dnes je utorok,  26. máj 2026,  meniny má Dušan,  spln: 31. máj 2026,  dnes východ slnka: 04:57,  dnes západ slnka: 20:29
termovizia nocpix
ODIMON

Povolenka na poľovačku - diskusia

autor: m6692
pridané: 11.3.2026 14:31
zobrazení: 610
hlasov: 0
Pri vydávaní povoleniek členom všetkým zapisujem jednotlivé druhy poľovnej zveri vždy podľa času lovu a ochrany uvedeného v zákone (prípadne výnimky, mimoriadne povolenia ...), čiže každý člen môže loviť všetky druhy a kategórie zveri. Vždy pred začiatkom doby lovu niektorého druhu zveri dopíšem do povolenky napr. Srnec 1VT,2VT, 3VT ... Chcel by som sa opýtať či je možné namiesto toho na začiatku poľovnej sezóny každému napísať text " Poľovná zver, čas lovu podľa aktuálne platnej legislatívy" ?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
schmetterling
Zdravím! Vami uvádzanú formuláciu neumožňuje priamo zákon o poľovníctve, keďže v §53 odsek 3 sú uvedené presné náležitosti čo musí povolenie na lov zveri obsahovať. Mimo iného sa tam uvádza: V povolení musia byť uvedené ..... údaje o druhu zveri, jej pohlaví, vekovej triede a počte zveri, ktorú môže loviť, doba, v ktorej môže jednotlivé druhy zveri loviť......
dede
Je potrebné sa chrániť proti ľudskej hlúposti ... alebo od - do... Tá ,, legislatíva ,, je polemická, vhodná tak na vykrúcanku, aj keď , neznalosť zákona neosprabedlňuje . Sú poľovníci, ktorí do zákona, iných leg. úprav nepozerajú, od doby, ako zložili poľ. skúšku. Potom oponujú.... ja som o tom nevedel...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.