colt45 8.7.2016 o 0:06
Tak, pridávam moje skúsenosti a dúfam, že pomôžu aj ostatným. V obchode som vyskúšal Barr&stround savannah 8x56, Delta forest II 10x50 a z Hawke nature trek mali len 8x42. Už za denného svetla bol dosť veľký rozdiel medzi daľekohladmi v prospech B&S. Tak som ho teda zobral. Nakoniec sme doma porovnali ďalehohľady B&S, brat zobral spomínanú Deltu a kamoš má Deltu optical titanium 10x56 (roof). Okolo 20:30 sa nám javil ako najsvetlejší Delta forest, ale farby boli až príliš svetlé. Priebežne sme stále skúšali jednotlive ďalekohľady a vymieňali si ich až do tmy. Keď už začínala byť tma, do diaľky a keď sme hľadeli čisto len do pšenice, bol najsvetlejší a obraz bol najkvalitnejší pri B&S. Keď sme sa však zapozerali pod stromy/kríky najostrejší bol obraz pri Delte titanium, avšak zhodli sme sa na tom, že to bude kvôli zväčšeniu.
Suma sumárov:
1. Zväčšenie 8x56 sa nám javil ako najpríjemnejší. Pri 10x už sme vnímali trasenie rúk.
2. Najviac sme boli prekvapení výkonom B&S. Za denného svetla je obraz trošku tmavší ako pri Forest II, ale farby sa nám zdali prirodzenejšie. A za súmraku mal najlepší výkon z tych troch ak porovnám cenu a ich výkon. (kamoš po vyskúšaní si ho už ide kupovať bratovi ako darček :D )
3. Nepopieram, že výkonom bola najlepšia Delta Titanium, ale medzi Deltou a B&S nebol veľký rozdiel
4. Ak hľadáte lacnejší ďalekohľad delta forest II je ideálnou voľbou. ( bol len trošku slabší ako B&S a vzhľadom na viac ako polovičnú cenu oproti titaniumu je fakt že ideál)
Ceny:
B&S savannah 8x56 185€
Delta Forest II 125€
Delta Titanium 10x56 290€
Taká menšia poznámka. Náš vek je 25, 26 a 33 rokov. Ako sme zistili, tento faktor je fakt podstatný, keďže po 33 ročnom kamošovi som stále musel všetko doštelovať :D
Toto sú moje laické skúsenosti a budem rád ak to všetko okomentujete, aspoň sa dozviem niečo nové :)