dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON
Chyba! Skúste sa prihlásiť znova a skúste to ešte raz.

aky kaliber(pušku) na posed - diskusia

autor: zbojnik1
pridané: 20.8.2020 9:53
zobrazení: 5 261
hlasov: 0
Zdravím chcem sa opýtať aké kalibre používate na posliedku? mám 8x57 do pohonu a na pretláčanie kukurice a 7x57 kozlicu na posed ale chcel by som vymeniť vozový park tu kozlicu dať preč nesedí mi jednoducho do ruky a špekulujem aký kaliber vybrať. 30 06 nechcem niekto vychvaluje 6,5x55 alebo 7x64 nemam skusenosti stymito kalibrami ani s kalibrami ako 223 remington alebo 308 win. unas v zdruzeni mi tvrdi jeden pán ze uplne staci 223 a druhy zas neda dopustit na 308 win. ake mate skúsenosti

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

dede
Táto diskusna otazka mi pride tak na rozhýbanie spiaceho mužstva... ako keď nad ránom zaznie H. Vondračkovej ... dlouhá noc... a v Studnkovej podaní Sladké mámení...
reagovať dať hlas

zoradiť
Lubos123
Reakcia na príspevok od mirosz, 20.8.2020 o 20:42
JA MAM 308W 10,7 G AVSETKO OK
sniper7x57
mam GB 7x57/12 na posed úplne postačujúce na naše podmienky ale do kukurice by som volil radšej brokovnicu
lukxus
vsetko zaleží od konštrukcie náboja , nie až tak o kalibri
ovad
Mám kaliber 7x65R.Je to guľobrok,60 cm dlhá hlaveň,ľahká a krátka puška.Pre posed veľmi vhodná.So strelivom RWS EVO strieľam líšky do 200m bez korekcie.Kaliber je vhodný na akúkoľvek zver.
zbojnik1
Reakcia na príspevok od goret, 21.8.2020 o 9:11
mám zh 7x57/12 je to dobrá zbraň nato že je staršia ale nesedí mi neviem s ňou poriadne zamieriť lícnica je na môj vkus veľká tak rozmýšľam, že je predám a kúpim niečo iné ale aj iný kaliber na zmenu. mám jednu 8x57 ale to je dedičstvo bez možnosti zamontovať optiku a nechcem robiť do nej žiadne zásahy.
dede
Táto diskusna otazka mi pride tak na rozhýbanie spiaceho mužstva... ako keď nad ránom zaznie H. Vondračkovej ... dlouhá noc... a v Studnkovej podaní Sladké mámení...
goret
zbojník1, máš aj nejaký guľobrok ?
dolfi
Zaleži hlavne na strelive a strelcovi,kaliber nieje až tak podstatny
spanik
zbojník 1,veď máš kaliber 8x57,tak nemáš čo riešiť,je to super kaliber na všetky u nás žijúcu zver.
dolfi
22 hornet :):)
mirosz
Čokoľvek od 6,5 >
zbojnik1
Reakcia na príspevok od Elo, 20.8.2020 o 11:43
unás je skôr rovinatý terén polia lúky samozrejme máme aj lesy ale v nich strieľam málo totiž kým nemám dobrý výhľad a dobrú príležitosť na lovenú zver tak nestrieľam. dása povedať, že od srnca až po daniela máme v revíri všetko ale najčastejšie je to diviak a daniel. nechcem nejaký ohlučovák mal som v rukách springfield aj som sním strieľal ale bolo to pre mňa nekomfortné strieľanie aj keď viem je to mocný náboj ale nebol som s neho nadšený.
Elo
Zbojník 1, nepýtal by som sa, aký kaliber zbrane je vhodný na posed. Všetko záleží od druhu zveri, na ktorú budeš v prevažnej miere poľovať a samozrejme aj od terénu v danom revíri (horský revír, rovinaté revíri v nížinách atď...). A len tak na margo kalibru 223 REM - v zmysle momentálne platnej legislatívy s ním možno u nás v SR poľovať z raticovej zveri len na srnčiu, prípadne kamzíčiu zver...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.