dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Prijatie do poľovníckeho združenia - výška "vstupného poplatku" - diskusia

autor: borgeo
pridané: 7.3.2013 19:57
zobrazení: 21 294
hlasov: 2

Je výška vstupného poplatku pri prijatí do poľovníckeho združenia niečim limitovaná? Kto určuje výšku tohto poplatku a od čoho závisí? Platia vstupný poplatok aj schválení kandidáti?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-63 z 63
mibe74
no 2270 eur na vstup je dost vela nemyslis?
soson
Tak co sa pytas z coho je sklamany
mibe74
normalne...rok cakatel, uloha spravit posed-kuk moje foto odsuhlasenie za clena na schodzi, zaplatenie clenskeho + vstup
soson
mibe teba ako zobrali do zdruzenia
duso2
Co viem,lahko sa clovek stane clenom ak vlastni nejaku vyznamnejsiu plochu v polovnom reviri:)
mibe74
a z coho si sklamany? z poplatku, alebo ze ta nevzali?
borgeo
Chlapi, je to smutné, ale je to tak. Po chvíli obrovskej radosti prišlo veľké sklamanie. Ak by ste vedeli o nejakom serioznom PZ, ktoré pozná hranice slušnosti, dajte prosím vedieť. Dokážem prispieť ročne zhruba 80 metrákov krmiva.
mibe74
clenske 50 e a vstup myslim 332 e, ale 2270 e to uz je fakt sila....to by som ani nedal, radsej to skus inde
Hunter243
Borgeo, to čo píšeš, je sila, lebo za 2270€ chodiť ako čakateľ po oráčine v poľnom revíri a v blatových gumákoch nie je žiadna výhra, pošli celé PZ na tú ich vodnú plochu, nech si schladia hlavy a preberú sa zo sna!!!
borgeo
jancigas, čísla ktoré uvádzaš mi po mojej skúsenosti pripadajú ako z inej planéty. Druhá vec je, čo Ti tvoje združenie za tú cenu ponúka. Aj keď verím, že o nič menej, ako to "moje".
jancigas
Mna ked teraz prijali za clena tak vstup je 200e a clenske 40e.
lubos2
...nenažranosť a vypočítavosť... Urobil by som niektorý z uvádzaných príkladov, podľa 3006sprg,alebo soson-a, na Tvojom mieste. Záležalo by od okolností a hladiny alkoholu...;-)))
Jaruj88
Paviann najomny sa plati z hosti cimviac hosti tim viac penazi
orol
hovoríš že ťa zobrali po DLHŠOM ČASE? P.s- možno, že ťa chcú uvedenou výškou sumy odradiť od čakateľstva, členstva a možno nie. Pozri vnútorný poriadok PZ, stanovy a uvidíš, čo je tam napísané o výške členského, podielu atď atď. Máš právo nahliadnuť do stanov, resp. tie nú sú len v PZ.
Jaruj88
Boze keby aspon nejaky ooriadny revir a nie polny je to kokotin. Lebo mozu od teba brat peniaze 6 roky a po 6 rokoch ti povedia ze za clena ta neprimu a peniaze si im dal ako zadarmo ja by som do toho nesiel mi platime 540 a mame od vlka po jelena diviaka srnca vsetko a mame horskz revir 1200m n m 6200he z toho 1 a daco polia takze ji mame to super a sme 43 celnoch a kazdy je normalny clovek mame aj strasne vela hosti z rakuska,ceska,atd ale ako pises kto moze dat taku cenu za kandidata ked ta po6 rokoch nemusia prijat a prides o pw0eniaze
soson
posli ich do p..e, za kandidata 2270 a za clena by Ti este len vyratali :-)))
pavian
Obnovujú sa nájomné zmluvy a niekto nájom predsa zaplatiť musí... ;)
3006sprg
podakuj im za spolupracu a ze vam bolo spolu dobre...takato suma by bola pritiahnuta za vlasy aj v lesnom reviri s jelenou, nie to este niekde v polnom reviry...za tu cenu mozes chodit na poplatkove polovacky a stavim sa ze si zapolujes lepsie...
borgeo
soson, nie :-))) ale :-(((
soson
ludove polovnictvo po slovensky :-)))
borgeo
Túto diskusiu som zadal preto, lebo miestne združenie po dlhom čase vyhovelo mojej žiadosti a na členskej schôdzi odsúhlasili moje prijatie za kandidáta, repektíve čakateľa. Následne predsedníctvo znovu zasadlo aby vypočítali výšku môjho vstupného jednorázového vkladu. Dopracovali sa k sume 2270€. Jedná sa o poľný revír s čiastočným podielom vodnej plochy. Poľovnícku chatu združenie nemá, je tu pár posedov a krmelcov rôznej kvality a vlastní jednu V3S-ku. Tak ma zaujíma, čo táto výška poplatku odzrkadľuje. A to by som mal byť stále ešte len kandidát a nie člen! Nehovoriac o tom, že sa mi zdá pritiahnuté za vlasy, aby jeden človek uhradil zo dňa na deň to, čo podielovo vychádza ma jedného člena za celú dobu existencie združenia.
gabriel8
vstupný poplatok, alebo jednorázové vstupné si určí združenie samé,(členská schôdza, pritom berú do úvahy, akú majetkovú hodnotu vytvorilo združenie od svojej existencie, tým myslím pol. chatu, krmelce a ostatné pol. zariadenia...aspoň u nás je to tak
Jaruj88
cenu určuje zdruzenie podla toho kolko za revir platite tak si to vychodnotia a potom urcia vysku clenske aby pokryli náklady za prenajom reviru a zaplatily urbarom a tak, moze to byt 50 evr alebo aj 400 zaleži to od toho kolko mate za prenajom reviru najlepsie je robit hostovkse polovacky a potom je aj nisie členske unas asi neplatia kandidati lebo aj tak ich potom vola po 6 rokoch za clenoch
Zobrazené 41-63 z 63

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.