termovizia nocpix
dnes je streda,  26. november 2025,  meniny má Kornel,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:15,  dnes západ slnka: 15:52
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

6,5creedmoor - diskusia

autor: off rossler
pridané: 4.3.2019 14:02
Prosím vás je tu niekto kto využíva reálne na lov zvery kaliber 6,5 creedmoor . Prosím o postrehya reálne skúsenosti . Naozaj reálne ! !!
počet zobrazení: 41 319
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dominikadominika, 6.3.2019 o 15:27

Ahoj strielam s 6,5 creedmoor už cca 2 rok a ulovila som s ním cca 30ks rôznej zveri. Otvorene ti napíšem že nemusíš mať obavu a never predsudkom ľudí ktorí túto ráž ani neskúsil. Pravda je ale to aj pri iných kalibroch že rozhoduje strelivo a strelec. Preto nepočúvaj tých ktorí ti poradia bez toho aby od teba mali dostatok informácií. Použijem slová jedného odborníka s tejto stránky či zistíte koho citujem \\\" ak ti niekto odpovie ake strelivo máš používať bez toho aby vedel od teba s akéj zbrane budeš poľovať, na akú zver , ake vzdialenosti v akom teréne. Čo od streliva očakávaš kolko vystrieľaš do roka a koľko si ochotný dať za škatuľku. Never nikomu kto ti radí bez týchto informácií. Čo sa týka ja používam AccuBond LR 129gr v Maďarsku do 300m bez korekcie puškohladu a super aj na diviaky. Môj takto s ním strelil daniela na 580m ale tam treba klikať do papiera som s tým už strielala aj na 600m ale na zver ešte nie.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 24

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 44 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Stagstalker, 6.11.2023 o 23:55

Reakcia na príspevok od mako747, 6.11.2023 o 21:42 :
Dik za odpoved, pridam ho do zoznamu na vyskusanie, vyzera, ze nakoniec bude z coho vyberat a co porovnavat. A nie, neboli sme v kontakte, nezhanal som nikdy v minulosti do 6,5 CM strelivo, aj teraz si len robim prieskum po com v buducnosti pravdepodobne siahnem, kedze ponuka je relativne siroka, avsak praktickych skusenosti v nasich podmienkach pomenej. Amici co to potestuju, ale v mnohom je marketing. Kazdopadne velmi dobre spracovali vplyv dlzky hlavne pri 6,5CM a bol som milo prekvapeny ako malo citlivy creedmoor na kratsie hlavne je. Sprava sa velmi podobne ako .308win ci 8x57, ktorym kratke hlavne co do malej straty ustovej rychlosti sedia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off mako747, 6.11.2023 o 21:42

Reakcia na príspevok od Stagstalker, 2.11.2023 o 8:51 :
Používal som toto strelivo a skúsenosti len tie najlepšie, tak ako zo strelou Nosler Accubond takmer každom kalibri. Momentálne je nedostupné, škoda. Ja používam ešte strelu Nosler Accubond v kalibri 8,5x55 Blaser a taktiež skúsenosti moc dobré. Stagstalker neboli sme mi v kontakte , že si po mne chcel toto strelivo do 6,5Creedmor?