dnes je sobota,  28. marec 2026,  meniny má Sona,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:35,  dnes západ slnka: 19:07
termovizia nocpix
ODIMON

Kolimator na brokovu kozlicu - diskusia

autor: borgeo
pridané: 3.10.2012 14:48
zobrazení: 17 583
hlasov: 0

Pouzivate na brokovnici kolimator s bodkou? Pytam sa preto, lebo na brokovnice existuje specialny kolimator napr. RedRing, ktory ma namiesto cervenej bodky cerveny kruh. Tato sranda vsak stoji okolo 750E. Zaujimalo by ma, aka je strelba s klasickym lacnejsim kolimatorom napr. Delta alebo inym kolimatorom s bodkou pri pouziti brokoveho naboja (kacice, zajace, bazanty) a takisto jednotnej strely (diviak) pri brokovnici.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

kurt
Však si kúp kolimátor rôznymi osnovami. Napr. odkaz
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 41-44 z 44
tthunt
Moj nazor je nespekulovat a radsej poriadne potrenovat na strelnici s brokovnicou ktora Vam sadne, vysledok sa urcite dostavi :@)
Rempo
Na akú vzdiaľenosť chceš strieľať drobnú.? To čo môže vyhovovať tebe, nemusí druhému. Takže ja osobne by som šiel na prezentáciu produktu a vyskúšal by som si to. Video vyzerá zaujimavo, ale neviem či by som vysolil 750€.
borgeo
Vdaka, teoreticky som si to aj tak predstavoval. Hej, ten kruh znazornuje krytie brokov vo vzdialenosti 20m. Mna by skor ale zaujimal ten kolimator s bodkou. Mas s tym na brokovnici aj osobne skusenosti alebo niekto iny? Chcel by som univerzalny kolimator na brokovu kozlicu jednak do pohonu na diviaky a jednak na drobnu zver. Je to dobre riesenie alebo je to blbost?
motaq
v zasade strelba je velmi podobna rozdiel je len v tom ze ten bod beries ako stred kruhu, aj pri strelbe a aj pri nastrelovani. pri jednotnej strele je to ako pri gulovnici, pri brokoch je to trosku ine, vyhoda toho s kruhom je akurat v tom ze ten kruz v podstte znazornuje krytie brokmi (rozptyl brokov). takze ak sa naucis, ze mas mierit na stred nie je to ziaden problem
Zobrazené 41-44 z 44

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.