dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

ďalekohľad na posliedku - diskusia

autor: olegxx
pridané: 19.5.2016 10:04
zobrazení: 8 925
hlasov: 2
Aký ďaĺekohľad používate na posliedku? Ten istý čo na postriežku alebo máte niečo ľahšie a kompaktnejšie? Nejaké typy? ĎAKUJEM

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-49 z 49
357AS
Meopta Meopro HD 10X42 ,kvalitná optika aj spracovanie .
Schmid
Pre Frantisek14: Vsetky do cca 900€ 1)Kahles helia 8x42 - 750g 2) Swaro Habicht 7x42 - 680g 3)Minox 8x44 - 740g 4)Docter - 670g 5)Meopta B1 8x42 - 897g 6)Zeiss C. 8x42 HD - 750g...Vacsinou je to podobna vaha. Najmenej ma Docter a Swaro. Osobne si myslim ze to Swaro je lepsie predsa sa vyraba 60 rokov. Alebo ked je toto vela gramov tak obj. 32 treba popozerat.
frantisek14
Konečne takáto téma založil som podobnú ale príspevok bol preradený do cenovo ohraničenej myslím že do 200e navyše sa tam riešili 50-ky a 56-ky... ja tiež uvažujem o niečom ľahšom a kompaktnejšom čisto len na deň tak vás poprosím o radu, podotýkam že len na deň a na dlhé nosenie určite to čo tu radíte je použiteľne ale ja by rád niečo menšie a ľahšie... na spln a večerné čakanie mam 56-ku stou som spokojný ale nič na dlhé a pohodlné nosenie to nie je
motaq
dobra volba je aj MINOX BL 8x44 HD ci 10x44 HD.... je toho dost na vyber treba len popozerat a urcit si cenovu hladinu.....
fanda
Zkuste ještě mrknout na meopta meopro HD 8x42 mám ho a můžu jenom doporučit v této cenovce (450E) je to absolutní špička pro mě.
Schmid
Na posieldku - pirš a postriezku tzv. "UNI" by som poradil 8x42. Ma vystupnu pupilu okolo 5-5,3 mm (co je za sera, tmy lepsie), ma vacsie zorne pole na 1000m, je lahsi a mensi ako 10x42. Podotykam dalekohlad 8x42, kt. stoji nad 1000€ (SW,Leica,Zeiss)ma videtelnost za sera min taku istu ako 8-10x50 za 800-900€. V tom vidim velky skok v technike a teda aj prakticnosti. Ja som kupil otcovi Zeiss Conquest 8x42 HD a plne mu postacoval co sa tyka dna, sera, mesac. svitu. Problem nastal po pol roku ked mu vypadla krytka na osi ohybania a naraz v -7C ibe ocnice praskli. V podstate na dalekohlade velmi nemaju co robit umelinove veci.Stal 680€. Preto ak clovek nema na drahsi dalekohlad po tejto skusenosti by som na 100% volil do 800€ Swarovski Habicht 7x42 ako univerzal dalekohlad. Vpodstate stara klasika od 1954, porro prism, vyst. pupila 6mm, 96% svetla, ako jediny porro prism vodotesny do -4 m, zaruka 30 rokov, vyborny za sera. Alebo ten novy Kahles helia 8x42 - cca 900€. Tod len moje konstatovanie,rada a skusenosti. Dufam ze pomoze
shoogo
Ahoj, ja pouzivam na vsetko Zeiss Conquest HD 8x42. Som spokojny, je kompaktny a zatial som nepostrehol ziadne deficity ani za sera, ale zasa je pravda ze nic lepsie som v rukach nemal. Urcite je lepsi ako Nikon ActionEx 10x50 co ma otec.
MiroSR
Ja nosím aj na postriežku aj na posliedku Minox 8x42 z mojej strany velká spokojnosť.
motaq
ja osobne na posliedku pouzivam Leupold BX-4 HD 10x42, v zasade nejde ani tak o znacku ale o to ze 10x42 je kompaktnejsia, lahsia a lepsie sa nosi ako nejaka x56. Predtym som mal dalekohlad od Leupoldu BX-3 10x50 a to bol univerzal na vsetko.
Zobrazené 41-49 z 49

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.