no vidis a uz sa niekam dostavame. mam cz550 v 308win. polujem prevazne na diviaky + vysoku, srncie vynimocne. pouzivam Geco plus 11g - paradna presnost mojej flinte chutia a doslova to ide diera do diery. relativne setrne k divine. co porovnavam s kolegami v zdruzeni co pouzivaju od SB, RWS, Winchester, Sako, Nosler tak Geco podlieva snad najmenej. pred tym som pouzival aj SB, aj Remington, aj Federal ale SB zacal nejak moc podlievat/rozbijat, Remington podobny ucinok ako SB a horsia presnost, a Federal 9,7g asi najhorsia presnost a isli len do papiera na strelnici. ked som zacianl tiez som si myslel ze budem strielat na 200m-300m setrene na krk, ale realne strielam na 70-120metrov na komoru. polujem v kopcovitom reviry a nebolo by bezpecne strielat na dlhsie vzdialenosti. 1000Euro je ok rozpocet na optiku. mam 3-12x56 Victory Varipoint od Zeissu, uz sa nevyraba. Za skoro 15rokov pouzivania ma este nesklamal. drzi nastrel, svetelnost dobra, klasicky kriz so svietiacou bodkou s nastavitelnou intenzitou. pri 1000Euro sa dostanes na modelove rady Meopta optika6, GPO Spectra6, Steiner Ranger4, Vortex Viper, a mozno ked pohladas aj Zeiss Conquest V4. vsetky pouzivaju kolegovia v zdruzeni. plus minus su spokojny, akurat si pamatam, ze kolega reklamoval Meoptu 2x a dalsi reklamoval Zeissa. Vortex ma kriz skor vhodny na "military, alebo sportovu strelbu". najviac ma zaujal GPO a Steiner ale zasa kazdemu vyhovuje nieco ine. v kazdom pripade, odporucam popytat sa v zdruzeni co kto ma za puskohlady nazivo "ochytat". rovnako ked si kupis puskohlad, nahodis na flintu, nastrelis odporucam kupit neoprenove ochranne puzdro na puskohlad. najme ak nemas problem liezt na spartansky posed na strome...keby som nad tym rozmyslal za mladsich cias, usetril by som si par skrabancov na puskohlade.