dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Meopta Meostar R1 alebo R2 - diskusia

autor: aro97
pridané: 19.6.2014 18:43
zobrazení: 48 499
hlasov: 3

Čo poviete na novinku od Meopty.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 81-120 z 493
renderko
napísal som im, do dnes žiadna odpoveď po týždni. Asi dovolenka. :(
michal89
tie gumičky majú asi zle vyriešené, po mesiaci nosenia flinty sa mi odlepila stratila, zakúpil som novú, vydržala asi rok a tiež sa stratila, to už bola prilepená aj sekundáčom..
renderko
Vďaka a nevie niekto okolie NM, TN, bo za poštovné by som dal viac ako za to samotné.
rado100
Autokompo Zvolen 2,50 eur
findula
Zavolej přímo do fabriky. Rádi Ti jí pošlou
renderko
náhradné diely Meopta. - Zdravím. Mám puškohľad Meopta Meostar R1r 3-12x56 RD. Stratil som obrubovú gumičku, alebo ako to nazvať z okuláru. Poraďte, kde ju zoženiem.
fanda
Nemám zkušenost s tímto novým modelem, nic méně s tím předchozím velmi bohaté a bohužel velmi negativní a po pravdě už bych si meoptu nekoupil, ale za mě má skla vynikající akorát ta mechanika holt občas trochu vázne a za ty prachy už se nechá koupit něco co funguje naprosto spolehlivě (např.docter, nižší řada zeise)
petjan
Dobrý den všem, jsem tu nový. Vlastním Meostar R2 2-12x50 4K. Pořídil jsem si radši tu variantus osvětleným křížkem, protože ten bod je fakt dost veliký. Co se týče osvětlení, tak oproti modelu R1r je mnohem lépe vyřešeno: při nastavení za nízké viditelnosti, na ( na hranici viditelnosti ) pokud zapnete bod naplno u R2 -svítí pouze křížek. U R1r se osvětlí celý tubus. Sice to není na závadu, protože v takovém případě dáte bod na co nejmenší intenzitu a tam ten problém není. Za plné viditelnosti je oproti R1r křížek plně viditelný a je možné jej použít i při slunci na sněhu, což u R1r není za dne vidět. Klikání je vyřešeno jemně ozubeným kolečkem, které je navíc nulovatelné a nemáte od něj olámané nehty jak u modelů R1r a nižších. Při používání se záměrný bod vždy vrátil na své místo, takže je celkem přesné. Jsem s ním velmi spokojen. Sice jej nyní prodávám, protože si už nechávám jen jednu flintu a ta má montáž s Zeiss šínou a ta byla dosti drahá. Tak nechávám R1r 3-12x56 MR. Ale už ve mě hlodá červíček, že jej pošlu do světa a pořídím R2 2,5-15x56 protože jsem koukal, že už jej také dělají s Zeiss šínou. Co se týče těch poruch co jsou u Meopt tak diskutované, tak já sám s tím mám taky takovou zkušenost, že jsem také u mé flinty reklamoval Artemis 2-8x42, protože mi to lítalo po celém terči A4, ale nakonec bylo zjištěno, že problémy zpočívaly v celopažbě, která byly asi špatně zpracovaná a tak mi puškař uřízl předpažbí a soustřel je už v pohodě. Taky jsem si ale nejdříve myslel, že je to optikou. Mám celkem 3 Meopty a nemohu na ně říct křivé slovo má skvělé sklo. ( pro rejpaly: vlastnil jsem i Smidt&Bender a Kahles )
millos
nie,nie marketing, ja Meoptu nemam, zase uznaj, tych reklamacii na R1 je kolko? U mna v okoli nepoznam nikoho kto ma problem. Ale ten pan z Meopty to hovoril objektivne, uznal aj v minulosti nevydarenu radu puskohladov, ktore "obcas zlobili". Ja som mal tri z tejto rady, tak si vypocul kritiku z mojich ust. Vela ludi si mysli, ze Meopta vymysli, vyvynie novu radu optik, poviem priklad vymyslim 5-50x56 v prvej fokalnej, ale kdeze, vsetko je patentovane, chranene licenciou, to by sa Meopta alebo iny vyrobca nedoplati.l
steyr
Poruchy a reklamácie R1 sú spôsobené 95% zlou montážou...??? to je trochu zvláštny marketing...
millos
Čo sa týka mechaniky, spoľahlivosť R1 na prvom mieste, R2 má o čosi kvalitnejšie sklá, ale to nikto voľným okom nezbadá... Poruchy a reklamácie R1 sú spôsobené 95% zlou montážou... podotýkam, nie je to z mojej hlavy, ale z hlavy človeka, ktorý tie optiky vyvíja, navrhuje...
motaq
lubosko, skus si pozriet Docter Basic, isli dolu s cenou a do 1000 Eur kupis 3-12x56 s DOCTER-basic/5/895-DOCTER-basic-VZF-3-12x56-R-4-0-Dot
richard99
Mám tiež meostar r1 3-12x56 RGD, zatial som s ním spokojný po všetých stránkach, keby niečo tak je tam po registrácii 30ročná záruka. Kupoval som ho v NR u p.Fraňa, za najnižšiu cenu aká bola na internete u iných predajcov. Takže z tvojich 1000 eur ti ešte zvýši.
borza222
S týmto puškohľadom neurobíš chybu.
lubosko
9,3x62 aký puškohľad kúpiť do 1000€ - Za každú radu vopred ďakujem, kupujem guľovnicu TIKKA T3 HUNTER cal. 9,3x62 a potrebujem poradiť z vlastných skúsenosti dobrý a spoľahlivý puškohľad do 1000€. Zatiaľ uvažujem o MEOPTA MeoStar R1r 3-12x56 RD
moravan328
Zajimali by me Vase zkusenosti s novu optiku Moptta R2 klady - zapory Dekuji .
mikole
Mám na guľovnici R 93 ráže 9,3 x 62 puškohľad Meopta R 3-12x56. Mám problém, že po určitej dobe niekoľkých mesiacoch je kríž posunutý a rana na 100 m ide aj 40 -50 cm mimo. Viackrát som ju nastreľoval. po určitej dobe sa to opakovalo a preto s touto guľovnicou nemôžem poľovať. Stretol som sa s názorom, že na niektorých meoptách sú zúbky nai nastavenie kríža malé a pri výstrele alebo aj manipulácii sa kríž posunie. Údajne sa to dá opraviť výmenou ozubených koliesok za nové s väčšími zúbkami. Stretli ste sa už niekto s týmto problémom? Puškohľad je ešte v záruke, takže to budem riešiť touto cestou ale ocením si váš názor.
mibe74
Príspevok presunutý z diskusie pomoc pri výbere puškohľadu Meopta (autor: semo444).
Poprosil by som pouzivatelov puskohladov tych, ktori maju modely meopta artemis 2000 3-12x50 so zamernymi osnovami 4, 4B a Z-plex a artemis 2100 3-12x50 s osvetlenym bodom, aby mi-pokial mozu odpisali do posty, ale iba ti, ktori ich vlastnia-potrebujem surne nejake info-len odpiste, ze dany model mate doma a ja vam polozim zopar otazok-samozrejme komunikacia bude prebiehat aj cez postu, popripade mozete zanechat svoje tel. cislo a ja sa ozvem. Dakujem.
borza222
Príspevok presunutý z diskusie Meopta Meostar r2 2-12x50rd alebo Zeiss Conqest dl 3-12x50 (autor: aro97).
Veľký bod sa dá vyriešiť príjemnejšou alternatívou osvetlený kríž.
motaq
Príspevok presunutý z diskusie Meopta Meostar r2 2-12x50rd alebo Zeiss Conqest dl 3-12x50 (autor: aro97).
u mna skor Zeiss, uz len kvoli osnove a bodu, aj ked R2 ma trosku lepsiu osnovu ako R1 ale bod je dost velky, tak ako napisal Jaro, bod je jemnejsi u Zeiss.
jarodt
No babo raď, estetický je Conquest (aspoň u mňa) oveľa krajší, u Meopty mi vadí vysoký bočný výstupok (zapínanie osnovy), ktorý sa zachytáva o odev. Ďalej osvetlená bodka v prípade Zeissu je oveľa menšia a jemnejšia. Optický tam veľký rozdiel nebude.
bart
při 2,5 je zorné pole 15
aro97
Ešte otázka.Na stránke Meopty je v technických parametroch údaj priemer vystupnej pupily-11-4,15.Pri všetkých modeloch R2 je pri najmenšom zväčšení pupila-11.Neviem či to má tak byť alebo je tam chyba.
sipik
Turbiak, o tejto novinke som ani nevedel. Vyzera to zaujimavo. Keby som teraz zhanal puskohlad, urcite by to bol horúci kandidát. Aj keď je vyššia cena, ale vyzerá, že to je o kus lepšie od Duralytu.
borza222
aro ...tento týžden by som mal ist pre ne, ak mas zaujem napíš mi do pošty.
Turbiak
Ked uz porovnavat nejaky Zeiss k tejto novej Meopte , tak nech je to Conquest DL , ma vylepsenu jednotku osvitu - tlacidla su vacsie - pohodlnejsie sa to ovlada + vylepsenie zoom kruzku , krytky retifikacie su duralove - nie plast ako Duralyt ,celkovo lepsi dizajn a hlaven je Made in Germany , tym samozrejme nechcem hanit Duralyt - aj to moze byt volba vzhladom na terajsie znizene ceny
sipik
Duralyt ma osnovu c. 60, podla mna najlepsia, bodka je neviditelna, ak je vypnuta a jej regulacia je plynula, bezkrokova. Svetelnost ma lepsiu Zeiss v porovnani s R1r - porovnaval som 2 krat v rozmedzi 3 rokov po dva rozne kusy v terene vecer a v noci. Kamarat ma na predajni aj R2r, porovnaval s Duralytom, a ci chcel, ci nie, tvrdi, ze Zeiss je lepsi. Napriek tomu, ze to je "len" 50-tka. Pochybujem, ze by sme mali obidvaja vadne oci. Vlastne aj moj 55 rocny otec s dioptriami to potvrdil. A to som sa pri kupe branil lacnemu Zeissu, tahalo ma to k Meopte, napriek tomu som kupil aj na druhu pusku Duralyt. Ano tlacitka, suhlas s Lanusom. Problematicke je vypinanie, kedtreba stlacit obe naraz.
lanus
Duralyt má umiestnenie ovládacích tlačítok osvetlenia (pri mierení) na "nešikovnom mieste" ; podstatne dostupnejšie by bolo na vrchu !!!
bart
Tady máš poměrně lehké rozhodování jednoznačně meopta a né jen proto , že jí mám .Opravdu je daleko lepší než ten duralyt, troufnu si říct že ve všem , duralit je opravdu jen takové Bčko zeiss .Jestli ti mužu poradit vem si křížek bod je dost velký.
aro97
Ešte mi poradte,rozhodujem sa medzi Meoptou r2 2-12x50rd alebo Zeiss Duralyt 3-12x50.Pre Zeiss hovorí cena a značka,ale je to najnižšia trieda,pre Meoptu 30 ročna zaruka a je najvyšia trieda od Meopty.
aro97
borza222,Kde sa da objednať.Máš ho už v obchode?
borza222
Tento model už je dostupný aj v SR - cena cca 1200 Eur
bart
Ještě jsem zapomněl křížek neoslnuje a na polohu 7 je krásně vidět ve dne bude to dobré na nahánky, jak psal kolege dobrej univerzál za slušnou cenu
aro97
Nevie niekto,kedy sa začne predavať v SR a aka bude cena?Vyzerá to byť celkom dobrý univerzál.Hlavne sa mi páči šírka zorného pola.
borza222
Mal som už v rukách, na výstave v Lysej nad Labem ale to je asi tak všetko...tiež by som doporučoval kríž - je jemnučký.
bart
Uvedený puškohled vlastním cca 2 měsíce,musím říct, že mě mile překvapil ,mam křížek a ten je opravdu jemný , řekl bych totožný jako na ZD taktiku.Nastřelení proběhlo v pohodě , klikání uplně jiné než doposud tvrdé slyšitelné klikání a po nastřelení jde vynulovat.
bibiak
Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad MeoStar R2 2.5-15x56 RD (autor: MartinHudak).
no a mam ho doma je super dobre vyzerá bodka v pohode a kríž fajn..
BLEIKER
Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad MeoStar R2 2.5-15x56 RD (autor: MartinHudak).
Hunter 243-sme v teme o R2 a tam je na vyber bud križik alebo obrovsky bod.Už som to písal niekolkokrat,že ak Meoptu na hlavnu zbran,tak za mna jedine ZD.Avšak na ten V-Dot je potrebne si zvyknut,prejst na tuto osnovu nie je,ako prejst z T-čka na 4C.Turbiak-to ani nekomentujem,je to sice slušne urobene,ale od 12 si to tu paralaxu už pyta,aspon pri mojich očiach.
Turbiak
BLEIKER : a co ta chybajuca paralaxa?? je hlbka ostrosti dostatocna pre vsetky vzdialenosti a vsetky zvacsenia aj napriek chybajucej nastavitelnej paralaxe??
Hunter243
Zdravím Bleiker, aký máš názor na osnovu V DOT ako je v ZD 3-12x56, nie je to v praxi lepšie ako Tebou spomínaná osnova 4K v tej R2..., ten krížik môže taktiež "robiť" určité prekrývanie zámerného bodu, ale u tej V DOT je hrot špičky na dotyk zámerného bodu, alebo sa mýlim..., nechám si poradiť, alebo vysvetliť.
Zobrazené 81-120 z 493

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.