Edu 26.1.2009 o 11:22
Rado 2404 nedoporučujem ti to vôbec . bude to nepresná zbraň s ktorou budeš mať iba štrapácie .Zdanie že to je lacné sa ti zmení na nočnu moru . Nebudeš mať ako upevniť montáž ,Mieridlá tiež nebudu nič moc o starej hlavni ani nehovorím . Obyčajne ľudia dávajú do takýchto guľovníc kadečo dokonca aj kverove strelivo ktore je I nie JS čiže i je kaliber 7,98mm tuším a 8x57 JS je strelivo 8,2 mm to sú dve rozdielne veci . Ďalší prúser ti nastane v toľko vychvalovanej klapkovej montáži . Nie len to že je prispôsobená na starú zeiss jena ktorá je svetene nevyhovujúca a proste zastaralá ale doštelováva sa naklepávaním kladivom . Čo je pre mňa šialené ! Vysoké položenie puškohľadu tiež nie je výhra zväčšuje sa paralaxa a klapková montáž nie je tuhá ani presná . Teda ako pre koho samozrejme :)) Každý máme iné nároky. Potom budeš prerabať montáže za tisíce ,vymienať hlavne pripadne rekonštruovať uderník /slaba pružina prípadne sa unavou ulomí/ budeš čierniť lebo bude povrchovo škareda pažba bude tiež isto ako na starej guľovnici jak chchody do kosola :)Jednému stačí trafiť na 100 m vedro iný to chce do 15 cm .Normálna nova zbraň ti umožní s kvalitným strelivom strielať do kruhu 3cm na 100 m . Takže zbraň si kupuješ možno na celý život . Keď nemaš veľa korún čo plne chápem kup si trebars masera 7x64 model 98 ktorý ma par rokov . Radšej si požičaj 300 euro ako by si mal za polovicu kupiť staru vybuchanu haraburdu .Ktorých ceny su na Slovensku vo velmi nepriazdnivej cene voči kvalite .To je môj názor .