Príspevok presunutý z diskusie Vábenie srncov * (autor: Firestone).
admin, ten sled je popísaný nižšie... ale zopakujem sa. zákon 543/2002 o ochrane prírody hovorí: Chráneného živočícha je zakázané b) rušiť v jeho prirodzenom vývine, najmä ho vyrušovať v dobe rozmnožovania, výchovy mláďat, zimného spánku, migrácie .... a povedzme si, čo je to vábenie a aký je jeho dôsledok. je to cieľavedomá činnosť človeka smerujúca k vyrušeniu zveri od jej činnosti - ináč oklamanie zvukom a odvedenie pozornosti, a odlákanie od jej činnosti. výsledok je, že zver vyrušíš od jej práve vykonávanej činnosti, teda ju od tej činosti vyrušíš. je tak, či nie? nuž a to je to rušenie, ktoré zákon o ochr prírody priamo zakazuje. neviem, ako to lepšie povedať. takto to ponímajú aj tí, ktorí rozhodujú, či si zákon porušil, alebo nie. táto možnosť rušenia je umožnená výnimkou, zákonom 274/2009 o poľovníctve. ten sa však nepoľovníka netýka. ja nie som vykladač zákona, ja ho len čítam. a čo mi nie je jasné, konzultujem s odborníkmi. a tí hovoria jednoznačne: pokiaľ sa deje čokoľvek spôsobené našou činnosťou, následkom čoho sa zver prestane venovať svojej činnosti, je rušenie. a nepýtaj sa ma na právne dôsledky konania srny... :-), nie je to hra slov, je to zákon.