páni, dolu je názor o pb flaske so slnieckom...pouzival som to tuto zimu. Samozrejme, najprv som mal obavy z CO2...ale urobil som na zaciatku niekolko pokusov: na podlahu som polozil horiaci kahancek...ak by vznikalo vela CO2, mal by byt tazsi ako vzduch a nad podlahou horiaca sviecka by mala zhasnut...takto sa to skusa v pivniciach pri kvaseni burcaku..ani raz sa mi nestalo ze by zhasla..samozrejme, v kazatelnici mam predsa len otvorene okienko, nejde o az taky strach, skor o to, aby som ho nemusel otvarat ked sa na snehu zjavi prasa alebo liska, predsa len ich sluch je viac nez dobrý. napriek horiacemu a nie celkom tichemu pb horaku mi dosli ako diviaky tak aj lisky celkom pod posed, nepoculi, nevnimali nic. Otazka je samozrejme kolko chceme mat v posede stupnov....ja som pri teplotach -15, -10 C prikuroval kazatelnu na znesitelnu teplotu, nie trenirkovu, ale normalnu, vydrzatelnu, teda dobre topanky, nohavice atd....tak aby som nemusel sediet vo vetrovke, ale len v mikine..a pod nou som mal niekolko tensich vrstiev...a musim povedat, ze je to dobre riesenie. Sedaval som vo vaku, bez vaku, s kahancami atd..ale na pb nema nic. Aj ked, ako pisu aj dolu, treba mat samozrejme rozum a hlavne, nie je to riesenie na celu noc a spanie v posede...ale ved na posed sa na spln na snehu nechodi spat. Mozem odporucat. Najviac zima mi casom bola na nohy, od podlahy, tam pomoze ticha podlozka pod nohy...napr kus molitanu, koberec na dlazke pri zimach pod -10 nestaci...Lovu zdar!