Edu: JA som niekde napisal alebo povedal,ze su to napodobeniny???? To si kde vycital???? Skus citat este raz a POMALY. Ja som ta upozornoval na to,ako sa vola firma,pretoze si nespravne pisal jej meno.Ked ty si z tohto odvodil,ze hovorime o napodobeninach,tak si INY detektiv. Alebo mas jednoducho bujnejsiu fantaziu a pises rychlejsie ako rozmyslas. Bez urazky. Vyrobok firmy Carl Zeiss,konkretne Zeiss Conquest je regulernym produktom firmy pre americky trh. Neplet sem nezmyslene dedukcie,iba niekoho pomylis,alebo vyplasis ked uz taku optiku ma. Zeiss predstavil v rade Conquest tento rok dva spickove pozorovaky 8x56T* a 10x56T* a na "prekvapenie" je ich mozne kupit aj v Europe za velmi slusne ceny zohladnujuce pomer cena/vykon. Preco prekvapenie v uvodzokach? Lebo ich vlastnosti dokazu uspokojit aj europskeho zakaznika,ktory sa s tym vecer vytrepe na posed a rad by za svoje €€€€ volaco videl. Presne preto tu oficialne neponukaju puskohlady Conquest.
Dalej - NIKTO tu nepisal,ze su straaasne zlozite dodavky. Zozita je pripadna reklamacia a zarucny servis. To su veci,ktore zo zasielanim tovaru NEPLET dokopy.
Ozaj, napis potom prosim navod,ako by mal pripadny kupec uplatnit ZARUKU cez sprostredkovatelsku firmu z USA,ktora mu posle tovar sposobom,aby neplatil clo a DPH,vo vztahu k americkemu predajcovi optiky,od ktoreho to kupil. "Urcite" to bude jednoduche ako malina,vsak. A preco? Lebo Amerika? Nie,nie, skutocnost bude taka,ze ked si to bezny zakaznik sedliackym rozumom financne a casovo prerata,tak oplace super-vyhodny nakup a radsej kupi dalsi kus,nez by stary reklamoval. Tolko k moznostiam zarucneho servisu spoza Velkej mlaky. Alebo - zatne sa a podstupi niekolkomesacnu torturu bez puskohladu,kde ho nakoniec naklady MOZU a nemusia vyjst v konecnom dosledku tolko ako samotny puskohlad. To uz vsak nejakym sposobom zabudnes spomenut.
Pisat teda,ze ja som spochybnil fakt,ze US obchody predavaju Conquest ako napodobeninu,ci co za ZLEPENEC nezmyslov mi chces podsunut a len kvoli tomu,ze TY nevies spravne opisat meno firmy je kapitalna blbost. Takisto si dufam neveril v to,ze ti tu odrecitujem moje obchodne kontakty. To sa nerobi ani v Amerike,vies?
Inak predstav si,ze ti staci iba POLOVICA (+/- 50€) z tych tebou spomenutych 2500€ a mozes si aj na SK kupit puskohlad Zeiss,napr. 2,5-10x50 s osvetlenym bodom a zo ZARUKOU,ktora sa da aj uplatnit a vyuzit v pripade reklamacie.
CELE je to o tom,ze jednoducho puskohlady,ktore vznikli ako lacna alternativa pre trh kde sa nekladie na opticke vlastnosti hlavny doraz,nie su tym pravym pre niekoho,kto poluje v podmienkach Slovenska. Aj ked su peniaze ako sa moderne hovori az na prvom mieste,nemusi znamenat nizsia cena/vyhodnejsia kupa v konecnom dosledku vyhru pre kupca. Potom zostava spoliehat sa na kvalitu vyroby,ze ku ziadnej zavaznej vade nedojde. Na druhej strane, ak tam niekto lieta "kazdy tyzden" ma to jednoduchsie v pripade mozneho problemu.