Môžete mi pradiť, kto vyrába strelivo v kalibri 6,5x65? Našiel som na nete len RWS a KJG. Veľmi ma tento kaliber zaujal, žiaľ výrobcov a dovozcov streliva na Slovensko asi veľa nebude. Ďakujem a radu. Lovu Zdar
Plne súhlasím s príspevkom Durell, je to hlavne o umiestnení zásahu a zodpovednosti strelca, ja som pôvodne tiež uvažoval o 6,5-284,ale náhoda je blbec a mne priplietla do cesty jazdenú hlaveň z Nemecka za dobrú cenu, nebolo treba nič dokupovať (orech), lauf štandard kontur 56 cm, všetko pasovalo a v prípade že by som s tým nebol spokojný môžem to vždy posunúť ďalej, ale zatial max. spokojnosť, inak jednu gulu čo som vybral z kusa som zvážil, zostatková hmotnosť 6 g. z pôvodných 8,2, pekný hríbik, ešte to chcem vyskúšať v budúcnosti na vysokú, aj keď tam už roky úspešne používam osmičku. ◄ reagovať
Pozri fotky v účinkoch, je tam zatial len fabrický oryx. Tento rok pribudne aj mnou laborovaný Barnes TTsx 120 gr. Kôli tej celkovej dlžke ( aj kôli) som bral R8 s 65 cm laufom a celkovú dlžku to má ako S202 s 580 mm hlavňou. Účinok bude ako u 6,5x55 SE len o cca 100 m dalej. Takže aj 180 kg jeleň na 150 m je s rezervou ako s 6,5x55 SE na 50 m. Čo sa tíka účinku je to o strele a jej rýchlosti. Potom už len umiestnenie zásahu, a za to je zodpovedný strelec, kaliber s tým už moc nenarobí. ◄ reagovať
Durel když tak napiš jak se to chová já vlastním 6,5x55SE a můžu opravdu jen chválit, taky mě lákala 6,5x65RWS, ale přišlo mě to zbytečný navíc u té 55SE mám kratší (52cm) hlaveň k vůli manipulaci což by asi u 65 ztrácelo smysl. ◄ reagovať
Zásadný rozdiel je vo výkone nábojov. 6,5x65RWS a 6,5-284 sú v danej gramáži cca 100 m/s rýchlejšie oproti 6,5x55 SE 25-06 je na tom obdobne ako 6,5-284 , akurát je tam rozdiel v priemere kalibru ( 0,257 ) a strely sú max 122 gr. Avšak na čo dobre zamieri bezpečne usmrtí - minimálne v europe. 6,5-284 sa tlačí do popredia a konštruovaný bol na presnosť a výkon. 6,5-65RWS bol navrhnutý tak aby sa dali prekomorovávať zbrane 6,5x57 na výkonnejšiu 6,5. Konečne prišla R8 v 6,5-284 - zatial spokojnosť na prvé dojmy . Ak všetko pôjde ako má v pondelok budem zabiehať. Budú prvé praktické skúsenosti so strelby . Čo sa tíka prebíjania je 6,5-284 vhodnejšia ako 6,5x65 RWS dostupnosť komponentov .... ◄ reagovať
Bleiker: mal som na mysli markantne rozdiely v porovnavani. Ja prebijam asi iba 2roky, a skusenosti mam aj z polovacky ale hlavne aj zo strelnice. Mam pribuzneho, ktory mi radi okolo prebijania, Peppies ho pozna, skusenosti ma dost, celkom mu to aj ide na Zahori, neviem mozno sa aj poznate. A ked som sa ho pytal na tuto raz, lebo som po nej poskuloval, pretoze bola jedna flinta u nas za second hand cenu u nas a on mi povedal, ze ta raz neoslnila a pomaly pojde do zabudnutia. Mal som moznost si strelit z tej pusky par ran, ale fakt ma nejako nechytila. Fakt radsej 55-ku, pride mi to take kultivovanejsie. ◄ reagovať
Ujo Robo vitaj po dlhšej odmlke osobne sa teším na tvoje testy nakoľko rozmýšľam nad nejakou tenšou guľou.Aj som Ťa chcel dnes navštíviť len keď som ťa videl ako usilovne okopávaš záhradku tak som ta nechcel rušiť:o) ◄ reagovať
peterber-ani ja nepochopím,lebo s nou nemám skúsenosti a to bude zrejme aj tvoj prípad.Ale ak budeš mať záujem,tak ak dožijem na konci roku ti budem vedieť čo to zreferovať o rozdieloch medzi 25-06,/čo je podobný kaliber ako 6,5x65/s ktorým mám už čo- to strelené a 6,5x47 LAPUA,ktorý budem celú túto sezonu testovať a zároveň porovnávať so 6,5x55 s jedným kolegom zo záhoria. No a ak máš akékolvek PRAKTICKé skúsenosti s ktorýmkolvek tebou uvádzaných kalibroch,rád si ich prečítam. ◄ reagovať
Nepochopim vyhodu tejto raze...neviem v com za nou zaostava 6,5x55 alebo 47? Radsej by som volil 6,5-284, ked uz mi nereze 55-ka. ◄ reagovať