m98 20.9.2013 o 11:03
Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.