dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

BRNO COMBO -Brno 800 skusenosti - diskusia

autor: Jozefff
pridané: 14.2.2015 21:02
zobrazení: 23 868
hlasov: 0

je to novinka mete niekto z touto zbranou skusenosti??? Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 66
lanus
Jozefff - všetko záleží od toho ako veľa vyťahovač po-vytiahne bezokrajovú nábojnicu ; ak dosť tak nebude žiaden problém . Škoda len ,že tam nedali 20/76 bolo by to elegantnejšie !!!
majko82
michal89 , pán mogonar nepíše o predajni u Fraňa ale o výstave v Nitre
Jager68
totalny trapas..gulobrok a 308Win a 30-06..cista kktina. nic moderne..nieco ako 20/30R Blaser alebo 20/7x65R a tak... este vyriesit problem s vytahovanim nabojnic GECO a snad to bude k svetu..
Jozefff
Rozladil sa niekomu sustrel...tym,ze mu povolili stelovacie srobiky....? Neskusal niekto zaletovat(stelovacie srobiky)???
Jozefff
granko ten pan v Nitre mi to povedal.
mirob1
majko82, 28.3.2015 o 19:09 ...nie na jedno kopyto ale je to riadne kopyto :o)))
majko82
pre mogonar , prepitujem , bol tam jeden pán keby ho požiadaš tak by ti to odomkol a mohol si si to poťažkať !!!a pre jozefffa , osobne om bol z tej flinty sklamaný , nič nové od CZ všetko na jedno kopyto od vojny
army9
Tento rok má byť aj 8x57 JRS a 9,3x74 R . Tak aspoň písali v streleckej revue č. 10/2014 v článku o tejto zbrani .
Jozefff
čo som ja zistoval tak prve kusy na Slovesnku už boli,ale bola po nich taka zhanka že su už beznadejne vypredane.....(neviem či to je na 100% prevda)ale tiez som čital,že dalšia seria by mala dorazit priebehu februar-marec myslim,že v 308w sa cena pohybuje 1190e
granko1982
Tak dnes som konečne po 4 mesiacoch dostal Brno combo a poviem Vam zbraň je skvela lahučká mam aj vystrielanú škatuľku nábojov s&b exergy 11,7G. Samozrejme ze mam 30-06 mal som záujem o 308 ale beznádejne kto si mysli že ju dostane 308 najbližšie mesiace sa mýli amici spravili takú zákazku že Európa je nepodstatná. Nastrelovaci mi ju kamarát skúsený poľovník a fanatik do zbraní a po prvej rane len zkonstatoval ze 7,57 kope podstatne viac to hovorím preto kto si myslí že je to kanón a to ma pán strelec 70 kilo. Nastrelenie bolo úspešne na 100 metrov 4 rany max 2 cm od seba a blízko stredu nemám terč lebo som potom este skúšal duplexy monolity v 12x 76 tak to boli prepáčte za vyraz supi a podotýkam že pohodička na 100 metrov to išlo takisto ako na 50 m asi 30 cm nad stred da sa este zosúladiť guľová hlaveň s brokovou to len keby niekoho zaujimalo. Toto bolo strieľanie cez puškohľad cez mieridla guľová rana stred a dupleks 1 cm od stredu takze kto by mal záujem o zbraň na spoločné urcite odporúčam. Hlaveň sa vôbec extrémne nepriala a tie štyri rany išli dosť rýchlo za sebou. Som v eufórí tak mi odpuste malé preklepi a chyby.
simon
Pozri obrázok.
cergovtulak
Vdaka
simon
Dá sa ,potreboval som na to 18 nábojov a poldňa.
simon
Vo fabrike nastavujú na brokové strelivo cez pevné mieridlá.
frantisek14
Ja som mal zase opačnú skúsenosť, sadol mi do pleca a mierilo sa sním fajn aj cez mieridlá aj cez puškohľad kamarát ma na ňom meoptu meostar r2 1-6x24 a streľba bola prijemná ma ju v 8x57. Čo sa týka presnosti na 50m paráda na viac sme neskúšali keďže to ma na spoločne a na streľbu do tých 70m no a sústrel bol super s brokom a po tejto skúsenosti rozmýšľam nad touto flintou aj ja no čakám na 9,3 a samozrejme musím aj niečo ušetriť aby bolo rovno aj nejakú slušnú optiku možno aj spomenutú meoptu. Inak majiteľ je spokojný uvidíme časom....
Jozefff
Neviete niekto ci sa vyrabaju cisto gulove hlavne?? Myslim ako (gulova kozlica???
lanus
Jozefff - Na českom fóre písali ,že na zákazku spravia aj "dvoj-guľu" . Skús poslať dopyt .
Josse
Jozefff: V brně na veletrhu byla v zákulisí představena kulová kozlice Brno Expres vychazející z brno combo. Kulový svazek je termostabilní a se stavitelným soustřelem. Baskule je černá a spoušťový mechanismus jednospoušťový.Kulový svazek bude možnost dokoupit k už zakoupeným kulobrokům. Ceny zatím nebyly stanoveny. ráže budou 8x57, 9,3x74 a snad i 30R Blaser. Montáž bych použil weaver a přehazoval kolimator a puškohled na MR šině.
simon
stelovacie šroubiky su zaaretované tj. pritlačené kolmo dalším šroubikom, takže ked ideš nastrelovat tieto aretačné šroubiky povolíš ,štelovacím šroubikom dostaneš počas nastrelovania gulovú hlaveň do požadovanej polohy a potom aretačné šroubiky dotiahneš.Ja som si osobne nastreloval sústrel trvalo cca.6 hod a spotreba 18 gulových nábojov geco plus.Hlavným problémom pri nastrelovaný je velká citlivost štelovacích šroubikov.Od nastrelenia kríž drží bezproblémov ,strielám Normy lebo s geco-kom som mal problémy s zatvoreným aj s otvoreným zbrane. Priložil som aj obrázok konečného sústrelu
hunter8
Predaj max.2-kusov mesačne na slovensku a poradovník na pol roka ,trošku divné????
granko1982
Jozefff ja by som tiez za ňu 1200 nedal náš predajca mi ju dal za 1080 euro a to je aj cena približne v Čechách. Ale každopádne ak sa niečo porouchá jasne že dám vedieť.
granko1982
Jozeff nehnevaj sa ale ktorý predajca by ti povedal, že majú veľa reklamácií, keď pr.edaných kusov je mesačne max 2 na Slovensko?
mogonar
Hej v NR ju mali, ale ty chuji, prepitujem za vyraz, to tam maju pozamikane takze si ju mozte len poobzerat...
Jozefff
majko82 v tej Nitre som bol wšak som tam šiel len preto aby som si ju konečnč poobzeral a potažkal.....čitania o tej puške som mal dost! Mal som zaujem o tu pušku na 99%,ale Pani podotýkam,že ta puška nieje hodna ceny(1200e) momentalne v tomto stave zodpovedajucej kvality!!!!! Pan co to tam v NR obsluhoval mi povedal,ze zakupenie je momentalne beznadejne...je dokonca poradovnik u výrobcu....ale v zapeti,ze maju tolko reklamaci wraj nevedia co stym!!!! Takže za mna v tomto stave určite nie....skor by som počkal(stými reklamaciami budu musiet niečo robit) a ked to bude ako ma puška to bude nadherna ale podla mna to bude možno už Brno Combo lux :-) :-)
frantisek14
Nevie niekto ci bude v 9,3x74???? a kedy??
michal89
pre mogonar, ja som tam neraz bol u Fraňa a nie že som sa pytal ci si mozem pozriet zbraň ale len co som sa pred tu skrinku postavil tak uz som to mal všetko poodomkynane a niekolko zbraní hned na stol povykladali, ešte že som nemal dost peňazí pri sebe, lebo by som aj s dákou stade odišiel :)
Jager68
rychlo sa vyliec z tych S&Bxergy,...
erik-sls
Zdravim, ja mam tiez brno 802. stratil som musku, tak som tam volal po 7 minutach hovoru mi nikto v zbrojovke nevedel povedat jej vysku. Na mail mi neodpisali... Puska velmi hrdzaveje.. Maximalna nespokojnost so zbranou aj s pristupom ludi v zbrojovke... Ked zozenies udernik napis mi prosim kde, ci by som tam nezohnal aj ja musku... drzim palce
dedal
Zozente si kupcov na tie pusky a mate pokoj.
Pepes33
Dedal, jakýsi si velice múdry...Keď nemáš čo pridať do diskusie k veci, tak ani nepíš.
lovecmiro
Ma niekto niake nove skúsenosti ?
pirko
Mněl jsem ji v ruce,a musim řict že se povedla.Pažba mi seděla,flintička lehka,baskule uzoučka je to elegantni kulobrok.Jen vyběr raži zatim minimalni.Mluvil jsem přimo z konstrukterem teto flinty,ptal jsem se proč to nedělaji ve 20.Řikal že by flinta byla težši??? Nechapu proč...Ale i s tou 12 to vypadalo luxusně..
Jozefff
Ztial sa robi v 308win a v 30-06spin.....budu sa robit aj ne raže?? a kedy??
Jozefff
No bude to zaujimave...ako rýchlo prebit,ked bude teplopta(minus)ruky riadne stuhnute a nabojnica bez R!
Jozefff
v Nitre na výstavisku 27-28-29.3 sa uskutočni výstava polovnicstvo,rybarstvo a lesne stroje na tejto vystave bude mat zastupenie aj česka zbrojovka a vystavuje tam aj svoje staršia ale aj najnovšie kusky....takže myslim,ze tato puška tam bude.
nivo
Mám kulobrok Blaser BBF 95 v ráži 30-06 a vystřelená nábojnice jde vytáhnout v mrazu, v dešti, ve větru naprosto normálně, bez jakýchkoli problémů. Takže v tomto bych zásádní problém neviděl.
granko1982
Tak už som mal možnosť držať túto zbraň v ruke u nás v Lesone December 2014 a poviem Vám, že mi padla ako uliata lahučká mieridla sú dobre viditeľné drevo dobre spracované. Od tej doby na ňu čakám v kalibri 308 win a mali by byť na Slovensku začiatkom marca info je z predajne Mhunt sú oficiálny dovozcovia. A kaliber 8,57 bude ale určite nie skôr ako začiatkom augusta a o tej 9,3 ale do sa len domnievam že asi tento rok ani nebude.
milan171
mate ju uz niekto mam o nu zaujem
Discover5
Takže nikto nemá skúsenosť?
keke
Prosím kolegovia poraďte optiku na Brno Combo 30-06/12.Inak čo sa týka dodacej doby-včera som si ju objednal a dnes ju mám.Takže už asi nie je žiadny problém s dodacou lehotou.
Zobrazené 1-40 z 66

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.