Aj ja sa pridavam k predoslemu komentaru, hoci kal 7x57 urcite este vzdy opodstatnenie ma. Mal som obidva kalibre. V 7x57 je dobry vyber striel, vyborny je RWS ID Classic 10.5g a blaser CDP. Do .270 Win vyraba len firma Winchester okolo 10 laboracii, ale nezahalaju ani ine municky ako je Norma, Lapua, Federal. Mne sa najviac osvedcilo strelivo Norma Vulkan a RWS Kegelspitz. Vyborne strely.Kaliber .270 Win je vlastne americka obdoba europskeho kalibru 7x64. Ak mas na vyber jednu s tych dvoch kalibrov, tak ber do uvahy hlavne to kde polujes. Ak v lese, a strielas prevazne do 100m tak Ti bude stacit aj 7x57 s dobrym strelivom (ID Classic, Blaser CDP, Norma Oryx). Pokial vsak polujes aj na poli, alebo v lese na rubanach, kde mas moznost strielat aj na 200m a viac, tak Ti jednoznacne odporucam .270Win. Je to velmi presny kaliber s vynikajucou balistikou, ktory plne postacuje aj na najtazsie diviaky a jelenov. Podla mna, je to aj tak vzdy o streleckom umeni. Ziadny, ani ten najsilnejsi kaliber nenahradi, dobry, presny zasah. U mna vyhrava jasne .270Win.