Dobrý večer! poprosil by som o vaše skúsenosti s týmto kalibrom. Viem, že tot téma tu už je, ale nič poriadne som sa odtiaľ nedozvedel. Zaujímajú ma hlavne účinky na vysokú a dospelú diviačiu zver. Za vaše príspevky ďakujem!
Kaliber pre fajšmekrov,so strelivom Barnes TSX alebo Nosler Accubond,extaza,tiche,nekope to,presne,zver dobre značí a neodbieha.Na Slovensku nežije zver ktoru neulovíš stímto kalibrom
Premenovať tému na "Diameter .264" a nikto nebude mať námietky. bude tam obsiahnuté od 6,5 v magnume až po Grendel. ◄ reagovať
Pista nedurdi sa. Ja v tom nevidim nic zle, stale sme v 6,5mm, nepresli sme na 308. Myslim si ze zakladat samostatne temy ci uz na 26Nosler alebo Creedmore je zatial uplne zbytocne... ◄ reagovať
Pepies problém vidím v tom že skoro každá téma skonči niekde úplne inde a potom sa divíme že je tu pozakladaných spústa duplicitných tém nakoľko pôvodne zadaná téma až na pár príspevkou stratila svoj účel. ◄ reagovať
Pista64 nechápem s čím mas problém určite je jednoduchsie opytat sa v tejto téme na naboje identické so 6,5x55SE ako zakladat ďalšie témy. ◄ reagovať
Motaq: Tento kaliber je na Slovensku dá sa povedať, že neznámy, za mlákou je pomerne populárny, a hlavne aj u športových strelcov...vydrž chvíľu, kamarátovi akurát kompletujú pušku, za cca 2- týždne bude hotová, tak vyladí nejaké navážky, samozrejme s Bergrom a podám správu, poprípade foto. Tiež som špekuľoval ako jednu z variánt túto ráž na streľbu na kratšie vzdialenosti do 700m, ale asi zvíťazí nejaká divočina v 7mm RUM.Uvidí sa... ◄ reagovať
to ja viem, ale zalezi od streliva akurat pozeram nosler a je to dost podobne s 6,5x55 SE ◄ reagovať
trosku z ineho konca, ma niekto skusenost s kalibrom 6,5 Creedmore? ◄ reagovať
záleží od renomovaných výrobcov zbraní , či kaliber26 nosler zaradia do svojho výrobného programu a tým pádom sa stane bežným - štandardným kalibrom v Európe ,ako napr. Blaser ,Sauer,Mauzer atď atď. Dôkazom toho je aj kaliber 300 Win.Mag, ktorý je najrozšírenejší magnumový kaliber v Európe aj vo svete. ◄ reagovať
motag, súhlas. a by si si ho vedel užiť, treba sa naň trochu pripraviť. aspoň tak, ako som písal. a to mám na mysli poľovnícku, nie inú streľbu. na poľovnícke účely včetne nejakej tej rany na strelnici vydrží do staroby pri dobrej údržbe. ◄ reagovať
26 nosler nebude standardny kaliber na Slovensku nikdy (suhlasim s vami), tak ako ine kalibre, o ktorych sa tu vedu debaty a pouzivaju sa roky. Ale ak niekto poluje nad 200 a viac metrov niekolko krat do roka (alebo 1 x za x rokov), tak tento kaliber je to prave orechove (ci uz na Slovensku, albo v zahranici). Sam som stielal 2 x v zivote nad 200 metrov a "nastastie" som trafil (2 x srnec v Madarsku, 215 a 265 metrov). Nemal som cas merat vzdialenost, ani predychavat pred vystrelom. Bola to otázka par sekund, ked mi povedal sprievodca, je to on, stielaj. Ale musel som v podvedomi premyslat nad „balistikou“. Pri tomto kalibri mate o jeden problem menej. Eliminujete balistiku a mate vyssiu sancu na uspech aj pri zlom dychani. ☺ ◄ reagovať
Mna by zaujimalo niece o chemickom cisteni resp. o cisteni LR zbrani. Nechám sa velmi rad poucit ... ◄ reagovať
Turbiak ja nehovorim ze nemas pravdu pre LR sportovu strelbu to asi nebude to prave orechove aj ked vela zalezi od kvality hlavne a udrzby.... ale na polovanie to bude urcite zaujimavy aj ked nie standarde vyhladavany kaliber.... urcite by som ho nebral ako jedinu zbran ale ako doplnok na dlhsie vzdialenosti to je vinikajuce....podla mna...