dušan, dobre položené niektoré otázky, vepord, dám si vysvetliť zmysel znenia §7 ods3. "V zmluve o nájme pozemkov na poľnohospodárske účely pri prevádzkovaní podniku možno dohodnúť, že pozemky sa prenajímajú i na vykonávanie rybárskeho práva4) alebo dohodnúť, že nájomca môže zastupovať prenajímateľa v konaniach podľa osobitného predpisu5) za primeranej výšky nájomného" ja tu vidím napísané, že v zmluve môže byť byť zahrnuté i splnomocnenie v zmysle OZ, nič viac. teda nemusia byť dva papiere, ale len jeden, ale dvakrát podpísaný/v podstate/. a pri lesných pozemkoch taká veta nie je.... sranda. ale mám radosť, že sa aspoň vepord baví. menšiu už mám z toho, ako sa dokážu z hlúposti zaradenej v zákone vykonštruovať neskutočné závery až meniace právny systém. .... a ak nižšie píšem aj o notároch, právnikoch, štátnych úradníkoch, tak viem prečo. dôvod je jednoduchý, ešte som nevidel poriadne spravený notársky zápis/aj ked existujú/, ešte som nevidel zmluvu v naprostom súlade so zákonom, a o práci lesných úradov ani nejdem hovoriť. hovorím zo skúsenosti, nie nejaké výmysly. a podceňovanie náležitostí máva za následok napadnutie platnosti zmluvy a následne stratu revíru. no najväčšia zábava býva vtedy, ked aj nová registrácia je mimo zákon. neverili by ste... takže ak spochybňujem nejaký názor /netvrdím že som neomylný/, tak je treba svoju argumentáciu doviesť do konca, lebo to tu čítajú mnohí a snažia sa získavať informácie. takže ich nezavádzajme nekvalifikovaným spochybňovaním.