dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Vábenie s PVC rúrou - diskusia

autor: keves
pridané: 8.3.2014 20:08
zobrazení: 4 910
hlasov: 1

Chcel by som sa opýtať, ako vábiť jelene s pvc rúrou?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 42
kavee
Ja som pozeral vydeá a jeden polovník mato nauči len preto sa pítam že či je to dobré
lubenko
kave,oplati sa ti to, len ked sa to naučiš použivat!!!!!!!!!!!!!
kavee
takže sa to oplatí?
lubenko
kavee,kup si všetko na čo maš ,oplati sa ti to ,hlavne sa to nauč použivat,tu ta to nik nenauči,všetko je to o praxi i ja dakedy ked zatrubim stichne cela dolina ::):):):):):):):):):)
kavee
neviem preto sa pýtam :D
kavee
Vabec hlas-rujnej-jelenice-z-dreva a toto sa oplatí kúpiť?
kavee
tu na Slovensku sa nedá kúpit tritónku??
kavee
kaci123 viete poslat foto tritonky?
huber
bakchus!Neostava Ti nič ine ako si kupiť telku a vzdelávať sa!
bakchus
huber, dakujeme za vysvetlenie a vnesenie vaznosti do tejto inak zabavnej "PVC" diskusie. U nas, ako som pisal, daniele nie su a nemam ani telku ani vzdelanie na to aby som vedel ako rocha daniel...
urssus
Bakchus len davaj pozor aby si neodpilil odvodovu ruru, to by si sa danielej ruje nemusel dozit :)
huber
Píšete nezmysly,danielia ruja prebieha inak ako jelenia.Daniel rochá na jednom mieste,a vábením sa nedá prilákať.Ja som ešte nevidel "vábničku"na daniela!
bakchus
No ja neviem. Daniela ešte nemám. U nás nie sú. Vábi sa vôbec ? Tento rok by som chcel uloviť daniela. Mám odrezať rúru z hajzľa?
kavee
keves mi máme :)
keves
Daniele tu nemáme
dusanbe
Tak na to by postačili aj tie dvoj -dierové tehly.(Daniel nevydáva taký hrubý hlas ako jeleň).
kavee
A ešte jedna otázka také že vábenie danielov?
dede
Ja som videl kvalitne vábiť na PVC rúrku poľovníka po vypití ,, x pohárikov na Lovu zdar ,, po ulovení kapitálneho jeleňa, len to malo jedno chybu, nátrubok bol biely porcelánový...
bakchus
Za tie faulhaberky nevedia čo pýtať. Skúšal som to. Ja mám devanu, volský roh aj plastový roh ale najväčšieho jeleňa som navábil len tak bez vábca.
kavee
kaci123 ahha dakujem a kde by som také vedel zohnať? :D
Fehir
Tá vábnička ( hlas rujnej jelenice ) to sú zbytočne penieze lebo ten istý zvuk sa dá spraviť aj na volskom rohu alebo na faulhabery . Tak to už račej toto odkaz a máš to všetko v jednom .
Bradacik
kavee: niekde na nete som s docital ze minimalne 20cm, ale to sa mi zdalo vela.Myslim, ze som cital: cim vacsia musla, tym lebsi zvuk. ale asi si treba zvolit niekde strednu cestu, a hlavne aku zozenies. Urcite sa nebavime u muslicke. Cez vykend ju mozem zmerat.
Bullets
Ja som si kúpil v TN v IBO poľovník ručadlo faulhaber ! Max spokojnosť odkaz
kavee
a aká velká musí biť tá mušla?
Bradacik
Ked chces lacne rucadlo tak sa ho pokus vyrobit. O to bude tvoja radost vacssia, ked budes uspesny. Viem o com hovorim. Mam aj zakupeni vabec z devany, ale druhy som si vyrobil. Racej pouzivam ten vyrobeny. Ked som bol na dovolenke pri mory, tak mi do oka padla musla. Kupil som ju asi za 5 Eur. Reku ked sa nepodari tak bude aspon ozdoba do akvaria. a podarilo sa. Pomaly som s nej zacal pilit a obrusovat, az pokial sa mi zvuk nepacil a nepadla mi do ruky.
keves
mám diskusiu už aj o vábení srncov
kavee
A nechces radšej srnce vábiť?
dusanbe
Ja sa budem opakovať,ale ak chceš dobre a lacno zaručať stačia dve tehly :D:D:D
tomi626
bakchus,možem potvrdiť to že ta rúrka s vrúbkovaním ktorá pochádzala z nitíje použitelna na vabenie lebo presne to iste maj môj kamoš a je to perfektné na vábenie, používa to x rokov a je maximánle spokojný ,
keves
Tak poraď dáku lacnú
kavee
Možno že teraz poviem hlúposť ale z vysávača rúra?
keves
A táto?odkaz
357AS
:-)
keves
Hej.Prečo?
jozef
A prečítal si si na čo slúži ? :)
keves
Táto by bola dobrá? odkaz
steyr
keves - zarevať sa sá dá na všeličom, ide o to či to bude vábenie alebo plašenie, celkom dôležité je i to kedy to chceš skúšať, ak sa pýtaš preto, že chceš svoju tecdhniku vypilovať tak potom máš dosť času. dosť času máš i našetriť si na nejaké ručadlo, tým by som asi v tvojom prípade začal...
bakchus
Určite v tvojom veku bude ešte problém s hlasom ale asi nemáš ani 30€ ako ti píše Jozef. Voľakedy tu bola podobná diskusia na čom sa dá vábiť. Asi v tvojom veku som to skúšal s cilindrom z petrolejky. Šlo to. A starký mal doma "vábec" z plastu, čo bola vlastne zužujúca sa rúrka s vrúbkovaním ktorá pochádzala z nití ktoré sa spriadali myslím že v Svite. Vrúbkovanie dodávalo na hlase. Potvrdil mi to zaujímavo aj niekto z východu na tejto stránke... Ale myslím že keď skupina Arzén dokáže z hajzlových rúrok urobiť fujaru tak aj zavábiť by sa dalo...
jozef
Necháp ich zle ale hlúpo si sa spýtal,ručadlo kúpiš už za 30e čo nieje zas extra moc dá sa aj na trubke z pvc ale neviem či budeš schopný niečo vylúdiť ak vek v profile je pravdivý.
keves
Dobré dík.
Zobrazené 1-40 z 42

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.