pre motaq, 21.7.2014 o 21:55
S Dunlop AT3 skúsenosti nemám, ale s BFG AT áno. Ako začínajúci offroaďák, som tiež podľahol marketingovému masírovaniu a chválospevom rôznych "tiežodborníkov" a kúpil som si BFG AT. Dnes už viem, že to boli najhoršie AT-čka, aké som kedy mal!!!
Hlučné ako MT-čka, na mokrom a zasneženom asfalte skoro nebezpečne šmykľavé, záber na mokrom trávnatom podklade žiadny a samočistaca schopnosť na ílovitom a hlinitom blate v podstate nulový a mohol si ich rozkrútiť, koľko si len chcel. Jediným ich kladom bol naozaj úctyhodný kilometrový nájazd.
Odvtedy mi už prešlo rukami, lepšie povedané kolesami, veľa AT-čiek a MT-čiek a ako píše "steyr", univerzálna guma nie je. Ja som to riešil dvomi sadami kolies, do terénu MT a na cesty Off zimné, nakoľko používam jedno auto aj na off aj na bežné použitie. Stále viac ma však začalo štvať to časté prezúvanie, až nedávno, keď Cooper vyšiel s novým Discoverer S/T maxx. Začal som ju študovať, snoril som po všetkých, hlavne zámorských užívateľských recenziách, až som nadobudol presvedčenie, že táto AT-čka by stála za vyskúšanie.
Mám ich mesiac, najazdil som na nich necelých 2000 km a môžem Ti povedať, že zatiaľ predčili všetky moje očakávania. Na hrúbku dezénu, akým disponujú, sú mimoriadne tiché a komfortné, na suchom aj mokrom asfalte sa správajú vypočítateľne, čistia sa veľmi dobre a dobre zvládajú aj ťažšie úseky. Samozrejme, že sa v blate a íle nedajú porovnávať so Simexami, ak by to nejakého mudrlanta napadlo, ale ako AT-čka sú zatiaľ jednička. Aké budú v zime, to sa ešte len uvidí a aký bude kilometrový nájazd, to ešte asi nikto nevie, lebo je to pomerne čerstvá novinka.
Radiť Ti nechcem, ale dávam Ti tip.