To ja nechápem, čo tu furt dakto nadáva na cz 527carbine 7,62x39. Určite to nie je šrot, jak podaktorí píšu. Ja ju mám so strelivom sako gamehad sa bez problémov zmestim do 3 CM aj menej na sto metrov. Strop pre ten kaliber je 150 metrov na zver. Záver chodí jak na tikke, ľahúčko, bez problémov. Je lahučká, spratna, mám s ňou streleného jelena, diviaka, jelenicu, líšky atd... na cz zbraniach sa dá úžasné vyladiť spúšť, netreba hneď lapovať plochy, ale stačí skrutkami nastaviť chod, odpor a prepad. Zaberie to asi 10 minút času. Účinok na zver dobrý, prestreluje aj cez kosti napríklad jelenica na 127 metrov durch, z druhej strany kosť rozbitá... Keď dakto povie, že je to slabe, tak asi nevie, čo má v rukách. Treba dobre mieriť a nie strieľať ho bachora, stehna a podobne. Maximálna vzdialenosť pre tento kaliber (7,62x39) je 150 metrov. To si treba uvedomiť. Pre tých, ktorí nestrieľaju ďalej je to velmi dobrá volba. Opakujem, presný zásah je dôležitý, ale to u každého kalibru. Na pochodzky je to ideálna zbraň. Ďalšie plus je to, že záver je krátky, má krátky chod a dá sa dosť rýchlo opakovať. Naboje berie a vyhadzuje spoľahlivo bez akéhokoľvek zasekovania. K samotnej strele gamehead asi toľko, že nie je bondovana, ale olovo v plášti drzi, záleží, z akého uhla je chytena kosť, resp. bez zásahu kosti sa ukážkovo deformuje.Skoda, že plast nie je spojený pevne s jadrom...pokiaľ by mal niekto dajake pochybnosti, nech mi napíše do správy mail a odošlem foto dajakych úlovkov s popisom. Túto zbraň mám len ako doplnkovú k 375H&H, to už je o niečom inom....