Vždy si treba zbraň hodiť do pleca a vyskúšať,ja som tak spravil a bol som z Ruger absolútne sklamaný ak myslíte tento RUGER-American-Rifle ,neviem či som držal v rukách guľovnicu na ktorej mi tak nesadla pažba,pýtal som sa predajcu na alternatívy,žiadne, dováža sa a bude sa dovážať v jednom modely plastu,takže jedine po kúpe dať spraviť novú,no to som už cenou niekde inde,a môžem si zato kúpiť kvalitnejšiu zbran na ktorej mi bude navyše sedieť pažba napr SAVAGE-ARMS-111-FC-EURO-kal.-9,3x62.Neviem skutočne na akú výšku postavy to robili,podla ,mna tak do 175 cm max.,lebo ja so svojimi 193cm,som sa jednoducho nevedel k tej puške poskladať aby som mal všetko zlícované bez toho aby som si pomaly zlomil krk. A to som sa šteľoval k puškohľadu ktorý bol na zbrani,ak by to malo mech. mieridlá a mal by som isť podľa nich tak si musím asi odtrhnúť sánku najprv!Nerozumiem skutočne úmyslu výrobcu,ak vyrábam jednu verziu plastovej pažby,navrhnem takú ergonomiu aby sedel širšiemu spektru ľudí.Komu nesedí napr. tikka T3 Lite teda v plaste,Ruger mu nebude sediet absolútne.Zásobník dalšia kapitola- z plastu-tu som pochopil že nie je plast ako plast,tento na mna skutočne pôsobil "hračkárskym dojmom",dalšia vec poistka-najprv potešený že je na krku pažby ako pri prokovniciach čo mi vyhovuje,potom zhrozený,pri zalícenej zbrani som ju sprvu nemohol ani odistiť,musel som odlíciť ,vyvinúť neprimeranú silu na jej rozhýbanie,potom to ako tak šlo,no dlhoprstý budú mať problém s odisťovaním pri už namierenej zbrani,je čudne uložená,úplne mimo prirodzeného pohybu palca pri úchope zbrane,prakticky bez pohybu celej dlane je nemožné zalícenú zbran odistiť.Krátkoprstým to možno pôjde lepšie,no pochybujem že im bude vyhovovať odpor poistky,ide skutočne ťažko a je dosť subtílna,ja som mal problém ju odistiť suchou kľudnou rukou bez toho aby sa mi šmýkalo,nevie si predstaviť v lese so spotenou alebo skrehnutou dlanou,alebo ak by som mal rukavice.Kedže na predajni bol vystavený len jeden kus nebolo s čím porovnávať,no ak toto mal byť bežný štandard,tak potom veľa šťastia s predajom,zvlášť ak vedľa bola vyložená napr. marlinka XL7,na ktorej som aspon poistku mohol odistiť bez toho aby som ju pomaly odtrhol...jedine čo som neofrfľal bola asi spúšť,no i tá bola lepšia na tej XL7.Odhliadnuc od vecí ktoré mi nesedeli kvoli ergonomii(pažba) by som si ju nekúpil pre vyššie spomenuté veci.Ak chce niekto lacnú no i spoľahlivú pracovnú flintu, tak toto je podľa mna lepšie MARLIN-XS7--.308-WIN A k tým mieridlám,ak nie sú nezaobídem sa bez kolimátora,čo sú dalšie 2-3 stovky navyše čo niekomu nestojí zato,kedže i kolimátorom možem zodpovedne strieľat max do 80-100m,aj to tými najkvalitnejšími,ktoré za 200 eur zasa nekupim :).Zasa pri kolimátore mieridlá nezavadzajú,aspoň sa lepšie kvolí muške opiera zbran o tvrdý podklad :) ked už nič iné.U mna skrátka pracovná zbraň určite s mechanickými mieridlami,a to mám pritom kolimátor...