dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Pomoc pri vychove jazvecika - diskusia

autor: bendo135
pridané: 15.7.2018 23:06
zobrazení: 1 751
hlasov: 0
Potreboval by som prosim poradit s vychovou jazvecika ma rok a zacal sa bat divej zvery hlavne diviaka nesteka ani ked je mrtvy a to ked mal len par mesiacov tak stym problem vobec nemal.Neviem cim to je odkedy skoro zomrel na babeziozu ostal takyto ulaknuty.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zuzka-Z
Reakcia na príspevok od alex31, 25.1.2019 o 21:34
Na BL musí mať minimálne 1 rok,horná hranica veku nieje určená..
alex31
Poprosil by som o radu.Do koľkých rokov môže ísť jazvečík na BL skúšky.Ďakujem
MarekPO
Zdravím, mám dvojročného psíka - jazvečíka hladkosrstého štandard. Máme absolvované FSMP a FD. Chcel by som s ním skúsiť umelý brloh, ak bude šikovný, pôjdeme aj na BL. Len sa chcem spýtať, či by ste mi vedeli poradiť/pomôcť čo sa týka tréningu (vybaviť umelý brloh, líšku, tréning t.j. všetko s tým spojené). Psík je podľa mňa dosť ostrý (o mačkách sa tu radšej nebudem rozpisovať). Najlepšie západné Slovensko. Ďakujem
Igor43
Do obory s ním zatiaľ nechoď. Rozštekaj ho najprv napr. na loptičku, alebo nejaké pamlsky, potom skús na zajaca ( môže byť v klietke aj domáci ) alebo na mačku. Až sa ti na tieto rozšteká, skús s ním zájsť k obore. Podotýkam k obore, nie do obory, aby diviaky cítil a hlavne videl. Vtedy ho skús podporiť, povzbudiť,aby mal pocit bezpečia za plotom. Až prejde cez toto, potom môžeš skúšať oboru v doprovode iného, skúseného psa, najlepšie však len s jedným diviakom, aby nedošlo náhodou k jeho napadnutiu inými kusmi z čriedy.
posed33
Reakcia na príspevok od bendo135, 16.7.2018 o 21:41
Asi budeš potrebovať veľa trpezlivosti...prajem ti veľa úspechov...skús ešte mačku do klietky... možno sa trošku osmeli a vzrastie v nom pud loviť
bendo135
Reakcia na príspevok od Taras, 16.7.2018 o 15:04
Skusil som s kopovkou 4 rocnou ale on sa stranil dokonca aj ked ho diviak nahanal tak nevydal ani hlasok. Skusim to este s jazvecikom druhym.
Taras
Skúste ho pustiť do diviačej obory so starším psíkom, ktorý pri durení šteka.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.