Má niekto osobnú skúsenosť s nesprávne vykonaným odstrelom srnca ? Aký bol postih.? Niekedy aj skúsený poľovník,zvlášť pri veľmi kvalitne nasadenej trofeji posúdi II.VT za III.VT. Moja trofej po vybielení vážila 460 gr.,výška parožia 26 cm,obvod ružíc 15cm, perlovanie po celej dlžke kmeňov,rozpätie parožia 15 cm bola posúdená ako nesprávny odstrel, pričom vekovo som posúdil pri odstrele na 5-6 rokov a celkovou stavbou tela i maskou mi nepripadal ako 4 ročný srnec.No aj majster tesár sa utne a je to poučenie pre budúcnosť. Určiť takého srnca bez ,,rodného listu ,, je ťažké a tak heslo:,, Desať krát meraj a raz ....,,Už len čakám koľko a čo ma to bude stáť.Veľa sa už toho popísalo ohladne posudzovania veku, ale na papieri je to trochu ľahšie než ,, naostro,,
Môj názor je - chovný nemôže byť - leda, že by mu spravili samostatný biologický druh. Toto nieje parožie aké by mal mať srnec - skôr mi to pripomína nekontrolovatelné bujnenie. Odstrel takéhoto srnca v I. VT - náročná disciplína a rysk - vyšiel Nezostávalo by mi len pogratulovať a potriasť rukou s dovetkom " Bacha na budúce to už nemusí vyjsť. " Pokial je cielom chovu produkcia raritných srncov - tak bude chovný.