mitko 9.6.2016 o 8:29
Tiež som mal podobnú dilemu pri mojich dvoch sučinách (kopovka 5 a farbiarka 4 roky) ako ich zžiť s novým prírastkom na dvor - mačaťom. A verte, neverte s dávkou vynaloženej energie, trpezlivosti u všetkých zainteresovaných sa to podarilo. Musím ale podotknúť, že obe suky poslúchajú na slovo, čiže držal som mača v rukách a s povelom "nesmieš" som ich spolu zoznamoval.Takto som to robil v intervaloch niekoľko dní, potom som mača pustil, samozrejme vždy pod dohľadom a upozorňovaním súk s ráznym povelom. Po niekoľkých dňoch tohoto postupu si suky mača prestali všímať, no a po niekoľkých týždňoch mača začalo chodiť k sukám do voliery a tam s nimi prebývať. Nepoužil som ani raz nejaký silnejší trest,ktorý by mohol suky odradiť od ich ostrosti. Cudzie mačky majú naďalej "po chlebe" ak si nedajú pozor a včas neuniknú. Len pre ilustráciu ostrosti kopovky uvediem, že na jar natrafila na prezimovaného jazveca v revíre, najprv ho len hlasila, ale ako som sa približoval s umyslom ju odvolať dostala toľko chuti na neho, že ho "zatasila" Takže pre Laski52 odkaz len asi taký, ak sa dá naučiť medveď bicyklovať, dá sa naučiť aj mačko-psej tolerancii. Pridám aj fotočky, ako to prebiehalo a ako dopadlo :)