Heming hunting
dnes je štvrtok,  28. marec 2024,  meniny má Sona,  spln: 25. marec 2024,  dnes východ slnka: 05:34,  dnes západ slnka: 18:08
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

KCHSK - Otvorený list DR SPZ - diskusia

autor: off jmatta
pridané: 12.12.2013 19:27

Otvorený list predsedníčke Dozornej rady SPZ



My, dolu podpísaní členovia KCHSK, si Vás dovoľujeme požiadať o spoluprácu pri riešení otázky zverejnenia menného zoznamu členov Klubu chovateľov slovenských kopovov (KCHSK) pri SPZ.



Od roku 2009 opakovane telefonicky aj písomne žiadame výbor KCHSK o zverejnenie menného zoznamu členov KCHSK. Do dnešného dňa sme ho neobdržali. A to aj napriek tomu, že právo na žiadanú informáciu nám priamo vyplýva z platných Stanov SPZ a podľa zákona 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám. Posledná odpoveď z dňa 03.04.2013 od pána Jozefa Majerského, ekonóma klubu KCHSK, bola v znení: „ Zároveň Vám dávam na vedomie, že zoznam členov KCHSK pri SPZ bude zverejnený na internetovej stránke klubu.“ Najčastejšia odpoveď zo strany výboru KCHSK, resp. niektorých jednotlivcov, počas takmer piatich rokov, bola v znení: „...nemáme funkčný softvér, nemôžeme zverejniť zoznam členov kvôli ochrane osobných údajov, atď.“ Jeden nezmysel za druhým... Vo výdavkoch KCHSK ,uvedených v Spravodaji klubu 2011, je suma 2380,00 € použitá v roku 2010 práve na tento „nefunkčný softvér“. Počas desaťročí fungovania KCHSK či jeho „predchodcu“ KCHD, nebolo problémom každoročne zverejňovať menný zoznam členov v klubovom Spravodaji . Týchto členov bolo napr. v KCHD 1680 a na spracovanie nebol potrebný žiaden softvér!



Vážená pani predsedníčka DR SPZ!



Celá kopoviarska obec Slovenska vie, že problémom nie je softvér, ale strach pána predsedu klubu. Strach, že po zverejnení menného zoznamu členov požiada jedna tretina členov KCHSK výbor klubu o zvolanie mimoriadnej konferencie s účasťou všetkých členov, ako je to bežné v iných kynologických kluboch na Slovensku (farbiarov, teriérov...). A to by znamenalo koniec kopancov a šľachtiteľských atrakcií, ktoré nemajú v histórii KCHSK či kynológie na Slovensku obdobu.



Druhým závažným dôvodom, ktorý vedie pána predsedu „šľachtiteľa“ nezverejniť zoznam členov, je naťahovať čas do ďalšej konferencie, resp. do uzávierky zaplatenia členského na rok 2014, ktorý je zároveň rokom konania konferencie klubu. Je to úplne logické a dôvod je väčšine z nás jasný. V prípade každoročného zverejňovania zoznamu členov by „niekto“, napr. predseda „šľachtiteľ“, musel zaplatiť členské tzv. novým - mimoriadnym členom každý rok. Takto stačí zaplatiť členské za tzv. nových - mimoriadnych členov v roku konania konferencie a je vybavené. Na občerstvenie pamäti - pred mimoriadnou konferenciou klubu (ďalej len MKK)2009, doslova niekoľko hodín pred konaním konferencie, bolo „prijatých 102 nových – mimoriadnych členov“! Tým sa, samozrejme, náhle a významne zmenil pomer delegátov na MKK! Treba pripomenúť, že členské za už spomenutých 102 členov bolo zaplatené jednorazovou platbou! To už vôbec nepotrebuje komentár.



V zozname členov, ktorý bol zo dňa 7. na 8.marca 2013 na niekoľko hodín zverejnený na webovej stránke klubu a následne ihneď stiahnutý, z týchto 102 „nových – mimoriadnych členov“, len 19 členov pokračovalo v členstve aj po roku 2009! Osem členov v zozname úplne chýba! Ostatných 75 „nových - mimoriadnych členov“ malo zaplatené členské len na jeden rok - 2009, na rok konania konferencie klubu! Len na okraj, 91 zo 102 „nových - mimoriadnych členov“ pochádzalo z okolia „šľachtiteľa“. Ďalšia veľká náhoda! Však?



Vážená pani predsedníčka DR SPZ, tieto udalosti nás o to viac mrzia, že o tomto všetkom vedel bývalý pán prezident SKJ a neurobil vôbec nič. Lepšie povedané, tomuto konaniu naopak pomohol. Trápi nás a tiež zaráža reakcia pána Ing. Štefana Štefíka, bývalého reprezentanta slovenskej kynológie a exprezidenta SKJ, ktorý na argument pána Ľubomíra Renču, dlhoročného funkcionára KCHSK, že náhle prijatie „nových – mimoriadnych členov“ pred konferenciou je podvod a nič len podvod. Reakcia pána exprezidenta bola ohromujúca a skonštatoval toto: „Veď to isté s tzv.„novými - mimoriadnými či jednorazovými členmi“ ste mohli urobiť aj vy“!



Zrejme mohli, pani predsedníčka DR SPZ , ale chválabohu nám to ani nenapadlo a ani nenapadá. Chováme naše národné plemeno desaťročia a sme na to hrdí. Nepárime ho hlava-nehlava a nevyrábame bastardov len preto, aby sme sa „preslávili“ . Pracujeme so slovenským kopovom a snažíme sa narábať s týmto dedičstvom našich otcov čo najzodpovednejšie. Jednoducho povedané, „nebastardíme“ prácu našich predchodcov, kolegov, prácu celých generácii kynológov na Slovensku. Žiť a pracovať so slovenským kopovom sa stalo naším životným štýlom a je jedno, či sme dlhoroční chovatelia alebo zapálení mladí kopoviari. Dnes už pozná plemeno slovenského kopova – perlu slovenskej kynológie celý poľovnícky svet. Klesnúť k tomu, aby sme kupovali hlasy alebo platili členské v klube poľovníkom, ktorí možno ani nevedia, kde ich to vlastne a hlavne za akým účelom prihlásili, tak to teda zásadne odmietame!



Vážená pani predsedníčka DR SPZ, sme presvedčení, že ak nebude čo najskôr zverejnený zoznam členov , ktorý bol aktuálny k dátumu 1.marec 2013!, tak priebeh ďalšej konferencie by bola opäť len jedna veľká fraška. To ale nedopustíme! Máme naozaj čakať, kým nejaký dobrodruh zaplatí jednorazovou platbou členské za 102 „členov“ ako v minulosti alebo pre istotu radšej rovno za 200-300 „nových - mimoriadnych členov“? To v akej spoločnosti tu žijeme? Pri všetkej úcte, načo tu potom máme SPK, SPZ , SKJ so svojimi orgánmi ( Predsedníctva, Prezídia, DR SPZ, DR SKJ, Kynologickú radu a nevieme čo ešte)? Alebo tieto ústredné orgány sú len pre vzájomné služby medzi jednotlivcami? Stačilo tejto frašky! Netvárme sa už konečne, že sa nič nedeje a o ničom v Bratislave na ústredných orgánoch nikto nevie. Mladí ľudia- zapálení pre kynológiu- sa na nás všetkých bavia ako na osloch. Čo vlastne raz chceme odovzdať ďalším generáciám kynológov? Bordel, anarchiu, aroganciu, faloš, stupídnosť a bastardov? Je náš hlas, hlas poľovníkov a kynológov Slovenska, ktorí urobili kus práce preto , aby poľovníctvo a kynológia tejto krajiny patrili k najlepším vo svete len na to, aby ho raz za niekoľko rokov v takomto slušnom počte využil ten alebo onen jednotlivec napr. vo voľbách či na riešenie vlastnej kariéry v rôznych oblastiach života?!



Spoliehať sa na to, že sa niečo zmení po budúcej konferencii klubu chovateľov slovenských kopovov, ak prebehne podľa scenára z roku 2009, je nielen naivné, ale priam hlúpe... Aké dôvody máme na tento názor? Úplne stačia príklady za posledný rok:




  • Zákaz štartovať členovi KCHSK na vrcholovej súťaži len preto, že si dovolil vysloviť kritiku na predsedu klubu. Pritom toto právo mu priamo vyplýva zo stanov klubu!

  • Šľachtenie bastarda najprv „Nízkonohého slovenského kopova“, potom „Malého slovenského kopova“ a nakoniec „Tatranského duriča“ aj napriek tomu, že výbor KCHSK v roku 2012 neodsúhlasil tento „ chovateľský zámer“ pána predsedu klubu (osem členov výboru hlasovalo proti návrhu predsedu klubu použiť slovenského kopova na šľachtenie kríženca a len dvaja členovia hlasovali za jeho „chovateľský“ zámer!

  • Odstúpenie tajomníka a hlavného výcvikára výboru KCHSK na protest proti nerešpektovaniu takmer jednohlasného výsledku hlasovania proti „chovateľskému“ zámeru pána predsedu

  • Očierňovanie týchto bývalých členov výboru na verejnosti po ich odstúpení z výboru

  • Odstúpenie tretieho člena výboru KCHSK na protest proti postupom predsedu klubu

  • Priebeh ŠSSK v Nižnom Petrovci 7.-8-sept. 2013

  • Priebeh KSD v Marikovej 26.-27.okt. 2013

  • Nedostatočné informovanie členov KCHSK o vrcholových akciách klubu, resp. informácie o akciách až niekoľko týždňov po ich uskutočnení na stránkach Spravodaja či webovej stránke klubu

  • Ustanovujúca schôdza „Klubu Tatranského duriča“ na konci októbra 2013 v Humennom pod vedením predsedu nášho KCHSK?!



Toto je len niekoľko príkladov z tohto roku. Niektoré udalosti zo života klubu od poslednej konferencie nepovažujeme za vhodné uvádzať v tomto liste, nakoľko sú v príkrom rozpore s poľovníckou či kynologickou etikou a morálkou.



Vážená pani predsedníčka DR SPZ!



Dôrazne žiadame kompetentné orgány SPZ a SPK, aby bolo ukončené ťaženie proti nášmu najstaršiemu národnému plemenu - slovenskému kopovovi - prácou pána predsedu KCHSK. Žiadame Vás o spoluúčasť na zverejnení zoznamu riadnych členov KCHSK k dátumu 1.marec 2013 na webovej stránke KCHSK , prípadne žiadame poskytnúť zoznam členov KCHSK osobám podpísaným pod týmto listom pri zachovaní zákona o ochrane osobných údajov. Pripomíname, že podávať sťažnosť pre neriešenie našich oprávnených požiadaviek na niektorých členov výboru KCHSK prostredníctvom DR KCHSK je z našej strany zbytočným mrhaním času. Po rozhovore s predsedom DR KCHSK p. MVDr. Martinom Hirňákom nám bolo vysvetlené, že chápe a rešpektuje naše požiadavky, ale vzhľadom na aktuálnu situáciu vo výbore klubu nám osobne nevie poskytnúť žiadnu relevantnú odpoveď.



Za kladné vybavenie našej žiadosti ďakujeme.



Kynológii a Slovenským kopovom zdar!



MUDr.Jozef Matta v.r., Ing. Ján Pilát v.r., František Homola v.r.,



Miroslav Gáfrik v.r., Ing. Miroslav Valaštík v.r., Ing. Ján Hudák v.r.




Dodatok k textu zo dňa 23.12.2013:


Prosíme členskú základňu KCHSK o zasielanie svojich dát o členstve v klube (meno, adresu) na email zriadený pre tento účel: kchsk.zoznamclenov2013@gmail.com



Na vedomie:



FCI



JUDr. Ivan Gašparovič, Prezident Slovenskej republiky



JUDr. Róbert Fico, Predseda vlády Slovenskej republiky



Ing. Tibor Lebocký, CSc., Prezident SPK a SPZ, Bratislava



Ing. Dana Vančurová, Predsedníčka DR SPZ, Bratislava



Ing. Jozef Jursa,CSc., Prezident SKJ, Bratislava



Ing. Jaroslav Kubaľa, Predseda DS KR SPZ, Bratislava


počet zobrazení: 15 849
počet hlasov: 28
okruh tém: poľovné psy
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Tapusik, 16.12.2013 o 21:29

Čo dodať priatelia? Z histórie vieme, že v 9 storočí kráľ Svätopluk, knieža Nitrianskeho kniežatstva a najvýznamnejší panovník Veľkej Moravy poľoval s kopovmi a sokolmi / kopov - pes využívaný na durenie zveri /. Kráľ Matej Korvín v 15. storočí poľoval v Karpatoch s čiernymi psami strednej veľkosti, s hnedým pálením na hlave a na hrudi. Mária Terézia - kráľovná Uhorska, Česka, Chorvátska a Slavónska vydala vo svojich dekrétoch v 18. storočí zákaz kríženia kopova - psa čiernej farby s hnedým pálením, strednej veľkosti s inými psami. Museli sme čakať dlhé stáročia, kým prišiel "panovník" z východného Slovenska, aby to " konečne dal do poriadku" a krížil ho hlava - nehlava. Zrejme chce písať novú históriu Európy. Bože, osvieť mu rozum, ako aj tým, ktorí ho " korunovali". Hanba a nič len hanba...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 38

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 86 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off abba1, 27.12.2013 o 9:44

ešte som zabudol: Koľko západoslovákov je vo výbore? Koľko sa tu chová tatraniek? Ako je možné, že sa tu neudeľuje titul diviačiar pri výradoch s dvojciferným číslom, inde na to stačí jeden diviak na výrade? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off abba1, 27.12.2013 o 9:18

jagoš chcel si napísať veľa múdreho, ale nepodarilo sa ... som západoslovák, túto sezónu som bol na 13-ich poľovačkách, ulovilo sa na nich cca 170 diviakov, početne prevažovali na nich kopovy 70%, robotou určite na 90% .... chováme ich pre zisk bez praktického využitia??? Odpovedz si sám. Starajte sa o svoj klub, o svoje upadajúce plemeno! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off jagos, 26.12.2013 o 23:12

:) nebudem prilievať olej do vášho ohňa a zbytočne ho rozdúchavať ešte viac podporovať vašu zlosť a nenávisť. Vyjadril som len svoj názor a viem, že veľká časť ľudí s nim aj súhlasí len ho nevyjadrila. Pamätajte len na to, že nie všetko je biele alebo čierne. budete mať konferenciu a tam si môžete všetko vydiskutovať a rozhodnúť kde bude a ako bude klub SK pokračovať. Kynológií zdar. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pacenko, 26.12.2013 o 21:34

Pán jagoš. Mrzí ma, že môžem reagovať na tieto vaše s prepáčením táraniny až teraz. Ale v čase keď ste vy „tvorili“, ja som bol tak, ako takmer každý víkend aj dnes na spoločnej poľovačke s kopovom. Neviem čo sa vám stalo a kto vám ublížil, ale na jednej strane hovoríte, že vám je jedno, či je niekto z Bystrice či Bratislavy a na druhej strane sa vyznávate, že „ tí zapadoslováci “ chovajú SK len pre prestíž a zisk. Podľa seba –súdim teba, tak ste to mysleli? Alebo ako vlastne? Vysvetlite to hlavne tým kopoviarom, ktorí možno chovajú toto plemeno dlhšie, ako je váš fyzicky vek. Alebo si kompenzujete „újmu“, ktorá sa stala na klubových skúškach kopovov, kde kopov istého pána z vášho okolia bol hodnotený durením diviaka, keď preháňal ovce po lúkach? To už zvládne posudzovať len kopoviarska „elita“, ale to sa tu už raz preberalo. Veľmi správne ste poznamenali , že ide osobnú o prestíž. A ešte akej veľkosti pán Jagoš. Keď si jeden člen výboru začne páriť kopova s jazvečíkom a bavorským farbiarom napriek tomu, že s tým nesúhlasí 8 z 10 členov výboru KCHSK, to ste sa trafili. Za posledné roky si môžeme všetci všimnúť, ako tá vaša „záchrana kopova“ začala. Čo je nešťastie, stále v nej aj pokračuje. Inak by tu neboli tieto vážne pripomienky ľudí, ktorých si vážim. Začala jedným obrovským klamstvom a tak aj pokračuje. Rešpektujem váš názor, ale určite sa s ním nestotožňujem. Taktiež vám nevnucujem ani ten môj. Ten kto nevie prijať kritiku, nemôže napredovať. Je načase ľudí zjednocovať a pomôcť vylepšovať národné plemeno. Vaše slová naopak u človeka vyvolávajú emócie a deštrukciu. Prajem vám veľa úspechov s vašimi štvornohými priateľmi. Kopovom zdar! „ ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jaroslavdudik, 26.12.2013 o 18:01

Jagos, hovoris o dobe, ktoru zrejme nepoznas. Poviem Ti o jednom MFS, ktory sa konal v tebou spominanej dobe. Ked ma asi o rok skusali, ci mozem posudzovat na SD, tak som pocul od jedneho z rozhodcov, ktory skusal mna a skusal aj na spominanom MFS, ze najlepsi kopov bol az piaty. To ma prirodzene nahnevalo, pretoze to bol moj pes. Zacalo sa to takto: Pred nastupom do pohonu sa ku mne pridal jeden z rozhodcov so slovami, ze on chce vidiet ako moj pes robi. Odpovedal som mu s usmevom, ze to sa mu sotva podari, pretoze pes zastane az pri diviakoch. Aj sa tak stalo. Kym sme vysli na nedaleky kopcek pes vytrvalo hlasil diviaky v dolinke. Po dlhej chvili sa k nemu pridal jazvecik. Ten bol skutocne dobry aj v technickych disciplinach. Kedze ostatne kopovy vypadli z disciplin kde boli na volno, rozhodol som sa ist v technickych disciplinach na remeni, teda stanoviste, odlozenie, vodenie i ked to bezne zvladal bez remena, islo o cest plemena a o to, aby skoncil v I.cene. Vysledok bol zaujimavy, skoncil som az piaty. Dohra vsak bola na skuskach kde skusali mna. Domaci ma posadili presne oproti rozhodcovi, ktory posudzoval aj na MFS. A po kratkej chvili opacili, ze ci im nepoviem ako to bolo na tom memoriali. Vyuzil som moznost a otoceny na rozhodcu som povedal: bolo to takto, prvy skoncil hrubosrsty javecik - zasluzene, je odvazny ovladatelny a dokonca ochotny brechat na zdochnuteho diviaka, ma sice kratsie nohy ale je dobry. Druhy skoncil dlhosrsty jazvecik, ktory sa motal gazdovi 100 m okolo noh a pri diviakoch ani nebol, siel som vedla vodica, Treti skoncil JGT, tak isto stvrty JGT, ktory boli v 1.pohone, my z druheho pohonu (kopovom to cele nevyhovovalo, lebo to bolo malo prace a mala unava) sme stali bokom, jagosi prisli ku nam a za cely pohon sa nepohli. Chlapi ich naschval krmili klobasou, aby neboli v pohone. Neboli a aj tak dostali z hladania a durenia diviakov 4, tak isto ako druhy jazvecik. Moj kopov dostal z durenia a hladania diviakov 3 a to pri nom niekolkych ulovili. Taka je pravda pan rozhodca, hodnotili ste to co ste nevideli a ani nemohli vidiet. No ved vy pan kolega budete od zajtra tiez rozhodcom. Bol by som rad, ale mozem vam slubit, ze budem hodnotit tak, aby som psom neskodil a hodnotil ich spravodlivo. Tak aj robim! Aspon som o tom presvedceny. Mal som teda skoncit ako druhy, pretoze ostatni boli na II.cenu, ale to by hlavnym rozhodcom nesmel byt pan Ing.S.S. Cize kopovy boli aj vtedy dobri, o triedu lepsi v hladani diviakov, to ostatne sa len pridavalo. Slovenska polovnicka kynologia smrdi od hlavy, za SS sa diali veci, horsie, ze ti co boli pritom s nim, tam zostali a su tam aj teraz. Dufam, ze zmudreli a prisli nato, ze donekonecna si ludia nedaju diktovat. Teda mily Jagos kopovy boli dobre aj v dobe ktoru spominas, aj predtym, aj potom. Vzdy su dobri aj horsi, tych prvych je stale viac. P.S. Odkial beries tie klamstva? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Leon, 26.12.2013 o 15:47

jagos z toho co jsi napsal je vidět že víš hodně málo o tom jak to dnes v KCHSK funguje.P.S. chlap by se podepsal ! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off jagos, 26.12.2013 o 13:17

p. Dudík, ja som na plemeno SK neútočil ani útočiť nebudem. v minulosti sme mali a teraz znova máme doma "kvalitného" SK. A bol by som veľmi rád aby si každý poľovník našiel toho svojho dobrého psíka. Ak ste bol zakladajúcim členom klubu SK na Slovensku istotne si pamätáte na oslnivé výsledky SK na skúškach, súťažiach ale hlavne na spoločných poľovačkách. Ak si na toto pamätáte tak je to super, ale spomeňte si na plemeno spred 10-12 rokov, kde bola jeho tvrdosť, ostrosť, dôslednosť? Prečo od neho bežný chovateľ odchádzal k iným plemenám? Prečo nebol schopný vyhrať žiadnu súťaž, memoriál? Poviem Vám prečo lebo bol tlačený do popredia zisk úzkeho okruhu ľudí na úkor kvality. To naozaj chcete aby sa dospelo do štádia, že klub bude diktovať ktorá chovná suka môže byť na krytá a ktorá nie, tak ako je to napr. u farbiarov. Ja nemusím obhajovať nikoho ani nikomu držať stranu. Verte, že nie. Ak bude SK vykazovať naďalej rastúcu výkonnosť je mi jedno či tam bude východniar, oravák, Bystričan alebo blavák. Verte, že tí zapadoslováci, ktorý to chovajú len ako prestíž slovenského plemena bez praktického uplatnenia budú pozerať v prvom rade len na zisk z vlastnej CHS nie na kvalitu jednotlivých jedincov. ja som sa na to pozrel len ako poľovník kynológ zúčastňujúci sa intenzívne poľovníckeho života vrátane poľovačiek a vidím vývoj SK teraz, pred 10 rokmi aj pred 20 rokmi. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jaroslavdudik, 26.12.2013 o 11:52

Jagos, to je skoda, ze sme zase pri tom, ze SK je slaby. Ubohost! Ale ludska. To asi preto je najviac chovanym plemenom polovnych psov na Slovensku. Skoda, ze sa bojis napisat svoje meno. K tym psom, v kazdom plemene su aj zle aj dobre, kolko je ktorych to ukazuje statistika. Aj tych nervove labilnych jagosov je dost, ale dost je aj dobrych. Davno je doba ked som otcovi robil psovoda a vela krat nechybal, aby nas neposlali z polovacky na malu zver domov prave kvoli JGT. Vtedy bol polovny pes len stavac. Ked potom polovnici videli excelentny aport bazanta a aj zajaca (v 70-tych rokoch) boli radi, ze ten nas jagos je tam, lebo uz vtedy boli nekvalitne stavace. Ale boli aj spickove. Pri psoch je to vzdy aj o peniazoch. Dobre je ak sa par grosov vrati, co clovek do psov investoval. Je chybou ak ale strati objektivitu a moze znasilnovat plemeno tlacenim slabych psov do chovu. Taki sa najdu vzdy, otazkou je, ci vo vedeni chovu vladne kolektivne vedenie a kolektivny rozum, alebo diktat jednotlivca. Zisti si ktoru stranu branis! Chybou je, ze bratislavske vedenie nezaujima, ze dnes KCHSK nema platny vybor v sulade so stanovami SPZ. Chybajuci zoznam clenov je len dosledok. To ale oni vedia. Bohuzial mudry vie co je za tym, ostatni nemusia. Ti nech ohovaraju plemeno. Som jeden z mala clenov, ktori KCHSK zakladali a hanbim sa za tento stav. Budem robit vsetko pre to, aby kolektivny rozum v chove SK bol a aby branil poskodeniu plemena. Prajem tvojim psom dobry vietor! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off jmatta, 26.12.2013 o 8:55

Keď chce niekto rozmýšľať zase o "nejakých skupinkách", je to jeho právo. Zrejme má na to aj patričný dôvod, prípadne osobné skúsenosti. Inak bez komentára. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jagos, 26.12.2013 o 8:52

Dobrý deň, musím aj ja pridať svojou troškou k tejto téme. Vážení priatelia kynológie a zvlášť Slov. kopova zamyslime sa a položme si otázku či táto diskusia nie je vyvolaná len ješitnosťou, závisťou a vlastným riešením poklesu ziskovosti z chovu tohto tak ušľachtilého plemena dotyčných pánov? Áno, v minulosti to bolo plemeno, ktoré robilo dobré meno poľovníkom, kynológom a celému Slovensku. V nedávne minulosti "odskakovali" poľovníci od SK lebo poľovanie s ním nebolo to čo predtým - bojazlivosť na diviaka, neochota duriť a ďalšie a ďalšie bloky v poľovníckej kynológií. O úspechoch na vnútro štátnej a medzinárodnej úrovni sa nedá ani len uvažovať. Nebolo to spôsobené náhodou tým, že do chovu boli púšťané len psi a suky od týchto pánov a ich priaznivcov? Zvýšením konkurencie im upadol záujem o ich "slabších" jedincov a tým aj príjem z chovu SK pre nich klesol. A nastolením svojej moci v klube SK chcú opäť vytvoriť úzky okruh ľudí, ktorý sa budú podieľať na páreniach a šírení jedincov pod značkou "ZISK". Dajme si ďalšiu otázku či nárast výkonnosti a v poľovníckej kynológií zvýšenie konkurencie schopnosti je zlým krokom a pre SK zlou vizitkou? Napr. úspech SK na Memoriáli Františka Sigeta v roku 2012 kde SK "prevalcoval" konkurenciu z iných klubov nie o body ale o triedu je zlým smerovaním. Pamätá si niekto kedy bol taký výsledok naposledy? Predchádzajúce ročníky bol SK len priemerom keď nechcem použiť slovo pod priemerom na tomto a podobných podujatiach. Výsledky sa dajú robiť len postupne a musím povedať, že výsledky v chove SK za posledné roky sa vracajú do opäť správnych "koľají" a nachádza si opäť uplatnenie v poľovníckej kynológií medzi radovými poľovníkmi doma aj v zahraničí. Podľa mňa je toto NAJDôLEŽIEJŠÍ ukazovateľ smerovania SK. Dávam za pravdu aj názoru, že zoznam členov klubu je to čo by malo byť zverejnené a prístupné. ALE chovatelia SK nedajte sa rozoštvať zase "druhou skupinkou prospeškárov" proti správnemu smerovaniu SK. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Matej123, 24.12.2013 o 17:44

Musím skutočne oceniť asertivitu organizátorov získať aktuálny zoznam členskej základne vytvorením konta e-mailovej adresy : kchsk.zoznamclenov2013@gmail.com Stačí kliknúť a otvorí sa prednastavený e-mailový klient,vyplniť údaje a odoslať.Ten kto pracuje cez webové rozhranie ,musí adresu skopírovať alebo ručne napísať. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Tapusik, 24.12.2013 o 13:13

Ako riadny člen KCHSK, SPZ a majiteľ slovenského kopova som sa vo štvrtok telefonicky spojil s ekonómom KCHSK Jozefom Majerským. Moja otázka bola jednoduchá. V zmysle platných Stanov SPZ som chcel vedieť kedy bude zverejnený zoznam členov KCHSK. Prípadne, kedy si pán ekonóm klubu nájde chvíľu času na to, aby som si ako člen KCHSK v zmysle stanov SPZ mohol prísť a prezrieť si dokumenty klubu ohľadom členskej základne. Jeho odpoveď bola veľmi, veľmi vyhýbavá a neistá. Pán ekonóm sa vyjadril, že „nevie, či to už náhodou aj nie je na webovej stránke“. Spýtal som sa pána ekonóma, či na tej stránke, na ktorú sa nevie nikto niekoľko týždňov prihlásiť. Pán ekonóm KCHSK odpovedal naopak otázkou, „ kto vlastne som a o čo mi ide, pretože s mojim menom a nejakou aktivitou v klube sa ešte nestretol“?! Myslím, že to nepotrebuje komentár. Domáhal som sa počtu členov. Vysvetlil som mu, že ak by sa zverejnil zoznam členov, ukľudnila by sa situácia v klube a spýtal som sa ho či nesleduje záujem poľovníckej verejnosti o situáciu v KCHSK napr. na odkaz . Jeho odpoveď bola príznačná, že on nečíta žiadnu webovú stránku, podľa neho tam píšu len tí, čo nemajú čo robiť!! Viac ako 2000 zobrazení príspevku za niekoľko dní týkajúcich sa aktuálnej situácie v KCHSK je podľa neho vecou tých, čo nemajú čo robiť! Bolo mi okrajovo vysvetlené , že informácia, ktorú požadujem je zložitá otázka a pokiaľ vie, tak okolo 800 členov bolo registrovaných a okolo 500 členov platiacich. Len na okraj, v zozname členov KCHSK, ktorý bol zverejnený (zrejme omylom) na niekoľko hodín vo februári 2013 sme mali niečo cez 100 členov, ktorí mali riadne vyplatené členské na 2013. Tak akú výpovednú hodnotu mala odpoveď ekonóma klubu po piatich rokoch pôsobenia vo výbore KCHSK? Potom čo vlastne môžeme očakávať na konferencii KCHSK 2014?! Je na mieste spýtať sa práve jeho, aká je jeho aktivita za posledných 5 rokov?! Za 5 rokov vo výbore klubu nemá predstavu, koľko je „riadnych, platiacich“ členov v klube chovateľov slovenských kopovov. Osemsto registrovaných členov?! To je aká odpoveď? To aké finančné hospodárenie je potom v tomto klube?! Možno lepšie ovláda koľko kopoviek bolo napárených jazvečíkom, farbiarom a ešte neviem čím ešte. Z tejto jeho odpovede vyplýva, že je tu možnosť vyplatiť napr. aj „ jednorazovou platbou členské pre niekoľko sto členov, ktorí síce podľa ekonóma KCHSK nie sú členovia, ale sú registrovaní a zrejme čakajú 5 rokov na novú konferenciu“. Len „škoda“, že čakajú bez toho, aby o tom možno vedeli. Ich mená vie niekto, napríklad ten, kto ich využil a vyplatil za nich členské aj pred piatimi rokmi. Prípadne použije nové mená, žiaden problém, veď je nás dosť. Je jasné, že musí urobiť všetko preto, aby sa stav v KCHSK nezmenil. Inak by „chovateľský - šľachtiteľský zámer“ s Tatranským bavičom bol vážne ohrozený. Po piatich rokoch sa pripravuje „zrejme“ podobný scenár frašky. Frašky, ktorá môže spečatiť osud slovenského kopova. Je to v našich rukách. Nie v rukách ústredia SPZ, ale v rukách každého člena KCHSK. Priatelia, je priam trápne, aby sme si ako jediný klub na Slovensku museli zisťovať informácie ohľadom členstva v klube tak, že musíme obvolávať ekonóma klubu, prípadne neviem koho. Kopoviari – poľovníci, napriek tomu, že Vianoce sú sviatky pokoja, využime ich prosím Vás aj na to a zistime si údaje o našom členstve v KCHSK (členské, meno, obec) u ekonóma KCHSK – mail: jozefmajersky@inmail.sk , mobil: 0905 541 366 a prosím Vás, obratom ich zašlite na mailovú adresu kchsk.zoznamclenov2013@gmail.com, vytvorenú pre tento účel. Toto sú informácie, ktoré sú bázou pre ďalšie kroky. Nespoliehajme sa na to, že ich niekto, kto nie je schopný za 5 rokov „zrátať počet členov“ zverejní, bola by to strata času. Pán ekonóm KCHSK „nás určite ochotne informuje o práci za posledných päť rokov a zaplatenom členskom každého z nás“. Krásne, pokojné Vianoce a Kopovom zdar! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 12

off hyperon, 22.12.2013 o 18:36

len kto to tatranske plemeno bude od nich kupovat? jedine, ze by si ho predavali oni sami medzi sebou, alebo mozno ako drticku zbytkov zo stola :) popripade sa mozno z toho stane novy druh Bobina dvoroveho. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jozef, 22.12.2013 o 18:03

Bucko ved niekomu asi došlo že v kchsk asi skončí tak spraviť si vlasné plemeno bola ´´najlepšia´´cesta.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off BucokB, 22.12.2013 o 17:54

No dnes som si kúpil časopis poľovníctvo a rybàrstvo len kvôli článku o " tatranskom ...." a môj záver je asi taký že pán predseda už keď ste prezidentom Klubu chovateľov tatranských duričov, nebolo by na mieste zvážiť odchod z funkcie predsedu KCHSK? Lebo na dvoch stoličkách sa sedieť nedá!!!! A nechať to na ľudí ktorím slovenský kopov nieje ukradnutý?Kopovom zdar!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off jmatta, 20.12.2013 o 6:01

Pán apple, rešpektujem váš názor, aj napriek tomu, že s nim nesúhlasím. Keby sme ja a moji priatelia riešili veci vami doporučeným spôsobom a štýlom, zaradili by sme sa na úroveň ľudí zodpovedných za tento chaos a o toto naozaj nestojíme. Ďakujem za váš názor, ale ak dovolíte, budeme to riešiť spôsobom, ktorý sme si zvolili. Máme nato adekvátne dôvody a vieme čo robíme. Inak by sme to nerobili. Či to trvá dlho? Všetko má svoj čas. Nebojte sa, každý vie "pritvrdiť", ale v správny čas, na správnom mieste a správnym spôsobom. "Na každú dieru je záplata". Inak bez komentára. Keď budem potrebovať radu, dám vedieť, ale dovtedy radšej dovidenia. Viac k tomu nemám čo dodať. jmatta ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

off goret, 20.12.2013 o 5:54

Predpokladám, že autorom listu ide aj o zvolanie mimoriadnej konferencie. Skúsme im s tým nejako pomôcť, napr. zozbierať adresy členov KCHSK, aby ich mohli osloviť a zvolať konferenciu. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off apple, 19.12.2013 o 22:42

zacitujem: "Podporujme sa navzájom. Spája nás spoločný cieľ." nuž múdra reč. lepšie povedané: slová, slová! jmatta, ďakujem za príhovor, ktorý mi nič nedal. božie mlyny melú pomaly... nuž pozor na to prirovnanie, lebo od r. 2009 uplynulo veľa času, a žeby sa mlyny pohli? nevidí sa mi. tento liebesbrief pre p. vančurovú je skôr na pobavenie, ako popudom na riešenie. ona totiiž nemá čo riešiť a vy sa nemáte prečo na ňu obracať. prirovnám: akoby ste oslovili klub športového poskakovania. pri nevedomosti skutočného stavu by som povedal, že je zúfalým výkrikom. no vy tú vedomosť o skutočnom stave máte. tak len zas kukám, či som na inej planéte. čo si myslíte, že sa stane? no nič, lebo sa nič stať nemôže. je mi podivné, že sa obraciate na tých, čo sa aktívne podieľali na súčasnom stave. koľkorát ste sa už presvedčil, že sú to podvodníci? málo vám bolo? a ešte takýmto listom vyvolávate emócie tých, čo si myslia, že podporujú dobrú vec! prepytujem: hlúposť!!! nie, vy len týmto podporujete boľševika, utvrdzujete ho, že si bez neho neviete rady!! len poctivcov zas ťaháte do bahna. pritom stačí tak málo.... keď ma podviedli prvý raz v spz, a bola pri tom i p. vančurová, navyše dala tomu zlatý klinec. chvíľku som ešte bojoval, netušiac a neveriac, že oni jednoducho tak fungujú. chvíľku. a už ma nebolo v spz. lenže poniektorí sú už z tých praktík tak zmagorený, že to vyzerá na štokholmský syndróm. to, čo som tu napísal snáď budí dojem nepriateľstva, alebo neprajnosti, no je to len zdanie. a kam sa dostalo myslenie v klube, prezentoval už tu nižšie váš kolega. a uvedomujete si vôbec, že sa vlastne vyjadril v zmysle vašich vlastných stanov???? čím sa líši od tých vami kritizovaných? a tým svojím príspevkom ste sa k nim tiež zaradil. kopa prázdnych slov, nič neponúkajúcich, moralizujúcich, bez obsahu. čo ste vlastne povedal? ja nemám rád prázdne reči, dal som jasné otázky, aby sme vedeli o čom sa bavíme, no aký pud vám nedovolí na ne odpovedať? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jozef, 19.12.2013 o 21:17

Mimo tému:fakt som zvedavý na článok o Tatranskom Duričovi v polovníctve a rybárstve...čo za ****** tam bude písané...mlsrb radím ti netried prispievatelov a už vôbec ich nedávaj do jedného vreca... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jmatta, 19.12.2013 o 21:03

Priatelia, osobne si vážim všetkých ľudí, ktorí v tejto dobe nemajú strach vysloviť svoj názor nielen na vývoj v KCHSK, ale všeobecne na neprávosti a hlúposti, s ktorými sa v našej krajine denne stretávame. Celý život sa človek má čo učiť a napriek tomu obsiahne len časť vedomosti. Je šťastím, ak stretneme múdrych ľudí. Umením je zobrať si od nich to múdre a to ostatné brať skôr ako ponaučenie. Veľmi si vážim každého poľovníka, psiara, ktorý vysloví svoj názor či skúsenosť, ktoré sú ponaučením pre nás všetkých. Verím a vidím, že vás situácia v KCHSK trápi. Akoby aj nie, veď tento klub patril kedysi k najlepším reprezentantom slovenskej poľovníckej kynológie. Prosím vás, neskloňme sa ale k slovníku a komunikácii, ktorá je typická skôr pre toho, kto je osobne za tento vývoj zodpovedný. A raz sa za tento vývoj, nebojím sa povedať bordel bude aj zodpovedať. Musíme urobiť všetko preto, aby k tomu raz prišlo. Nezabúdajme, že dobrý učiteľ je ten, ktorý vychová lepších žiakov ako je on sám. Neučme preto tých, ktorí možno práve teraz začínajú svoj poľovnícky a „psiarsky“ život používať slová a komunikáciu, ktoré by sme ani my sami počuť nechceli. Podporujme sa navzájom. Spája nás spoločný cieľ. Voľme ale formu komunikácie, ktorá bude hodná poľovníkov, kamarátov nažívajúcich s horou a kopovom či iným psíkom. Poznám osobne nie málo skvelých poľovníkov -psiarov v rôznych kútoch Slovenska, ktorí urobili podľa mňa viac pre slovenskú kynológiu, ako časť našich „kynologických lídrov“, ktorí sa do tejto pozície v našom hlavnom meste vzájomne nominovali. Vrana k vrane sadá. Len netreba zabudnúť na jedno páni - Božie mlyny melú pomaly, ale isto. jmatta ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off namreh, 19.12.2013 o 19:59

apple ideš,palec hore!! :)) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off apple, 19.12.2013 o 19:58

to snáď nemyslíš vážne, strkať ma do jedného vreca!!!!!!!!! alebo ti je zaťažko povedať pravdu, aký je stav? nože mi teda napíš, v čom sa mýlim! si poľovník, zákon máš ovládať, tak vrav! si člen klubu, tak vrav čo som uviedol alebo vyhodnotil nesprávne? alebo tento príspevok je jediné, na čo sa zmôžeš? to sa mi nechce veriť, pretože ja tvoje príspevky čítam a pripadá mi, že vieš, o čom píšeš. tak čo ťa vedie k takému kádrovaniu voči mne? prijmem, keď mi dáš argument, že sa mýlim. alebo keď nemám kopova, tak som v zmysle tvojich stanov druhoradý prispievateľ? no dožral si ma! kde si bol doteraz? čo si spravil pre dobro veci? viacerým členom som vysvetlil, kade vedie cesta, naposledy p. mattovi. no vám sa akosi nechce rozhodovať o sebe, však súdruhovia rozhodnú za vás... a keď rozhodnú, tak sa vám nepáči a frflete. tak čoho si vlastne členom - organizačnej zložky či právnickej osoby? pomôžem ti, medzi oficiálnymi organizačnými zložkami som tento"klub" nenašiel. možno sa to tebe podarí na nejakom spzťáckom lajstri, ale nie v registri organizačných zložiek. .... prv než zas niečo podobné napíšeš, najprv si veci over. aj čo sa mojej aktivity voči klubu týka. prajem ti pekný deň. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mlsrb, 19.12.2013 o 18:37

Normálne vás apple a goret prosím nezapájajte sa do našej kopoviarskej diskusije ved ani jeden z vás nechová kopova a neni ste členom KCHSK tak sa neurazte a nájdite si inu tému a venujte sa jeden druhému nič v zlom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off apple, 19.12.2013 o 13:14

je ti to na smiech? ukáž, na základe čoho môže poľovnícka organizácia združovať právnické osoby, prípadne zacituj. len drístaš, po koľký krát si prejavil svoju hlúposť? goret, dnes o 10:31 okrem osobných invektív si v skratke napísal, že nemáš ani potuchy, do čoho pindáš! ale tebe ide len o to, aby si ma mohol napádať, no ja na teba zvysoka..... ty sa prezentuješ kravinami, nie ja ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 19.12.2013 o 13:12

Mimo tému: no predsa základe dobrovoľnosti ich členov. A skús to nekomentovať ďalšími otázkami na mňa a ďalej nekurviť túto tému, lebo ja sa už mimo nej vyjadrovať nemienim. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off apple, 19.12.2013 o 12:00

goret, tvoje príspevky svedčia len o úplnej neznalosti problému! škoda komentovať, neovládaš ani len základ. ukáž mi, na základe čoho môže spz združovať právnické osoby! to čo tu je, to je len naprosté nerešpektovanie právneho stavu a kr spz je naprosto nulový "orgán". aj členstvo spz v skj - jeho zastupovanie je boľševická kravina. koho zastupuje?????????? v tejto republike sa k princípom spred roku 89 hlási už len spz, skj a spk... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 19.12.2013 o 10:31

apple, skľudni hormón a ak nedokážeš písať k veci, tak aspoň v tejto téme nepľuj na SPZ a nehľaď na slovenských kopoviarov ako na mimozemšťanov. Pre vysvetlenie: 1. SPZ je jedným z 3 členov SKJ. Chovateľský klub u nás nemôže byť priamo pod SKJ, len prostredníctvom niektorého z jej členov: SPZ, ZŠK a UKK. V prípade chovateľských klubov pre poľovné plemená je to SPZ. 2. riadny člen chovateľského klubu pod SPZ, je zároveň členom SPZ, a ak nie riadnym t.j. poľovníkom, tak tzv. kolektívnym. 3. kynologický klub nemusí byť poľovníckou organizáciou v zmysle zákona o poľovníctve a nemusí byť začlenený pod SPK a platiť do nej členské príspevky, ale ak klub chce môže byť aj PO a byť pod SPK, vtedy však musia byť všetci jeho členovia poľovníkmi. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off zandik, 19.12.2013 o 9:18

Keď zoberieme do úvahy, že Československo bolo v roku 1928 jednou zo štyroch krajín Európy, ktoré dali základy medzinárodnej poľovníckej organizácii CIC, je to prinajmenšom trápne. Človek by očakával, že naše poľovníctvo a poľovnícka kynológia budú vyzreté ako dobré víno. Dnes vidíme, že sme ďaleko od stavu, aký by si väčšina z nás želala. Neukojené ambície jednotlivca, presadzovanie osobných záujmov bez ohľadu na reálnu potrebu väčšiny, žiadna sebakritika, neschopnosť prijať názor okolia atď. Tieto a podobné vlastnosti nemôžu vyústiť do ničoho iného, len do vážnych rozporov smerujúcich k rozkladu v klube. Slovensko bohužiaľ nemá až toľko výnimočnosti , aby si mohlo dovoliť nechať ničiť (vedome či nevedome) niečo tak typické pre našu poľovnícku kynológiu a nakoniec aj celú krajinu, ako je naše najstaršie národné plemeno –slovenský kopov. Je načase, aby sa kompetentní na ústredných orgánoch konečne prebudili. V konečnom dôsledku sú to aj oni, ktorí nesú zodpovednosť za to, kam nechajú klesnúť KCHSK pri SPZ. Toto je príležitosť, ktorá sa už nemusí opakovať. Je treba si uvedomiť, že riadiace organy SPZ, SPK, SKJ v Bratislave majú nielen práva, ale hlavne majú svoje povinnosti voči klubom, voči členom -poľovníkom a kynológom. Argument, že si to máme vyriešiť sami v kluboch a pod. je... Potom sa pýtam, načo máme tieto ústredné orgány a máme ich na Slovensku viac ako dosť. Keď sa bránia zodpovednosti, potom ich zrušme a s nimi aj poplatky na ústredné orgány a riešme si všetko regionálne bez „bratislavských múdrych hláv a bielych golierov“ . Keď sa „velenie“ odtrhne od členskej základne, čas takéhoto velenia sa kráti. Súhlasím, že je to hanba a nič len hanba. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off apple, 18.12.2013 o 20:05

mne pri ičo: 31787487 ukazuje v štatistickom registri právnickú osobu. no v stanovách klubu čítam: "Je organizačnou zložkou Slovenského poľovníckeho zväzu, pri svojej činnosti sa riadi jeho stanovami a predpismi." alebo toto a to mi už stoja vlasy dupkom: "Klub rozlišuje nasledovné druhy členstva a.) Riadny člen – môže ním byť len člen SPZ, ktorý má splnené všetky podlžnosti voči klubu b.) Mimoriadny člen – je ten, kto nie je členom SPZ (má rovnaké práva a povinnosti ako riadny člen. Mimoriadnymi členmi sú aj cudzí štátni príslušníci.)" to o čom hovoríte v stanovách????? ako si môžete dovoliť deliť členov??? to tí z spz sú lepší a tí druhí horší a viac platiaci? a zlatý klinec: "Konferencia klubu je najvyšší orgán klubu. Zvoláva ju výbor každých päť rokov v prípade nariadenia nadriadených orgánov SPZ i častejšie. " to svojprávna právnická osoba je z akého titulu strčená v zadku spz???????????? a za uvedeným citátom už ani nejdem čítať ďalej: " Navonok ho zastupuje predseda a tajomník. Výbor, ako výkonný orgán klubu v praxi realizuje poslanie a ciele klubu, vytvára potrebné personálne a ekonomické zabezpečenie pre chod klubu, zabezpečuje plnenie uznesení konferencie klubu, metodických pokynov a nariadení KR SPZ." to je čo za orgán poľovníckej organizácie, ktorý vám povie, čo môžete a čo nie???? klub je poľovníckou organizáciou??? alebo organizačnou zložkou??? viete vôbec vy sami, čo ste zač???? a tak sa ani nedivím, že sa sťažujete na orgán spz. ja žasnem, dospelí, vážení ľudia, nejedného poznám aj osobne a takto konajúci?????? nuž pokiaľ ste nesvojprávni, tak odovzdajte aj občianske preukazy... ako vám môže niekto z inej organizácie rozkazovať, čo máte robiť? odkaz vy fakt žijete ešte na inej planéte a dovolávate sa tu - verejne spravodlivosti, veď je to výsmech.......................................................................................................... tí čo ma poznajú, vedia, že som veľký fanda a zástanca kopova, ale toto vám už ktosi povedať musel! spamätajte sa! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off apple, 18.12.2013 o 17:34

ja čomusi nerozumiem, poprosím vysvetliť. kchsk je riadne zaregistrovaným občianským združením? má aj ičo? vo všetkej vážnosti prosím o odpoveď. ďakujem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off krpec, 17.12.2013 o 14:56

Páni nič v zlom prečítajte si dnešné Poľovníctvo rybárstvo... Otázka? Môže byť jedna osoba predsedajúca v dvoch kluboch? Ďalšia vec verte , že za krížením nového plemena nie je len jedena osoba.Sama osoba by na to nemala kompetencie a hlavne ani vedomosti čo sa týka genetickej informácie... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Tapusik, 16.12.2013 o 21:29

Čo dodať priatelia? Z histórie vieme, že v 9 storočí kráľ Svätopluk, knieža Nitrianskeho kniežatstva a najvýznamnejší panovník Veľkej Moravy poľoval s kopovmi a sokolmi / kopov - pes využívaný na durenie zveri /. Kráľ Matej Korvín v 15. storočí poľoval v Karpatoch s čiernymi psami strednej veľkosti, s hnedým pálením na hlave a na hrudi. Mária Terézia - kráľovná Uhorska, Česka, Chorvátska a Slavónska vydala vo svojich dekrétoch v 18. storočí zákaz kríženia kopova - psa čiernej farby s hnedým pálením, strednej veľkosti s inými psami. Museli sme čakať dlhé stáročia, kým prišiel "panovník" z východného Slovenska, aby to " konečne dal do poriadku" a krížil ho hlava - nehlava. Zrejme chce písať novú históriu Európy. Bože, osvieť mu rozum, ako aj tým, ktorí ho " korunovali". Hanba a nič len hanba... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 38

off goret, 16.12.2013 o 7:46

mlsrb, neber to ako politikárčenie, len oslov tebou spomínaných západoslovenských kopoviarov, nech zašlú svoju korešpondenčnú adresu autorom otvoreného listu. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Karin, 15.12.2013 o 9:15

Všetko sa mi zdá ako jeden zlý sen, len bolo by dobre sa z neho čim skôr prebudiť.Na toto čo sa deje v klube niet slov,no bohužiaľ na to doplatí iba naše Národné Plemeno SK ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mlsrb, 14.12.2013 o 21:05

Ešte ráz sa zapojím do tejto diskusie,goret a iný prosím vás tu netreba politikárčenie ani hladať chybu v KCHSK ani inde jediná chyba je predseda klubu a kedže je to človek ktorý nevie odísť sám musíme ho deložovať a popriať mu vela štastia pri jeho dobrodružstvách.Ja nepoznám už človeka na západnom slovensku čo sa venuje kopovom aby nanho nehromžil a toto potrebujeme kopoviari? Je normálne aby ludia v klube nevedeli kolko ich vlastne je a aká je potom evidencia našich penazí. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 14.12.2013 o 14:25

Z lásky nevyžije ani človek, ani pes, ba ani blcha. Chovateľské kluby u nás vo svojom jedinečnom postavení (len jeden pre plemeno) by mali spĺňať aj niečo viac, než len pravidlá, ktoré si sami odhlasujú. To niečo viac by malo byť pre všetky spoločné, napr. spoločný hlasovací poriadok, ktorý by znemožňoval rôzne čachre-machre. Niekto ma možno napadne, že to nejde, že by to bol zásah do právomocí občianskych združení. Ja si však myslím, že to ide a kynologický klub, ak chce byť chovateľský musí na to pristúpiť, inak ostane obyčajným občianskym združením. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off misakp, 14.12.2013 o 4:51

Treba im ukazat ze chovat slovenskeho kopova je hrdost a kazdy koho nepustia medzi seba aby im videl do kuchyne to robi z lasky a bavi ho to.Podme do toho a ukazme im ze je silna zakladna aj bez kupovania si hlasov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Matej123, 13.12.2013 o 23:06

Keď sa mám vyjadriť k tomuto stavu ,tak je to arogancia moci ktoré sa dá prirovnať súčasnému politickému dianiu v spoločnosti a na Slovensku.Čo už máme na Slovensku rídzo Slovenské ?? všetko okrem hádam vody ,lesov a pôdy je už v rukách nie slovenského ale aj zahraničného kapitáliu a to už aj slovenského kopova skrížime s niečím čo nebude už slovenské ?? Držím palce autorom listu a všetkým chovateľom ktorí majú hrdosť zachovať čisto slovenské plemeno a navrhujem ich zvoliť do predsednícva klubu a tým sa zbaviť plevela. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mlsrb, 13.12.2013 o 21:28

Je len jedna cesta vyčistiť chliev a poriadne vyvetrať a to sa aj stane.Predseda klubu musí biť uznávaný a rešpektovaný chovateľ a nie hentaký podvodník. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off BucokB, 13.12.2013 o 18:53

No co ktomu dodat? Myslim,ze tì, co to napisali zastupuju nielen seba a je asi cas,aby cela clenska zakladna rozhodla, akou cestou pojde klub dalej. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

zobrazené 41-80 z 86 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov