Tak zaradom:
Mirec 99 - Meoptu nechcem ani zadarmo, mám s nimi osobnú a veľmi zlú skúsenosť, možno vyššia rada nejaký meostar, (známi čo sa do toho vyzná mi vravel, že robili nejakú radu pre USA trh a že tie boli veľmi podarené), ale to sú už iné peniaze.
Ondrík - Mám opakovaciu guľovnicu s veľkým puškohľadom (Leupold) aj s osv. bodom a okrem toho čo poľujem tak okrem posedu som mal bod zapnutý cez deň akurát pri nastreľovaní. Poľujem v čisto lesnom revíri v ťažkom teréne a strieľam ročne do 20 ks vysokej plus pár diviakov a tak 80% pri posliedke, kde nemám veľmi čas sa hrať s bodom.
Hekler - nevravím, že chcem silou mocou x32, to je len jedna z možností, avšak viem na 100%, že to má byť puškohľad max x42, ono tú jednoranovú guľovnicu si nekupujem preto, aby som tam dal skoro kilový puškohľad a druhá vec je to, že to dosť zle vyzerá veľký puškohľad na štíhlej flinte. Asi 5 rokov som poľoval s Meoptou Artemis 2000 4x32 a nebyť toho, že mi po 4 rokoch vyfučal a zahmlieval sa a že som musel za rok 3x nastreľovať, tak ten puškohľad mám dodnes.