dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Maskovanie - diskusia

autor: Jakubec
pridané: 20.10.2012 10:41
zobrazení: 4 268
hlasov: 0

Ako sa zamaskovat pred zverou ked chcem ju dostat na blizku vzdialenost aby som vedel spravit kvalitnu fotku.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Rempo
spito270, 20.10.2012 o 10:53 pobavil :-)
snipko
Na maskovanie je veľmi dobré toto odkaz a odkaz k tomu ešte kuklu a rukavice. Osobne vyskúšané.
admin
snipko ani ja ;-)
snipko
admin: konkrétne inú nordik roe nepoznám..
dede
Nádejný, mladý srnec ..
admin
dede toto je ten srnec odkaz a myslím že pribehol hneď na prvé zapískania na vábničku nordik roe (konkrétne túto odkaz)
dede
ADMIN aký bol starý ten srnec a po akom čase vábenia prišiel ?
admin
Ja používam toto odkaz zatiaľ rekord bol srnec na 7 metrov.
Margot
Bohato stačí dobrý vietor,obozretnosť,pomalý krok,mokré lístie a kľučkovanie za stromami.Môžeš ísť bežne oblečený v tmavých alebo zelených farbách.Na otvorenom priestranstve kde sa nedá moc šúlať,je zas vhodný skladací fotokryt a počkať si.Ako spomína Edu,úzko naviazaná na pohyb je hlavne srnčia a diviačia zver,stačí mať pri nich hlavne dobrý vietor a prikrádať sa.Ale trebárs s muflónmi je to o dosť ťažšie,vedia totiž ukrytého človeka často rozoznať aj keď sa nehýbe a pri dobrom vetre...
Edu
to že príeš bližšie ti nezaručuje dobru fotku .Musíš vediet zvladnut foták dovažit bielu stat v spravnom svetle čiže slno vždy od chrbta a mnoho iných veci . Zver sa najviac orientuje čuchom . Zver srnčia reaguje iba na pohyb.
player
chodimn fotit do reviru, s hospodarom som dohodnuti ze mu stale predtym zavolam a nieje ziadny problem, aj ked prve stretnutie v reviri bolo take vselijake, dohodli sme si pravidla a v pohode.
stefa
"puky" k tomu nemám čo dodať. "orol" o tých pracích prostriedkoch máš pravdu. Riešením sú pracie prostriedky na funkčné prádlo, ktoré sú síce drahé, ale nobsahujú žiadne zjesňovacie prísady a iné agresívne prísady, ktoré poškodzujú a upchávajú póry drahého funkčného prádla a preto ani "nesvietia".
kormp
Oblečenie jakti-jakt camo. Ak máš dobrý vietor prídeš aj na 40m.
orol
Áno a keď nám ešte naše ženy perú zelené oblečenie v kdejakých zjasňovacích pracích práškoch, no zbohom :-o)) svietiš v hore ako rozsvietený vianočný stromček - tak to vníma zver.
puky
"stefa" preto nie, lebo dohodnúť sa s poľovníkmi na východnom Slovensku je nemožné.
growler
lesna zver ma zjednodusene farebne videnie co vedie k obtiaznejsiemu rozlisovaniu farieb objektov(voci okoliu),ktore odrazaju svetlo v strednych a dlhych vlnovych dlzkok.takze neviem ci zrovna zelenu vnimaju ako past na oko,ale zato maju vysoku schopnost detekcie modrej(kratka vlnova dlzka)a UV ziarenia odrazajuceho sa aj od oblecenia.
rys2
Obliecť do červeného - podľa štúdií zo SRN lesná zver vidí inak ako človek a na červenú nie je tak vnímavá, ako napr. na zelenú. V zelenej pre zver kričíš a zver ju vidí a vníma ako výrazne žltú, kričiacu...a pre poľovníka zas budeš viditeĺný, nikto ti neodstrelí kejhák.
stefa
"ferio" a prečo nie ???
ferio
Že dohodnut sa s polovnikmi... :)
paprik6
petere presne ako píšeš aj tu u nás je väčšina poľovníkov zemepánov.
petere
Stefan oni by ti fotografi aj spolupracovali a celkom radi sa aj dohodli, len ked ti dnesni pani polovnici su tvrdy oriesok. oni si totizto myslia ze za peniaze co platia za najom reviru sa z nich automaticky stavaju zemepani a vladcovia celeho vesmiru.
Edu
skus sa za vtaka prezliect vtak sa vtaka nebojí
LeTuCeR
spito270 Bombové maskovanie ! Ešte by ho niekto zastrelil :DDDDDD
stefa
Tu nájdeš všetko odkaz . A nájdeš tu hlavne to, ako citlivo spolupracovať s poľovníkmi a nehľadieť si len svoje fotografovanie, čo v súčasnosti veľa našich fotografov zanedbáva !!! Pritom, ver mi, ide to veľmi krásne, len treba chcieť spolupracovať.
dede
Jakubec - keby si zadal do prehliadača GOOGL - e slovo maskovanie máš čo pozerať celý víkend.
spito270
še zamaskuj odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.