Príspevok presunutý z diskusie Má niekto skúsenost zo zbranou Haenel Jaeger 10??? (autor: Lisiak73).
Súhlasím s patrickf. Ja som si haelelku 10 v kal. 7*64 kúpil minulý rok a zatiaľ som na nej nenašiel žiadnu vážnu vadu :) Síce mi vadí "hrkanie nábojov" v zásobníku a len vtedy, keď mám 3 náboje v zásobníku (vnútorná pružina sa totiž úplne stlačí a potom to tam hrká),ale inak som spokojný. Táto chyba (hrkanie) nebolo zrejmé ani z jednej recenzie, no beriem to tak, že aspoň viem, že som nenabil..(je to ale dosť hlučné). Inak jeden diskutér v idej diskusii tvrdil, že jemu to nehrká, ale aj som to skúšal aj na iných zbraniach tak neviem. Ide o to, že keď dáš 3 náboje a zasunieš zásobník do zbrane tak záver tie náboje stlačí trošku do zásobníka a vtedy to "hrká", akonáhle ale nabiješ, tak hrkanie prestane (v zásobníku máš totiž už len 2 náboje).
Ostatné parametre (váha, vzhľad a pod.) neklamali, zbraň je ľahká príjemná na nosenie a parádne sedí v pleci. Zo zbrane som ulovil asi 4 či 5 kusov zveri (vysoká a diviaky), čo nie je, až tak veľa aby som mohol plne hodnotiť ale z tohto počtu (všetko rany na telo) ostali kusy v ohni a akurát na jednej spoločnej poľovačke som nepredsadil a zasiahnutý diviak odbehol asi 50 m. Presnosť zbrane (obúvam strelivo od výrobcu GECO /SAKO Hamerhead sa mi zdalo zbytočne príliš silné/)je skutočne perfektná a po skúsenostiach na strelnici si dovolím bez problému strieľať na vzdialenosť cca 200 m. - na túto vzdialenosť som v lete ulovil lanštiaka, ktorý po komorovej rane neurobil ani krok.
Tan dlhší ťah spúšte je síce pravdivý, ale vôbec mi to neprekáža, keďže po natiahnutí napináčika, stačí na odpal len milimetrový dotyk..
Vrele odporúčam.