Zdravím chceml bi som nieakú dobrú vdeokameru do 500 euro , vedel bi niekto poradiť nieakú schopnú kameru ?
Dakujem za rady ale skoro nič som sa nedozvedel, no ja bi som potreboval nieaký odkaz na nieakú schopnú kameru ktorú máte odskúšanú alebo aspon viete že ma nesklame a budem snou spokojní. Dakujem ◄ reagovať
mne osobne keby môžem tak si kúpim sony fs 700 + pár objektívov alebo možno ešte radšej sony pmw 200.. toto sú už kamerky.. a keby som zašiel dalej tak sony F3K :DDDD so zeis sklami.. to je ale mašinka.. ◄ reagovať
dakujem za pochopenie.. ani ja sa nechcem hádať a plne chápem jeho situáciu.. ja som začínal s otcovou kamerkou sony hi8.. strihal som to ešte cez video.. :DDDD.. to bolo úúúplne iné.. potom som si za svoje kúpil úúúplne novučičkú canon HV30, ktorá sa stala takou legendou medzi maličkými kamerami a tú mám doteraz a neviem si ju vynachváliť.. obraz aj ked je to len HDmi je krásny a ostrý.. plný farieb.. no neskôr som začal preferovať plochy obraz.. aj teraz ked točím tak je to plochý obraz bez saturácie ničoho.. dofarbujem každý záber a niekedy aj doostrujem v PC.. takto sa to robí všade na svete.. ja som mu aj napísal.. že točiť sa dá s každou kamerou.. len treba vedieť vychytať jej muchy.. ja som si svoju HV30 kúpil za prospechové štipko ktoré som získal na vysokej škole.. stála ma 31000 sk aj s mikrofonom.. mal som tam aj širokouhlú predsádku náhradnú baterku a statív.. tiež som nebol zárobkovo činný.. ale to je vec každého z nás kolko je ochotný investovať.. ja som si kúpil radšej niečo lepšie hned na začiatok aby ma nemalo čo mrzieť.. a veru nemrzelo.. ◄ reagovať
Archer, ten chalan ma 15 rokov, nie je zárobkovo činný, keby mu nejde o cenu tak mu rovno píšem nech berie LEGRIU HF G10, alebo kvôli kodeku a sklu xf300. Ale treba brat do úvahy vek, vyspelosť chalana v točení, je to úplný začiatočník, myslím že na začiatok mu postačí. A v žiadnom prípade netvrdím, že ta kamera 130 je dobrá, ja by som si ju nekúpil ani keby bola za 1€, lebo s točením nezačínam. V budúcnosti si kúpi chalan niečo lepšie, keď ho to chytí. Ruku na srdce, asi ni ty si nezačínal s NX5. On ostriť manuálne nebude čiže ostriaci krúžok a peaking mu je na nič, zebra mu nic nepovie, pretože manuálny režim nepoužije.... svetelnosť objektívov udáva výrobca a sú identické. Nebudem sa hádať na túto tému, lebo v tomto máš v podstate pravdu - fyzika nepusti. A pretože chalan ide točiť prírodu tak, optiku s aspoň 600mm. Efekt moare som u seba zbadal iba pri downkonverte.