dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Polovačka na štedrý deň - diskusia

autor: AndyT
pridané: 24.12.2012 17:37
zobrazení: 20 067
hlasov: 0

Dobrý deň, veľmi by ma zaujímali Vaše názory na tému : Poľovačka na Štedrý deň, chodievate poľovať , alebo máte na to iný názor ?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-64 z 64
dede
súdr.netáraj...
lubenko
Edu si to nepameta :):):):):),ale ja hej a určite sa za kom, 24.12 do obedu polovalo a dede nezda sa ti že si volaky mudry:):):):):)
dede
Edu - Ty to vieš určite, za kom. doby sa 24.12 nepoľovalo... taktiež na ryby nechodilo.
Edu
pekne orol tak to ma byť . Ja len že naozaj nevidím nejake previnenie či je ramadám boží hod či štedrý večer . Ja na štedrý den chodievam na ryby napríklad . Tento rok som nebol.
orol
Buď si vymýšľaš, alebo 85 ročný poľovník už stratil pamäť, alebo len ON nechodil 24 a 25 na poľovačky a nie všetci, ako sa to snažíš "podsunúť" vo svojom príspevku. A takisto ako poľovník nepoužívaj na kolegov bezdôvodne slová pytliak!, pretože 24.12. sa poľovalo v dopoludňajších hodinách najmä individ. spôsobom vždy ( 25.12.- N I E ! ) a aj sa poľuje. Nie je to v žiadnom rozpore s morálkou, náboženstvom, presvedčením, zákonmi. Áno, 24.12 je "módou" spestriť zveri "štedrovečerný stôl" a poďakovať a tak to tiež praktizujem niekoľko rokov v kuse.
dede
súdr.krátky ak ste nestačili naloviť v priebehu sezóny, potrebujete ešte poľovať v Tatrách na štedrý deň ?
lubenko
Edo ,suhlas
Edu
ak je to pre neho kúzelný deň tak je to samozrejmé . Pre mňa nie je .
hunterr
24.12 chodím tradične každý rok dopoludnia prikrmovať, beriem síce so sebou stále aj brokovnicku no nikdy som ju nepoužil, aj zver si zaslúži pokoj . Jednoducho ju nosievam asi zo zvyku. 25.12 tak to urcite nie, jedine ak tak len prechádzka s mojím jagošom bez flinty. Treba dat aj zvery pokoj a tiež človek si potom viacej vychutná štefanskú poľovačku. V našom PS máme už 85 ročného a stále aktívneho člena a ani on si nepamäta aby niekto poľoval 24. 25. decembra a to ma viac ako 60 rokov praxe poĺovníckej. v tieto dni poĺujú jedine pytliaci .
Edu
Nevidím v polovačke 24.12 nič iné ako v iný deň . Poľovačka by nemala byť viazaná na sektu či náboženstvo . A ježiško kedy sa narodil to sa nevie ani rok nie to ešte deň . 100 x to spochybnil sám pápež .odkaz Takže je to o tom kto čomu verí jeden koncu sveta iný iluminátom další ježiškovi . Nikomu vieru neberiem ani nevnucujem . Nie keždý človek je kresťan či moslim atď.
lubenko
nie niekedy ale stale sa bežne poluje na štedry den .nieje na tom nič špatne ,len ale v doobednajšich hodinach a taky len idividualne ako povedal orol a taky zaleži na každom či vystreli či nie a prikrmujeme stale či je štedry den a lebo nieje
Jeger
Niekedy sa bežne poľovalo aj na štedrý deň, dokonca to bola tradícia...aj tohto času sa stretneme zopár ľudí, obídeme senníky niečo prikŕmime a ideme domov...
jagdterier
no aj som bol vcera krmit a tiez som v dialke pocul niekolko ran,takze najdu sa aj taky,ktory su hladny aj na vianoce!!!!!!!!!!!
orol
Jágri poľovali na štedrý deń najmä individuálnym spôsobom poľovačky bežne, no zásada bola výlučne do predpoludńajších hodín - na obed už doma! Na božie narodenie v žiadnom prípade !!! Poľovačka začínala až tradičnou Štefanskou poľovačkou.
jozef
Je jedno či ideš s puškou alebo nie otázka je či ju použiješ..v dnešnej dobe nikdy nevieš kedy ju budeš potrebovať :)
AndyT
ďakujem , za komentáre, ja síce poľovníčkou ešte niesom , keď sa mi podarí tak budem mať po skúškach o pol roka, ale zdieľam rovnaké názory, veď predsa sú to dni pokoja :) PRAJEM VÁM KRÁSNE SVIATKY ! A veľa úspechov v roku 2013 !
Vladenko
Na štedrý deň s otcom dodržujeme kľud v revíri a ideme zakŕmiť zveri, všelijaké dobroty. Vždy zásadne, bez pušky, aj zver nech má pokoj. Tak isto aj 25.12. Poľovať začíname až tradičnou Šťefanskou poľovačkou.
Pa33ck
Pa3k pozná zopár individuí v mojom okolí čo idú do lesa s flintou na štedrý deň.Ja som si dnes nachoval diviaky v obore a mám pokoj.
pepies
Tak ako tu bolo spomenute 24.12 ideme do reviru bez pusky iba s krmivom aj 25.12 sa u nas nepoluje.
goret
do lesa áno (po jedľovú čečinku, vyvetrať sa i psa), ale nie poľovať a už vôbec nie zajtra na "božie narodenie"
mibe74
no seno a sol som vyniesol vcera a pojdem aj zajtra so psom-dneska cely den doma-mi je dlho...
Mysho22
V revíri som bol ,ale vyniesť pár mechov kukurice,trochu repy a medikované krmivo. Toď celý akt na sviatok štedrovečerný.
premvadasz
Na Stedry den mame uplne inu zabavu ako polovacka :)
mibe74
som doma a ani nik v okoli v tento den nechodi. len pytliaci.
Zobrazené 41-64 z 64

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.