borgeoZaujimalo by ma, ako a ci vobec po vycisteni zbrane uvolnujete spustovy mechanizmus na zbrani (napr. pomocou vybijacich nabojnic alebo inak) a tak ju odkladate do skrine, alebo ju jednoducho vycvaknete na prazdno, alebo ju odkladate s natiahnutym spustovym mechanizmom - samozrejme bez ostreho naboja. Jedna sa mi o to, ci sa pruzina v zbrani "neunavi", resp. nezoslabne, ak spustovy mechanizmus zostane dlhsi cas (tyzdne, prip. mesiace) natiahnuty. Jak pri gulovnici, tak pri brokovnici.
lanus, 9.9.2025 o 20:07 Turbopreso - Robíš si srandu ?!?! Aj malé dieťa predsa vie ,že vybitá je len flinta zbavená patrónov !!! Z ovládania zbraní máš zrejme guláš , lebo to čo si popísal sa síce praktizuje, ale len !!! po odstránení streliva ,slúži to na odľahčenie a tým šetrenia pružiny pri skladovaní . (Na Slovensku je asi všetko možné ! ako napr. nebyť poľovníkom a mať guľovnicu , ktorú sa v tipovacom prípravnom kurze ! nenaučí bezpečne ovládať !!! )
orol, 3.8.2012 o 23:03 Ale to sa nedá "uplne" odistiť pri zlomenej zbrani a jej zatváraní, či éno? ◄ reagovať
Adam321, 3.8.2012 o 22:59 ale zaisťuje sa automaticky pri zlomení, ked ju zavriem ,tak zbraň je natiahnutá a zaistená, a ke´d ju chcem zbiť,že ju zlomím, odistím stlačím obidva kohútiky a zavriem hlaveň a zbraň v tom momente je zbitá.to sme sa možno len neporozumeli :) ◄ reagovať
orol, 3.8.2012 o 22:52 adamj., ale pri napmutí bicieho mech. sa automaticky zbraň zaistila ( poistka na lučíku išla do zadnej polohy ) a tak mi nejde do hlavy, že ZH. išla tak spustiť, ako to popisuješ, len stlačením spúští a zavretím zbrane. Či sa v dačom predsa len mýlim a mod. rada kozlíc ZH 100 sa pri natiahnutí mechanizmu automaticky nezaisťovala? ◄ reagovať
Adam321, 3.8.2012 o 22:07 mal som starší model 104 a išlo mi vybiť zbraň ako som napísal.no ,ale je tam aj trošku tej estetiky. je výhodnejšie mať guľovú hlaveň dole z hľadiska presnosti zbrane ??alebo je tam aj niečo inšie za tým? ◄ reagovať
Edu, 3.8.2012 o 21:57 adamjandel žial na Zh to tak nefunguje . Neviem prečo možno máš už nejaký novší model ale tie čo som mal ja možnosť poskúšať tam to nešlo . Guľová hlaveň hore nie je o estetike .Okrem iného bolo u ZH bežnou závadou zlomenie úderníka . ◄ reagovať
Adam321, 3.8.2012 o 20:55 veď na ZH odistím stlačím obidva kohútiky a zatvorím hlaveň,čo je na tom také zložité?jednoduchá vec .a gulová hlaveň na vrchu vyzerá esteticky oveľa krajšie ako dole. ◄ reagovať
Edu, 3.8.2012 o 18:17 orol relatívne by to mohlo vypadať dobre mať hlaveň čo najbližšie k puškohľadu . Všetko je však inak . Ano tiež som už videl podobnú opačnú zbraň . ◄ reagovať
orol, 3.8.2012 o 18:12 Presne tak. Edu, ale napr. aj istý model trojaka Blaser má guľovú hlaveń hore. Teraz neviem, kto koho inšpiroval :-o) ◄ reagovať
Edu, 3.8.2012 o 17:31 orol dá sa spustiť aj na ZH stojí to však veľa úsila :-D Podobne ako i zloženie tejto zbrane . Zh je dosť nepodarená zbraň . Nechápem prečo sa na nej nemôžu spúšťať uderníky tak ako na mojej sabatti . Všetko má nejako naopak ešte aj guľovú hlaveň na gb . Vysoká náchylnosť hlavne na vypadanie . Možno by toho trocha chrómu prospelo i zhčku v hlavni . V dobách keď bola táto zbraň na výslní stála nekresťanské peniaze . ◄ reagovať
orol, 3.8.2012 o 14:29 Do trezor "spustené", čiže nie s natiahn. mechan., pretože bicí mechanizmus, najmä pruž. takto "trpia" a neskôr môžu samozr.vzniknúť problémy. Mal som tri ZH a na všetkých sa dal "spustiť" potichu natiahnutý bicí mechanizmus. ◄ reagovať
orol, 2.8.2012 o 18:20 Vytiahnutý záver z flinty drž pevne ľavou rukou a pravou otoč kľuku záveru doprava - takto by mal byť podľa mňa záver "spustený". P.s- keď ho budeš dávať znovu do flinty, tak podobne len dáš kľučku doľava (napneš). ◄ reagovať
Lycan, 2.8.2012 o 17:34 Na ZKK-čke som zvykol tak že som držal spúšť a zatvoril záver.Na marlin-e držím spúšť a spúšťam kohútik.Na brokačke tak ako píše Edu. ◄ reagovať
borgeo, 2.8.2012 o 17:17 OK, a ako je to pri gulovnici? nie je mi uplne jasne, ci pri vytiahnutom zavere zostane natiahnuta pruzina, alebo sa pruzina natahuje az pri potlaceni paky zaveru dopredu a dole. Vdaka. ◄ reagovať
Edu, 2.8.2012 o 15:47 Kto nevlastní Gb ZH a má logické myslenie zbaň odkladá vždy s nenatiahnutým úderníkom . Stlačí sa spúšť a zbraň sa zatvorí . Netreba žiadne nábojnice ani nič podobné . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.