dnes je streda,  25. marec 2026,  meniny má Marián,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:41,  dnes západ slnka: 18:03
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Elektronické schránky PO - diskusia

autor: Hekler
pridané: 8.4.2020 10:37
zobrazení: 6 592
hlasov: 0

Začiatok aktivácie elektronických schránok na doručovanie v zmysle zákona bol posunutý na 1. jún 2020,je k tomu potrebné mať OP s čipom, čítačku elektronických kariet a nainštalovaný softvér a ovládače k čítačke, len sa pýtam štatutárov PO či o tom vedia a pripravujú sa na to v tejto dobe ?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
laco11
...už aj mne došla pošta zo Sociálnej poisťovne a aj z Mestskej časti, teda pošta pre mňa ako osobu, pošta pre štatutára PS mi však ešte takto nedošla.
Hekler
mne to zase funguje, pošta od veterinárov, pozemkového a lesného odboru, súdu mi chodí už len v elektronickej podobe do schránky, nastavil som si poslať do telefónu oznam o doručení pošty do schránky a pípne mi to v celej EÚ, žiadna lehota mi tak neunikne ... no až sa divím
laco11
...ďalšia drahá štátna bublina, do dnešného dňa mi nedošla žiadna správa prostredníctvom elektronickej schránky, pošta od štátu naďalej ide cez Slovenskú poštu.
laco11
Reakcia na príspevok od dede, 4.8.2020 o 22:17
...už som to urobil, dobrý postreh a uľahčenie získania informácie o došlej pošte. Doporučujem všetkým štatutárom. ....Čakám, čakám a stále nič, žiadna pošta ... je pravda, že ani poštou mi nič od 01.08.20 nedošlo, ja len, že či to funguje. Iba mi oznámili, že som pripojený, a toľko okolo toho bolo kriku.
dede
Info... viete možno ano, možno nie v schranke je možnosť informovania o poste ( doslej myslím to je najpodstatnejsie z dovodu staleho nečumenia ) .
hurky
Dnes som skúšal. Funguje.
laco11
...už mám zelenú. Bude zaujimavé sledovať tých štatutárov, ktorí sa nechcú takýmto spôsobom z určitých mne nie celkom pochopiteľných dôvodov prezentovať.
laco11
Reakcia na príspevok od dede, 28.7.2020 o 12:08
...trvalo mi to, ale po nakopnutí som pochopil semafórové farby. Musíme čakať na zelenú.
Hekler
... štatutári PZ a PO bez revíru, týka sa to aj vás, PZ a PO v likvidácii tiež, tam sa nahlasuje aj RČ likvidátora ... ak ste to pozabudli máte na to ešte 3 dni, OÚ sú ale veľmi ústretové (dá sa to písome, e-mailom niekde aj telefonický)
dede
Reakcia na príspevok od laco11, 27.7.2020 o 21:17
Laco 11 - stiahol si si ku čitačke ,, softwer ,,, aka farba bola uvedena od 1.08. 2020...?
laco11
...už mám všetko, OP s čípom a heslom, čítačku, r.č. v centrálnom registri a čakám na 01.08.2020 a spustenie systému.
m98
odkaz
laco11
...už sa zobudili aj na SPK, teda na niektorých okresoch napr. PK
Hekler
mám dobrú správu ... pre predsedov pasienkových a urbárskych spoločenstiev, od 1.9. sa to týka aj vás, prečo by ste sa mali mať lepšie ako predsedovia PZ a PO ? ((:
schmetterling
odkaz na tomto linku máte presný postup, ako bude prebiehať aktivácia elektronických schránok jednotlivým poľovníckym organizáciám. PZ sa budú schránky aktivovať podľa ich zápisu v registri poľovníckych organizácií, ktorý spravuje Národné lesnícke centrum Zvolen. Takže údaje o štatutároch (rodné čísla) pravdepodobne treba doplniť tam.
Hekler
myslel som si že to od 1.6. bude fungovať ... jaj či som bol naivný, najnovšie "údajne" treba podať "Žiadosť o zriadenie ES" s úradne osvedčeným podpisom, dokumentom preukazujúcim vznik PO s úradne osvedčeným podpisom alebo originál (čo to je ?), s dokumentom že osoba žiadateľa je štatutár PO s úradne osvedčenou zápisnicou o jeho zvolení ... ale to nie je všetko, treba ešte poslať aj "Žiadosť o aktiváciu" s úradne osvedčeným podpisom a všetko zaslať na úrad podpredsedníčky vlády ... no čo na to povedať, ak sa mýlim opravte ma, tak strašne by som sa mýlil
heimdall
Elektronické schránky poľovných organizácií - Pozdravujem všetkých, chcel by som sa opýtať na Váš názor a postoj k problematike, ktorá nás asi neminie a to je povinnosť založenia elektronických schránok pre poľovné združenia a spolky obsiahnuté v 2 fáze elektronizácie ktoré nie sú zapísané v obchodnom registri od 1.8.2020 Bližšie informácie na: odkaz ďalšom kroku, štát postupne aktivuje na doručovanie aj elektronické schránky organizácií uvedených v registri poľovníckych organizácií, registri škôl regionálneho školstva, registri pozemkových spoločenstiev, registri záujmových združení fyzických osôb bez právnej spôsobilosti, registri miestnych jednotiek bez právnej spôsobilosti a registri verejných výskumných inštitúcií, ako aj elektronické schránky spoločenstiev vlastníkov bytov a nebytových priestorov"
laco11
... už viem čo robia. Poľujú v "našom" (myslím tým Slovenský poľovnícky zväz) revíri v Zádielskej doline na 2.256 ha. poľovnej plochy, ktorý "nám" veľkoryso vyčlenilo Ministerstvo pôdohospodárstva ešte vlani 5.9.2019 pred voľbami na 15 rokov.
Hekler
Reakcia na príspevok od laco11, 24.4.2020 o 21:06
žiaľ s funkciou neprichádza rozum ako sú o tom niektorí nevzdelanci na funkciách presvedčení, ale tragédia je v tom že to nezmeníme, môžeme brechať ale karavána pôjde ďalej, Tí na tej prvej ťave to majú naštudované ...
laco11
... ešte by som sa spýtal, že čo robia z nášho členského dobre platení úradníci na SPZ a SPK keď o tom neinformujú? Že či o tom vôbec niečo vedia?
Hekler
Reakcia na príspevok od laco11, 20.4.2020 o 18:39
Laco, neviem či 99% možno len 80, ale práve preto som to sem zavesil aby som ich zobudil lebo ešte sa dá všetko kľudne stihnúť a ono to bude možno aj fungovať opačne, že budeš môcť raz posielať okrem ročného hlásenia, mesačného hlásenia aj ostatné elektronický, napr. sčítanie zveri, plán lovu a chovu ... úpravu plánu lovu a pod., samozrejme aj všetko ostatné napr. od veterinárov a späť, ja som optimista, verím že mi dvaja sa toho ešte dožijeme
schmetterling
Reakcia na príspevok od laco11, 20.4.2020 o 18:39
Laco, do tej schránky Ti budú štátne orgány posielať všetky úradné zásielky, ktoré Ti doteraz chodili poštou. A nakoľko je PZ podľa zákona povinné mať túto schránku aktivovanú, tak nikoho nebude zaujímať, že si si danú poštu neotvoril a neprečítal- platí fikcia doručenia. Hekler, ohľadom funkcionality slovensko.sk a celej digitalizácie verejnej správy by som mohol rozprávať veľmi veľa- pracujem v štátnej správe, ako súkromná osoba mám aktivovaný občiansky preukaz, takže úskalia digitalizácie poznám z oboch strán. Podľa môjho názoru by niekto za celý tento systém mal ísť poriadne dlho do basy....
laco11
... som presvedčený, že 99 % poľovníckych organizácií o tom ani netuší ... stále, ale neviem na čo mi tá schránka vlastne bude...
Hekler
Laco pred chvíľou si ma nepotešil, tak ani ja Ťa nepoteším ((: ale teraz vážne, ide o to, že podľa zákona 305/2013 Z.z. tzv. zákon o "e-Governmente" (digitalizácia verejnej správy) každá právnická osoba ktorá doteraz nemá dobrovoľne aktivovanú elektronickú schránku a nie je zapísaná v Obchodnom registri SR (čo sú aj všetky Poľovnícke organizácie, teda aj PZ)povinné aktivovať si svoju elektronickú schránku k 1.6.2020. Len tak mimochodom pôvodný termín bol k 1.2.2019, všetci na to sra..li a tak bo termín zák. 313/2018 Z.z. predlžení k 1.6.2020. Čo teda musia predsedovia PO spraviť: 1. aktualizovať na Pozemkových a lesných odboroch OÚ svoje údaje, 2. požiadať o vydanie svojho OP s elektronickým čipom a osobným bezpečnostným kódom, 3. kúpiť si čítačku elektronických kariet (k OP ich má podľa zákona vydávať PZ SR do vyčerpania zásob, a tie sa už vyčerpali, možno niekde ešte majú, je to položka pri ktorej sa netreba vzrušovať)3. na počítači si inštalovať softvér na prihlasovanie (eID klient) a ovládač k čítačke kariet, na a potom sa treba modliť aby sa vám prihlásenie podarilo, lebo ten kto toto vymyslel žije v utópii. Želám všetkým dobré nervy a trpezlivosť.
laco11
... povedzte aj mne o čo ide nech neumrem ako najhľupejší predseda ...
Hekler
čakal som tu inú diskusiu, prečo, načo, ako a pod., ale asi to už všetci predsedovia majú spravené alebo pripravené, mne už chýba len
JAGER18
Nie
dede
Nie...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.