Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie meopta 7x50 klasicke T (autor: hunterik1986).
to si neurobil dobre snipko . Otec mohol ostat pri tom starom a bol by este viac spokojný ◄ reagovať
Edu: ten dôvod som bol JA. Nahovoril a presvedčil som ho že je aj kvalitnejšie strelivo ako S&B. Poradil som mu GECO a je max. spokojný. ◄ reagovať
snipko a čo viedlo otca že zmenil to strelivo na ktoré nedal dopustit ???" 9.4.2012 o 10:05 Edu: Otec dlhé roky používal S&B 11,2g SPCE v kal. 7x64 a nedal na to dopustit " ◄ reagovať
lajozko človek sa poučí hlupak zostane v svojej hluposti navždy. Dík za príspevok .Podobným procesom som prešiel tiež . Prajem vela úspechov . ◄ reagovať
tema o puskohlade a vy tu skonstie pri ceskom strelive...moj nazor je ten ze polovnik by mal mat peniaze aspon na kvalitne strelivo...ale nie vzdy sa vsetko vydari a predsa kvoli tomu ze momentalne nemam trosku viac penazi na strelivo, neprestanem s polovackou...vsetci co pouzivaju s&b by mali pouvazovat nad strelivm GECO, presnost neporovnatelne lepsia, cena rovnaka, a ucinky na divinu su takisto neporovnatelne lepsie...len to som chcel doplnit a teraz sa uz vratme k puskohladom... ◄ reagovať
mibe74: presne tak ako píšeš. lajozko: súhlasím že vývoj nezastavíš. Ja som len napísal aký sú ľudia, že niektorý kupujú S&B a niektorý Norma či RWS. Tak isto používam do svojej 270W Winchester power point 8,4g a otec do svojej 7x64 Geco TM 10,7g a sme max. spokojný.Ale nikomu nevnucujem iné pre aké sa rozhodne, samozrejme že mu odporučím iné a lepšie značky ale ked sa rozhodne vyslovene pre S&B a nedá sa prehovoriť na iné tak ho nachám tak a pomyslím si svoje. Iba toľko. ◄ reagovať
snipko-to s nabojmi mas pravdu-aj u nas, ked pridem do polovnictva su v regaloch same spce do vsetkych moznych kalibrom. Pytam sa predavaca, kto to este kupuje a odpovedal mi, ze ked ma dakto kupit normu, tak za lape za hlavu ze-jaj, jaka cena-a kupi si bud spce, alebo prvi partizan. ja beriem norma a hornady, otec takisto striela normu, kamarata som tiez presvecil na normu 13 gramovu do jeho 30-06 a nevie si ju vynachvalit. Zasa na druhej strane su taki zadubenci, ze naco ti nove a drahe strelivo, ked s ceskym som poloval 30 rokov...takemu to nevysvetlis...a skodovka je najlepsie auto, lebo s nou vsade vysiel... ◄ reagovať
Kedy a pri akých zásahoch - umiestnení sa tak najčastejšie stáva pri 30-06? Vždy a za každých okolností? A to všetky kalibre so strelivom SB SPCE robia takú paseku na zveri, že samá črepina v tele zveri? ◄ reagovať
čítam túto diskusiu a musím reagovať. dlhé roky ( takmer 15 ) som používal do 30-06 strelivo SPCE od SB, znehodnotenie diviny bolo neskutočné, črepiny takmer po celom kuse. Akonáhle som prešiel na Megy od Lapuy som zistil čo som dlhé roky stváral.Čo sa týka osnovy T, ulovil som s puškohľadom s touto osnovou dosť zveri, ale opäť ma podmienky a praktické skúsenosti donútili prejsť k nitkovej osnove s osvetleným bodom, a som toho názoru že vývoj nezastavíš, možno platí že hlúpy sa učí na svojich chybách a múdry na chybách druhých ◄ reagovať
No a? Iba mala poznamka: Pracoval som a pracujem v obchode s polovnickym tovarom tak preto som napisal že nie každý kupuje Normu či RWS keď som mu tieto značky ponúkal. Poväčšinou brali S&B práve SPCE. Je to každého osobná vec čo uprednostní. ◄ reagovať
" krabičku Noriem alebo RWS je bohužiaľ realita, to že Ty si kupuješ len kvlitné a značkové veci je tvoja vec a neodsudzuj iných čo na to nemajú a nemôžu si to z finančných dôvodov dovoliť." ◄ reagovať
Edu: ja som nenapisal že S&B je značkové strelivo. Ani sa nehrám na sociálne cítenie. Nedávaj tu vyjadrenie čo som nenapísal áno? Ja taktisto nepíšem o pytliakoch, to si kde vzal? Takže ešte raz nepíš to čo som nepovedal! Budem sa vyjadrovať iba k téme, a tou je Meopta. Áno, mal som Meoptu a stále mám meoptu, dokonca dva puškohľady. Za ten čas sa nevyskytla žiadna chyba ani reklamacia. Používal som a tiež ešte používam osnovu typu T. ◄ reagovať
Každému podľa gusta poldeci minerálky či cola to je jedno može byt aj mlieko prípadne niečo iné . ◄ reagovať
neviem preco si myslite ze kazdy polovnik chlasta??? podla seba sudim teba????? ◄ reagovať
snipko polovníctvo nie je charitatívny ústav . Bežný polovník vystriela za rok na zver zopár nábojov . Tie si musí kúpit . Nájde sa i blb ktorý preto aby na krabičke nábojov ušetril na dve poldeci si kúpi strelivo kde na jednej rane ušetrí 10 centov ale zničí divinu za 10 € . Robí to preto lebo jeho mozok mu to inak nedovoluje . Žobrák ktorý nemá na krabičku nábojov to je pohroma pre zver združenie i sám seba . Keď má na najom revíru ,výstroj výzbroj mal by mať i na náboje prípadne mi napíš meno doložím mu na krabičku euro či dve . To bude rozdiel medzi masakrom spce a sierrou ak by chcel ešte lacnejšie odkaz tu sa dá kupit krabička federalov lacnejšie ako spce strižná hrana . Nehraj tu na socialne cítenie . Nečudujem sa ,že máte také starosti s pytliakmi hlad je hlad . Ked nemá polovník 1€ na náboj a hladá kde by ho kúpil za 90centov to je naozajstná úbohost polovníka !!! Potom sa nečuduj ,že keď má v kufri diviaka ktorého može predat za 200€ je rozhodnutie lahké či ho zatajit alebo priznat !!! Polovníctvo nie je zábavka chudobných ako kedysi dávno poznamenal Blaser300VM !!! PS : značkove strelivo je S&B tak isto ako RWS či Norma . Máš to poriadne popletené s tým značkovým :-D ◄ reagovať
snipko-podla mna slusne povedane je hovadina napisat, ze si niekto nemoze dovolit kupit napr. normu za 45 eur. bezny polovnik nestreli 15 kusov zveri rocne a ked aj, tak staci povedat iba tolko, ze netreba ist 2 vikendy do krcmy a hned sa najde na kvalitne strelivo. ◄ reagovať
Edu: Ja mám svoje praktické skúsenosti Ty svoje a niekdo iný zase svoje. To že niekto nemá na krabičku Noriem alebo RWS je bohužiaľ realita, to že Ty si kupuješ len kvlitné a značkové veci je tvoja vec a neodsudzuj iných čo na to nemajú a nemôžu si to z finančných dôvodov dovoliť. ◄ reagovať