dnes je piatok,  1. máj 2026,  meniny má ,  spln: 1. máj 2026,  dnes východ slnka: 05:30,  dnes západ slnka: 19:56
termovizia nocpix
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vybijanie zbrane - diskusia

autor: borgeo
pridané: 2.8.2012 15:02
zobrazení: 10 422
hlasov: 0

Zaujimalo by ma, ako a ci vobec po vycisteni zbrane uvolnujete spustovy mechanizmus na zbrani (napr. pomocou vybijacich nabojnic alebo inak) a tak ju odkladate do skrine, alebo ju jednoducho vycvaknete na prazdno, alebo ju odkladate s natiahnutym spustovym mechanizmom - samozrejme bez ostreho naboja. Jedna sa mi o to, ci sa pruzina v zbrani "neunavi", resp. nezoslabne, ak spustovy mechanizmus zostane dlhsi cas (tyzdne, prip. mesiace) natiahnuty. Jak pri gulovnici, tak pri brokovnici.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

lanus
Turbopreso - Robíš si srandu ?!?! Aj malé dieťa predsa vie ,že vybitá je len flinta zbavená patrónov !!! Z ovládania zbraní máš zrejme guláš , lebo to čo si popísal sa síce praktizuje, ale len !!! po odstránení streliva ,slúži to na odľahčenie a tým šetrenia pružiny pri skladovaní . (Na Slovensku je asi všetko možné ! ako napr. nebyť poľovníkom a mať guľovnicu , ktorú sa v tipovacom prípravnom kurze ! nenaučí bezpečne ovládať !!! )
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 41-59 z 59
orol
Ale to sa nedá "uplne" odistiť pri zlomenej zbrani a jej zatváraní, či éno?
Adam321
ale zaisťuje sa automaticky pri zlomení, ked ju zavriem ,tak zbraň je natiahnutá a zaistená, a ke´d ju chcem zbiť,že ju zlomím, odistím stlačím obidva kohútiky a zavriem hlaveň a zbraň v tom momente je zbitá.to sme sa možno len neporozumeli :)
orol
adamj., ale pri napmutí bicieho mech. sa automaticky zbraň zaistila ( poistka na lučíku išla do zadnej polohy ) a tak mi nejde do hlavy, že ZH. išla tak spustiť, ako to popisuješ, len stlačením spúští a zavretím zbrane. Či sa v dačom predsa len mýlim a mod. rada kozlíc ZH 100 sa pri natiahnutí mechanizmu automaticky nezaisťovala?
Adam321
mal som starší model 104 a išlo mi vybiť zbraň ako som napísal.no ,ale je tam aj trošku tej estetiky. je výhodnejšie mať guľovú hlaveň dole z hľadiska presnosti zbrane ??alebo je tam aj niečo inšie za tým?
Edu
adamjandel žial na Zh to tak nefunguje . Neviem prečo možno máš už nejaký novší model ale tie čo som mal ja možnosť poskúšať tam to nešlo . Guľová hlaveň hore nie je o estetike .Okrem iného bolo u ZH bežnou závadou zlomenie úderníka .
pandur1
ja nevybíjam :-)))))))))))))
Adam321
veď na ZH odistím stlačím obidva kohútiky a zatvorím hlaveň,čo je na tom také zložité?jednoduchá vec .a gulová hlaveň na vrchu vyzerá esteticky oveľa krajšie ako dole.
Edu
orol relatívne by to mohlo vypadať dobre mať hlaveň čo najbližšie k puškohľadu . Všetko je však inak . Ano tiež som už videl podobnú opačnú zbraň .
orol
Presne tak. Edu, ale napr. aj istý model trojaka Blaser má guľovú hlaveń hore. Teraz neviem, kto koho inšpiroval :-o)
Edu
orol dá sa spustiť aj na ZH stojí to však veľa úsila :-D Podobne ako i zloženie tejto zbrane . Zh je dosť nepodarená zbraň . Nechápem prečo sa na nej nemôžu spúšťať uderníky tak ako na mojej sabatti . Všetko má nejako naopak ešte aj guľovú hlaveň na gb . Vysoká náchylnosť hlavne na vypadanie . Možno by toho trocha chrómu prospelo i zhčku v hlavni . V dobách keď bola táto zbraň na výslní stála nekresťanské peniaze .
orol
Do trezor "spustené", čiže nie s natiahn. mechan., pretože bicí mechanizmus, najmä pruž. takto "trpia" a neskôr môžu samozr.vzniknúť problémy. Mal som tri ZH a na všetkých sa dal "spustiť" potichu natiahnutý bicí mechanizmus.
whitenigga
Ja mam kozlicu Blaser mám o starost menej .
Adam321
presne ako povedal Edu a Orol.
pepies
Kup si Blasera a mas po probleme...
orol
Vytiahnutý záver z flinty drž pevne ľavou rukou a pravou otoč kľuku záveru doprava - takto by mal byť podľa mňa záver "spustený". P.s- keď ho budeš dávať znovu do flinty, tak podobne len dáš kľučku doľava (napneš).
Lycan
Na ZKK-čke som zvykol tak že som držal spúšť a zatvoril záver.Na marlin-e držím spúšť a spúšťam kohútik.Na brokačke tak ako píše Edu.
borgeo
OK, a ako je to pri gulovnici? nie je mi uplne jasne, ci pri vytiahnutom zavere zostane natiahnuta pruzina, alebo sa pruzina natahuje az pri potlaceni paky zaveru dopredu a dole. Vdaka.
ANDELIK
Edu presne tak ako rozpravas
Edu
Kto nevlastní Gb ZH a má logické myslenie zbaň odkladá vždy s nenatiahnutým úderníkom . Stlačí sa spúšť a zbraň sa zatvorí . Netreba žiadne nábojnice ani nič podobné .
Zobrazené 41-59 z 59

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.