je to aj s jazvecikmi a dalsimi plemenami,

dados, 30.3.2011 o 21:16

:D :D :D uslo :D

Marco2204, 30.3.2011 o 21:11

Edo vidim ze si sa ukludnil to je ok,mojmu psovi to neprekaza a rad chodi so mnou ako som napisal ked ho necham dole vyleze za mnou sam,s tym strielanim na lopatku som sa aj ja stretol, len viem co dokaze moja gulovnica na 50m,to nie je kusok masa ale cela lopatka,a ked rosporcujem diviaka a dam niekomu podiel tak by som sa musel hanbit,na vychode som strelil jelena na lopatku a nezostal v ohni odisiel cca 60m,a ta krvava kasa co zostala s lopatky to nebol kusok masa a domaci na mna len tak smutne pozeral

premvadasz, 30.3.2011 o 21:06

dados 19:25 ked vysvetlíš kto je to " kynekolog" tak budem velmi rad uz davno som sa tak dobre nepobavil

Edu, 30.3.2011 o 21:02

Marco2204 jazvečík má ako poľovné plemeno brlohár svoje opodsttnenie . Urobí aj duriča ak nie je snehu nakydaneho alebo ťažký teren čučoriedok a tráv . Nie je to však profesor na diviaka ale sú aj výnimky . Dohľadávku urobí tiež slušne . Farbiare sú najmä na dohladávanie vysokej ktorá má jemnejší pach ako diviak .

Edu, 30.3.2011 o 20:58

Andrejoff ja om takého psa už videl nie jedného .Pes ktorý je cvičený durič začne minimálne skučať a dohovart mu tiež nie je voľba . Samozrejme kto chce nech si trebe bavoráka na kazatelnicu .Zakázané to nie je len v tom nevidím prínos . Taký Findula je pán lesník ktorý strelil skoro 2000 diviakov a vyjadril sa presne a správne . Rana na lopatku je pre neho pravidlo . Ono to potom nikam neodchádza . Kto má rád zeleninu a majorán nafukaný po mäse nech mieri 10 cm za lopatku nemám výhradu . Ak si myslí ,že takto šanuje kúsok mäsa všetko je v najlepšom poriadku . Potom má možnosť dohladávať aj celé hodiny . Na hlavu a krk strielajú iba ľudia žijúci v ťažkom omyle . Fatran :-DDD

Marco2204, 30.3.2011 o 20:52

Andrej kup si v pohode jazvecika keby to bol na p... pes tak by som ich na zvode v sobotu nevidel tolko polovne upotrebitelnych,suverenne ich tam bolo najviac a vseci majitelia asi nebudu nesvojnopravny aby nevedeli preco ho chovaju

Andrejoff, 30.3.2011 o 20:43

Marco2204 , moze byt , je moc temperamentny a nemoze to v sebe udrzat, jagosi taky su,ale takisto to moze spravit kazdy pes, lenze to neni pravidlo skor vynimka.

zobrazené 1-40 z 309 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie