Apple, nepoznam detaily tebou popisovaneho pripadu, ale nezalozenie znacky a nezapisanie ulovenia zveri do povolenky polovnikom, pri sucasnej existencii povolenky na danu zver u daneho polovnika nezaklada podla mojho nazoru skutkovu podstatu TC pytliactva, pretoze ten vyzaduje ulovenie zveri bez povolenia alebo zakazanym sposobom, pricom ak povolenie mali, samotne neoznacenie zveri a nezapisanie do povolenky nie je TC. Pokial to vsak chces dalej rozoberat, adresuj to do temy polovnictvo a trestne pravo, tu to ma byt o parohoch. Aby som sa vratil k nim a doplnil par drobnosti, zber parohov bez povolenia je v zakone o polovnictve vedeny ako nespravny sposob lovu, cize nie ako zakazany sposob lovu, ale co je dolezite, trestny cin pytliactva je viazany na lov zveri, nie na lov ako taky(aj ked zakonodarca podla mna nelogicky zaradil zber parozia medzi nespravne sposoby lovu, logicky to viac pasuje medzi ine zakazy). Samotny lov zveri zakon o polovnictve specifikuje presne a podla mojho nazoru aj keby zber parozia patril medzi zakazane sposoby lovu, aj tak by neslo o TC pytliactva, pretoze tento trestny cin operuje priamo s pojmom zver a lov zveri, nie len s pojmom lov ako taky. Taktiez treba zber parozia vnimat aj v sulade s tym, ze trestne konanie je ultima ratio a v neposlednom rade aj z pohladu materialneho korektivu, ktory mozno v zmysle trestneho zakona aplikovat na skutky, ktore formalne naplnaju skutkovu podstatu precinu, avsak ich zavaznost je nepatrna a preto nie su trestnymi cinnmi. Odcitujem- v zmysle § 10 ods. 2 Tr. zákona nejde o prečin, ak vzhľadom na spôsob vykonania
činu a jeho následky, okolnosti, za ktorých bol čin spáchaný, mieru zavinenia a pohnútku páchateľa je jeho závažnosť nepatrná.