APORT - diskusia
zdravím chcel by som vediet aké metódy používate pri cvičený aportu, miernu hrou alebo parfors čítal som vela metod aké máte skusenosti ?
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Předem mé otázky, bych se chtěl omluvit, zda tento dotaz už byl někdy v minulosti položen ale nikde jsem ho tu nespatřil. Mám fenu českého fouska. Je to můj první lovecký pes kterého se snažim přivést ke zkouškam. Po řekl bych, že vcelku úspěšném zvádnuti základních povelu se nemůžeme dostat přes povel ,,APORT´´. Mam kozlík z králičí kůže ve ktrém je dřevěné polínko. Hmotnost cca 3kg. Fena nemá problém ho nosit v mordě. Když ji kozlík do mordy vložim s povelem ,,drž´´ tak vše funguje jak ma na povel ,,pust´´ také reguje. Je schopná kozlik na můj povel nosit jak dloho chci. Ale když ji ho hodim a dám povel přines, aport tak nereáguje. Snažim se ji to naučit způsobem že jí mám na vodítku a kozlík hodim, počkám až dopadne s povelem aport se vydám k němu, (fena nereaguje) sehnu jí hlavu ke kozliku a doniutím ji ho vzit do mordy a jdu na místo ze kterého jsem kozlík hazel. Dám povel sedni a pust. Zkouším to tak již delší dobu a výsledek pořád ani v nejmenším se neblíži. Můžete mi prosím poradit, vytknout co dělám špatně popř. na co si dát pozor? Moc děkuji za odpovedi a rady. S pozdravem a myslivosti zdar.
dobrý deň,chcel by som sa opýtať, mám 2 ročnú vyžlu a nechce mi aportovať loptičku, dá sa to nejako naučiť?