Hoxo
 Hoxo lorgarius, 17.9.2025 o 10:12
 lorgarius, 17.9.2025 o 10:12										Hoxo, pre Narodne parky - Plosne platí 3 stupen ochrany, v ochrannom pasme NP plati 2 stupen ochrany/zonacia moze vymedzit uzemia s vyssimi stupnami ochrany. NP Velka Fatra ma nyslim cca 20% uzemia zaradeneho v 5 stupni. Na uzemiach zaradenych v 4 a nizsich stupnoch ochrany je mozne za podmienok urcenych zakonom vykonavat pravo polovnictva.
 vlado18, 23.10.2025 o 18:41
 vlado18, 23.10.2025 o 18:41											Zbežne som si pozrel posledné príspevky. Riešite tu banálny problém - či padli nejaké výstrely v národnom parku...Ja Vám poviem svoju skúsenosť s národným parkom Muránska planina. Keď nám "ochranári" vzali revír- vďaka Budajovi - tak sa ocitli v raji! Dostali od štátnych lesov plne zazverený revír s kompletne vybudovanou infraštruktúrou. A čítajte, za akých podmienok a riadne v zmysle zákona poľujú ochranári. Nájom neplatia - revír je štátny, pozemky štátne, tak to berie natriko štát. Sú riadne / hoci slabo/ platení, tak poľujú v pracovnej dobe - teda štát ich platí za poľovanie. Majú k dispozícii služobné vozidlá, do ktorých tankuje štát. Poznám chlapcov, ktorí si ročne ulovia 2-3 jelene bez ohľadu na vek a trofejovú kvalitu / nehovorím oďalšej zveri/. Niečo zaplatia,len ak si chcú ponechať zverinu. Takže keď to zhrniem, ochranári / zamestnanci štátu/ si poľujú a my všetci sa na to skladáme - Takto vyzerá ochrana prírody na Slovensku.A potom treba konsolidovať , lebo nevychádza rozpočet. Len pre zaujímavosť - keď sa náhodou dostanete do zámku Židlochovice na Morave, v jednom zastrčenom kúte tam visia dve krásne trofeje z jeleňov-Keď som sa opýtal, prečo sú v kúte dostal som odpoveď , že to ulovili vysokí štátni úradníci - na riadnu ministerskú povolenku, teda legálne. Ale keďže sa jedná o neprimerané obohacovanie na úkor štátu, trofeje im boli neskor odobrané . Takže naša demokracia karpatského typu je už óveľa ďalej ako v nejakom Česku. My si to predsa pod rúškom "ochrany prírody! možme dovoliť. A určite sa o tom oficiálne nikde nedočítate... ◄ reagovať

klastorcan, 29.9.2025 o 16:01
 klastorcan, 29.9.2025 o 16:01											Áno v 4. stupeni ochrany sa može poľovať za dopredu určených podmienok ,takže ak si počul ranu nezanamená to nič. ◄ reagovať

WolfHunter, 18.9.2025 o 20:25
 WolfHunter, 18.9.2025 o 20:25											Reakcia na príspevok od Hoxo, 18.9.2025 o 12:32 :
 Vymaz svoje blbe prispevky a viac na teba reagovat nebudem                                            ◄ reagovať
 Hoxo, 18.9.2025 o 12:32
 Hoxo, 18.9.2025 o 12:32											Reakcia na príspevok od WolfHunter, 17.9.2025 o 15:16 :
 Dovol mi neodpovedat na tvoju otazku a poprosit ta, aby si uz na mna nereagoval. Aj ked evidentne to bude pre teba asi problem a musis mat posledne slovo, ale ja ti ho rad prenecham, takze este si kludne raz kopni a potom to tu uz uzavrieme, OK?                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 17.9.2025 o 15:16
 WolfHunter, 17.9.2025 o 15:16											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 11:42 :
 Chlape sám sa zhovaduješ čo my bolo od začiatku jasne škoda že nemam toľko trpezlivosti ako dede ti ako malemu decku vysvetlovat ...mysliet obcas znamena figu  vediet precitaj si dedeho príspevok o 12:57 kľuddne aj niekolko krát bez urážky ale ako lesník za veľa nestojíš ked sa nevieš zorientovať ani kde si...to že si vyštudoval čo píšeš ešte z teba najostrejšiu ceruzku v peračníku nerobí naposledy sa pýtam aky zmysel ma tvoja dikusia na zaklade presvedčenia že si počul vystrel kde sa podľa teba nemá poľovať?...a zjavne ani nevies kde si bol chlap si priznaj aku blbosť si sa to spýtal a netrep tu o zatahovaní sa do niečoho lebo presne tak psobiš ideš riešiť kde sa ma a nema poľovať prečo lebo medved ...argumentacna rovina sa nedaj chlape vysmiat :D :D :D                                            ◄ reagovať

dede, 17.9.2025 o 12:57
 dede, 17.9.2025 o 12:57											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 11:42 :
 pán Hoxo - ak ste išiel na horský hotel Kráľova studňa OMV ( pri vstupe od BB- horský priechod Šturec po prejdení motorestu Čierna ovca, ste odbočil v pravo do prava, kde vás Vítal veľký pútač, na ktorom sú informácie ohľadom horského hotela Kráľova studňa) ak ste zaparkoval na parkovisku pred hotelom Kráľova studňa mal ste si vyplniť vstupku, kontroluje sa pri odchode späť. Ak ste išiel na bicykli  ( ste na tom kondične super ) , tak vstupku nepotrebujete. Ked ste vyšiel na terasu a pohľadom ste sa kochal panorámou, čo zrejme nebolo lebo cez minulú so., ne. pršalo,tak ide o revír v správe Mest. lesov BB, ak ste pokračoval v pravo cez Veľkú ramžínu, na starú lanovku časť Majerova skala, Líška, ide o revír v správe Lesov SR ( kto tam vykonáva výkon práva poľovníctva neviem) , ak ste pokračoval hrebeňom smer sever, po ľavej ruke máte Rybô - neďaleko pamatník SNP, turistická koliba 6. cenová je to MT strana, kto tam realizuje výkon práva poľovníctva neviem, Ďalej na sever smer Ružomberok - Borišov,  neviem Vám povedať, kto realizuje v tých lesoch výkon práva poľovníctva. Uvádzate, že ste vyštudoval Tech. unv. v ZV zrejme sa viete orientovať v lesníckych mapách, mohol ste si ustáliť miesto, odkiaľ tento zvuk, ktorý vám pripomínal výstrel - ly prišiel, zatelefonovať na telefón NP VF, tam by Vám info podali ( ja som to v minulosti urobil, keď som sa sťažoval na postup drzého ochranára ). K tomu skúšaniu - chodia sem na túto stránku rôzne talenty, ktoré tu provokujú.                                            ◄ reagovať
 Hoxo, 17.9.2025 o 11:42
 Hoxo, 17.9.2025 o 11:42											Reakcia na príspevok od dede, 17.9.2025 o 10:32 :
 dede, ked som napisal v srdci NP, znamena to, ze som si isty, ze to bolo v hraniciach NP (a nie v ochrannom pasme NP) a to bud 3. alebo 5. stupni ochrany (odkaz). presna lokalita nie je az tak podstatna, nakoniec ani ju neviem pomenovat a ani ma vlastne nezaujimalo, ci konkretne na tom a onom mieste, lebo dotaz znel vseobecne, ci plati nejaka vynimka na polovanie v NP, v tomto pripade Velka Fatra, teda som tym myslel v 3. alebo vyssom stupni ochrany vseobecne, nakolko som naozaj bol v tom, ze tam je polovanie zakazane. btw. bolo to nedaleko Kralovej studni, podla vyssie uvedenej mapy jednoznacne v 3. alebo vyssom stupni ochrany. nebudem sa samozrejme pytat na 2. stupen alebo ochranne pasmo, kde mi jasne, ze taketo cinnosti ako polovnictvo, tazba a pod. tam su povolene. 
A pri vsetkej ucte, do niecoho takeho, ze "skúšate tu niečo na poľovníkov" sa nenecham zatiahnut, netusim na zaklade coho ste tak vyvodil, ale kludne mi to tu z mojich prispevkov odcitujte, ale nebudte prosim ako WolfHunter, ktory v tom ma uz jasno a totalne zlyhal v argumentacnej rovine a hned  ma obvini, ze som klamar presvedceny o tom, ze sa niekde pytliaci... Som vystudovany lesnik (LF TU Zvolen, kto by silou mocou chcel, viem mu to neverejnou linkou aj dokazat), mam absolvovane predmety polovnictva na LF u prof. Garaja a Kropila, strelecke skusky a velmi dobre si uvedomujem ulohy polovnictva, ale to pisem len na svoju obhajobu, ak by niekto chcel pouzit toto obvinenie proti mne. proti zmysluplnemu polovnictvu a normalnym polovnikom som nikdy nic mnemal.                                            ◄ reagovať

dede, 17.9.2025 o 10:32
 dede, 17.9.2025 o 10:32											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 8:58 :
 pán Hoxo - rozmením na drobné, zrejme ste ma nepochopil. V úvode príspevku ktorým ste otvoril diskusiu, ste neuviedol presné miesto, kde ste sa nachádzal, keď ste počul streľbu. Teda nebolo možné zistiť, či ste bol na strane MT, BB, Ružomberok.  Ja som Vám preto odpísal, že akú výmeru má NP Veľká Fatra. Doposiaľ sme sa to od Vás nedozvedeli, prečo ? Tým by sme predišli týmto zbytočným vypisovaniam.  Kedže ste to neuviedol, neuviedol ste to zámerne, niečoho sa obávate, možno ste sa nachádzal keď ste to počul v 5 st. ochrany,  alebo ... skúšate tu niečo na poľovníkov, vynára sa množstvo otázok.  Ja si do vyhľadávača google, safari nebudem nič dávať, ja si to vyhľadať zároveň získať informácie nepotrebujem. To, že ľudia sú leniví je pravda, v Diskusii je množstvo zbytočne založených tém, Po zistení , že diskusaná otázka nič nepriniesla sú leniví ešte ju aj vymazať a tým zahlcovať túto stránku.                                            ◄ reagovať
 lorgarius, 17.9.2025 o 10:12
 lorgarius, 17.9.2025 o 10:12											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 8:58 :
 Hoxo, pre Narodne parky - Plosne platí 3 stupen ochrany, v ochrannom pasme NP plati 2 stupen ochrany/zonacia moze vymedzit uzemia s vyssimi stupnami ochrany.
NP Velka Fatra ma nyslim cca 20% uzemia zaradeneho v 5 stupni. Na uzemiach zaradenych v 4 a nizsich stupnoch ochrany je mozne za podmienok urcenych zakonom vykonavat pravo polovnictva.                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 17.9.2025 o 9:52
 WolfHunter, 17.9.2025 o 9:52											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 9:35 :
 Precítaj si po sebe príspevky a neklam ze si tu neprisiel riesit práve ,,toto,, a kedže si nepochodil bolo ti dobre aj AI... si na polovnickom fore to nie je facebook a stranka tipy a rady v polovnickej legislatíve...o mna sa ty nestaraj mam rovnake pravo na teba regovat ako ty sa pýtať                                            ◄ reagovať
 Hoxo, 17.9.2025 o 9:51
 Hoxo, 17.9.2025 o 9:51											Reakcia na príspevok od WolfHunter, 17.9.2025 o 9:28 :
 clovece, ty to musis mat vo svojom vnutri strasne tazke, ked potrebujes frustraciu az takto ventilovat...  ma tu absurdne obvinujes z niecoho, co ma ani nenapadlo ("hadam si necakal ze ta budeme tiež huckat v tvojom presvedčení že sa kdesi pytliačí...")
btw. ak toto tvoje obvinenie uz nenabera podstatu "osocovania" pravidla 4.: "Svojimi príspevkami neriešte osobné spory, nie sú povolené hádky, urážky, osočovanie", tak potom uz neviem, kto z nas dvoch by tu mal byt rieseny...                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 17.9.2025 o 9:28
 WolfHunter, 17.9.2025 o 9:28											Reakcia na príspevok od Hoxo, 17.9.2025 o 8:58 :
 Áno, poľovanie v slovenských národných parkoch je vo všeobecnosti zakázané, pretože je chránenou oblasťou, kde platia prísnejšie pravidlá ochrany prírody. Vykonáva sa len v rozsahu povolenia určeného zákonom a schváleného ministerstvom životného prostredia."...ešte dalej tu budeš prudiť...čo si čakal že tu budeme nadávať na tvoje špekulacie a dohady lebo si počul strelbu a nieko v podniku ti povedal že tam zajdu polovnici?...ked si taky mudry tak si prejdi zakon vyhlasky vsetko mas na nete ...polovnik nebudes hadam si necakal ze ta budeme tiež huckat v tvojom presvedčení že sa kdesi pytliačí lebo ty si počul streľbu...mal si to ohlasiť na policii a nie zakladať diskusiu...zaujimave naprv si tu vylejes srdiecko a potom je dobrý aj ujo google...toto forum je poľovnícke a najmä pre poľovníkov tak tu nemudruj o polovnickej legislatíve zrejme na jej zaklade sa polovalo tam kde si myslis že sa to nesmie lebo si použil AI ...ty vole ten svet sa v prdel obracia fakt...                                            ◄ reagovať
 Hoxo, 17.9.2025 o 8:58
 Hoxo, 17.9.2025 o 8:58											Reakcia na príspevok od dede, 16.9.2025 o 19:29 :
 OK, tak dajte si do vyhladavaca toto: "google - je polovanie v narodnych parkoch zakazane?" a prve co vypluje google/AI je toto: "Áno, poľovanie v slovenských národných parkoch je vo všeobecnosti zakázané, pretože je chránenou oblasťou, kde platia prísnejšie pravidlá ochrany prírody. Vykonáva sa len v rozsahu povolenia určeného zákonom a schváleného ministerstvom životného prostredia." 
Preco sa potom divite, ze clovek je na pochybnostiach a mal by to rad vysvetlene na fore danej problematiky v chlieviku "legislativa, pravna poradna", kde by ocakaval nejake vysvetlenie? Ale nie, clovek tu schyta hned kritiku ako keby tu mal namiesto toho dostat nejaku citaciu zakona od niekoho, kto sa tomu rozumie... Tak potom na co je tu ta sekcia? Zruste to! Vsetko je predsa na googli, ci nie? A ked nie, tak nech ten, kto sa chce nieco dozvediet o polovnickej legislative alebo si o nej nieco upresnit, nedava - pouzijem slovnik niektorych tu zucastnenych - blbe otazky, prekona svoju lenivost a ide si to nastudovat inde!                                            ◄ reagovať
 rys2, 16.9.2025 o 21:25
 rys2, 16.9.2025 o 21:25											Reakcia na príspevok od Ondrik, 16.9.2025 o 11:29 :
 Co si to zas vypotil Ondrik? Odo mna mas napomenutie za tvoj prispevok o 11:29.                                            ◄ reagovať

dede, 16.9.2025 o 19:29
 dede, 16.9.2025 o 19:29											Reakcia na príspevok od Ondrik, 16.9.2025 o 11:29 :
 ... a prečo ide dole vodou ? Vypisuješ to to niekoľko rokov, stále ste tu Ty aj Tvoj pán brat. Prskal si tu pri vzniku ,, červeného oznamu dať hlas fotke ,, To, že tu niekto reaguje komentárom , veď je tu  nato vytvorený priestor, vyjadruje svoj názor. K téme - to, že ľudia sú leniví je pravda. Radšej tu vytvoria diskusiu a čakajú kto, čo napíše . Za rovnyký čas mohli  využť prehliadač Google. Keď nedostanú odpoveď, ešte prskajú. Vidíme to tu v príspevku Hoxo o 9,44 hod, a ešte vyjadria nespokojnosť.                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 16.9.2025 o 15:50
 WolfHunter, 16.9.2025 o 15:50											Reakcia na príspevok od Hoxo, 16.9.2025 o 9:44 :
 vidis obcas treba pouzit hlavu ako najprv iritovat a potom sa citit urazene                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 16.9.2025 o 15:48
 WolfHunter, 16.9.2025 o 15:48											Reakcia na príspevok od Ondrik, 16.9.2025 o 11:29 :
 Prepac ale nie sme tu od toho aby sme boli za pekných a každému reflektovali na jeho blbe otázky...na to su učitelky v materských školach dnes na nete najdem x zdrojov ohladom problematiky porusovania zakona a nejdem sa hned vypytovať tu čakajuc čo?...nenapadlo ťa že úpadkom stránky je aj to že sme pre imidž schopný nadávať kolegom do arogantných hovied...je demokracia mozem reagovať na koho chcem...polana je tiež chranena a poluje sa tam napriklad                                            ◄ reagovať

Ondrik, 16.9.2025 o 11:29
 Ondrik, 16.9.2025 o 11:29											Tak a opäť budú poľovníci za arogantné hovädá. Neviem na ktorú riť musí reagovať niekto, kto nechce dotyčnému odpovedať! Na každú otázku, ktorá sa našla tu v diskusii je možné nájsť odpoveď aj na iných zdrojoch, napriek tomu sa tu človek kedysi vedel veľa dozvedieť. Lenže odvtedy sa aj tu na LZ veľa zmenilo...k horšiemu a ide to stále dole vodou... ◄ reagovať
 Hoxo, 16.9.2025 o 9:44
 Hoxo, 16.9.2025 o 9:44											Reakcia na príspevok od WolfHunter, 16.9.2025 o 8:57 :
 Skor sa mi zda, ze naopak - jedini, kto sa tu zavzdusnuje su zatial odpovedajuci, vratene teba (okrem Dedeho, ktoremu dakujem za snahu o slusnu odpoved).  
Ok, diskusiu mozeme ukoncit. Idem si to radsej nastudovat po inych linkach, aby som tu nikoho neiritoval...                                            ◄ reagovať

WolfHunter, 16.9.2025 o 8:57
 WolfHunter, 16.9.2025 o 8:57											Reakcia na príspevok od Hoxo, 15.9.2025 o 20:34 :
 na blbu otazku blba odpoved tak sa nezavzdusnuj chlape ...susedim s revirom kde cast je priamo katastralne uzemie NP Pienap a poluje sa tam                                            ◄ reagovať
 Hoxo, 15.9.2025 o 20:34
 Hoxo, 15.9.2025 o 20:34											Reakcia na príspevok od Hekler, 15.9.2025 o 13:20 :
 Nieco sa vam nezda na otazke? Normalne sa pytam, nakolko som bol v tom, ze v NP sa polovat nesmie. Nie som polovnik, tak som cakal, ze by tu bol niekto ochotny mi to vysvetlit na zaklade poznatkov z polovnickej legislativy. Nechapem na co takto zbytocne reagujete. Neobtazujte sa, zrovna Vy mi to teda nemusite vysvetlovat…                                            ◄ reagovať

Hekler, 15.9.2025 o 13:20
 Hekler, 15.9.2025 o 13:20											a prečo by tu mal niekto na takto položenú otázku odpovedať ? veď nech si to vyhľadá a doštuduje ... ◄ reagovať

dede, 14.9.2025 o 22:59
 dede, 14.9.2025 o 22:59											Za použitia googla som zistil, že Národný park ( ďalej len NP ) Veľká Fatra má rozlohu 403,71 km² (40 371 ha), ochranné pásmo 261,32 km² (26 132 ha ). Vzhľadom k tomu, že Vami položená otázka absentuje konkrétne údaje, je priam nemožné naňu relevantne odpovedať. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.