hyperon - ak na problematiku pojdes od nejakych zakladov, cize sa chytim slov ako TOLERANCIA, POZOZUMENIE, tak dojdes na to, ze vyspela, tolerantna osoba s tendenciami porozumiet AKYMKOLVEK SPOSOBOM neurcuje inej bytosti, ci je to zviera, ci clovek co ma robit, kde ma byt, ako sa ma spravat, ako ma zit a podobne. snaha zachovat vsetky druhy v akejsi rovnovahe je ZNASILNOVANIE prirody. je to uplne ta najzakladnejsia pravda prirody - vyhrava silnejsi. ked sa uchadzas o pracovne miesto, musis sa odprezentovat tak, aby si sa nejakym sposobom ZVIDITELNIL pred tymi "slabsimi", atd. snaha o zachovanie rovnovahy dalej prameni z POKRYTECTVA a SEBECKOSTI - V PRIPADE, AK BY vlk vyhubil VSETKU jeleniu a srnciu zver, AUTOMATICKY ODPADA najzakladnejsia potreba polovnikov - strelit si. toto je taka ista pravda, ako s tym, ze v prirode vyhrava silnejsi. etika, respektovanie kolobehu prirody, atd. samozrejme, ze polovnik sa snazi za kazdu cenu chranit si jelene a srnky (na druhy ako sovy, ci vyse 200 druhov vtakov kasle).. to je sebecke, nie? preco sa neprikrmuju plchy? sovy? drave vtaky? lasice, jez, krt, kamzik, macka diva, muflon, veverica, vydry a dalsich xxx zivocichov?? hm? preco sa nestarate aj o tieto zvery? no pretoze ich prikromvanim nemate ziadny osoch.. dalsia vec - .. to ze zver zije v totalne clovekom zdecimovanej krajine NEZNAMENA, ze musi byt kvoli TEJTO DECIMACII strielana.. co takto obmedzit chovanie cloveka?