Príspevok presunutý z diskusie PROSIM O RADU PRI VYBERE PUSKOHLADU. (autor: davidko84).
Ak nemáš limit vyber išiel by som do značky Zeiss, Swarovski alebo Kahles resp. Schmidt- Bender, model by som prispôsobil podmienkam v akých poľuješ. Pandur ti vymenoval aj konkrétnejšie rady, tak sa nebudem zbytočne opakovať, ja osobne by som zobral model s 50tkou objektívom, príde mi to univerzálnejšie, 56 sú tažšie a väčšie. Pokiaľ to chceš na zbraň na večerné postriežky na posede, ber 56. Môj osobný favorit je swarovski Z6i, z "lacnejších" Kahles CSX.
Texedo: doživotná záruka- no minimálne to, že ti predajca nemôže časovo obmedziť dobu, kedy môžeš výrobok vôbec skúsiť prísť reklamovať. Ja leupold deriem už 7 rok, po skúsenostiach aké s ním mám aj môj otec a pár priateľov. Je ľahký, kompaktný, dostatočne svetelný a najmä neuveriteľne odolný voči pádom, proste mechaniku majú zvládnutú super. Ak by som opäť kupoval puškohľad do 1000e, išiel by som do neho.
davidko: keď nemáš limit na puškohľad a si zaň ochotný dať aj 2500e, prečo si pre pána išiel do CZ 550???