Dobrý den všem, jsem tu nový. Vlastním Meostar R2 2-12x50 4K.
Pořídil jsem si radši tu variantus osvětleným křížkem, protože ten bod je fakt dost veliký. Co se týče osvětlení, tak oproti modelu R1r je mnohem lépe vyřešeno: při nastavení za nízké viditelnosti, na ( na hranici viditelnosti ) pokud zapnete bod naplno u R2 -svítí pouze křížek. U R1r se osvětlí celý tubus. Sice to není na závadu, protože v takovém případě dáte bod na co nejmenší intenzitu a tam ten problém není. Za plné viditelnosti je oproti R1r křížek plně viditelný a je možné jej použít i při slunci na sněhu, což u R1r není za dne vidět. Klikání je vyřešeno jemně ozubeným kolečkem, které je navíc nulovatelné a nemáte od něj olámané nehty jak u modelů R1r a nižších. Při používání se záměrný bod vždy vrátil na své místo, takže je celkem přesné. Jsem s ním velmi spokojen. Sice jej nyní prodávám, protože si už nechávám jen jednu flintu a ta má montáž s Zeiss šínou a ta byla dosti drahá. Tak nechávám R1r 3-12x56 MR. Ale už ve mě hlodá červíček, že jej pošlu do světa a pořídím R2 2,5-15x56 protože jsem koukal, že už jej také dělají s Zeiss šínou. Co se týče těch poruch co jsou u Meopt tak diskutované, tak já sám s tím mám taky takovou zkušenost, že jsem také u mé flinty reklamoval Artemis 2-8x42, protože mi to lítalo po celém terči A4, ale nakonec bylo zjištěno, že problémy zpočívaly v celopažbě, která byly asi špatně zpracovaná a tak mi puškař uřízl předpažbí a soustřel je už v pohodě. Taky jsem si ale nejdříve myslel, že je to optikou. Mám celkem 3 Meopty a nemohu na ně říct křivé slovo má skvělé sklo. ( pro rejpaly: vlastnil jsem i Smidt&Bender a Kahles )